Halil Konakçı Kimdir, Kaç yaşında ve Nereli?

Sözleri ile gündem olan Halil Konakçı kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Uluçınar Camisi imam-hatibi Halil Konakçı, basında yer bulan konuşmaları ile gündem oldu. Tartışma yaratan ifadeler kullanan Halil Konakçı kimdir, kaç yaşında ve nereli? Halil Konakçı kimdir, kaç yaşında ve nereli sorularının yanıtları merak ediliyor. Bu kapsamda Uluçınar Camisi imamı, eğitim ve üniversite yaşantısının yanı sıra görev yerleri ile yanıtları merakla araştırılan bir eğitim ve imamlık kariyeri sunuyor. Peki Halil Konakçı kimdir, kaç yaşında ve nereli?

HALİL KONAKÇI KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ

Halil Konakçı, 1980 doğumlu ve 43 yaşında. Doğum yeri İzmir. Nereli sorusunun yanıtı da İzmir durumunda. İlahiyat Bölümü mezunu olduğu için imam-hatiplik yapmakta ve halihazırdaki görev yeri de İstanbul’un Anadolu yakasındaki ilçelerinden Pendik’te bulunan Uluçınar Camisi. Üniversitelerdeki İlahiyat Bölümü, mezun olunduktan sonra cami imamı olunmasını esas alan eğitim metodolojisini oluşturuyor. Ayrıca mezuniyet sonrasında KPSS’ye ve DHBT’ye (Din Hizmetleri Alan Bilgi Testi) girerek başarılı olma şartı aranıyor. Bunun akabinde imam olunuyor. İmamlar cemaate namaz kıldırıyor ve ezan okuma gibi hizmetlerde görev alıyor.

Diğer yandan Konakçı, Bursa Mihraplı Camisi’nde zaman zaman vaaz veriyor. İnternette en çok aranan isimler arasındaki Konakçı’nın daha önceki yıllarda da Başkent Ankara’da yer alan Melike Hatun Camii’nde görev yaptığı kaydediliyor.

HALİL KONAKÇI NEDEN GÜNDEM OLDU?

Konakçı, bir konuşmasında ‘‘Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar’ dedi.

Konuşmaları ile tartışma yaratan isme en büyük destek Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’dan geldi. Saral, yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Diyanet İşeri Başkanlığı yetkililerine sesleniyorum; bazı ağzı ve kalbi bozuk insanların ifadelerini şahit tutarak söylemediği sözlerden dolayı imanına, vatanına ve bayrağına meftun olan yüzde yüz yerli Muhterem Halil Konakçı Hocaefendi’ye, O’nun imanı gibi kavi bir duruş sergileyerek sahip çıkınız.” İfadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme