Halil Konakçı Şu Anda Nerede Görev Yapıyor?

Başta bazı siyasiler olmak üzere laik ve seküler kesimin eleştiri oklarının hedefinde olan Din Adamı Halil Konakçı'nın kim ve nereli olduğu merak konusu.

Aslen İzmirli olan 43 yaşındaki İmam Hatip Halil Konakçı’nın kendine has üslubu, sohbet programlarındaki konuşmaları ve eleştirileri gündemde kalmasını sağlıyor.

ASLEN İZMİRLİ, İMAM HATİP OLARAK ÇALIŞIYOR

Peki, Halil Konakçı kimdir? İzmir’de dünyaya gelen Konakçı, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde başkent Ankara’da Ankara Melike Hatun Camii’nde İmam Hatip olarak görev yapıyor. Konakçı, bazı camiilerde de vaaz ve nasihatte de bulunuyor.

HATAY SÖYLEMLERİ TEPKİ TOPLAYINCA HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI

Cumhuriyet ve özellikle de laiklik ilkesini sıkça ağır sözlerle eleştiren Halil Konakçı, son olarak Hatay’la ilgili ifadeleri nedeniyle büyük tepki toplamıştı. Bir konşumasında Hatay’ı “Arap ve Kürt” yurdu ilan ettiği ileri sürülen Konakçı, “Keşke Hatay, Fransa’da kalsaydı.” sözleriyle büyük tepki toplamıştı. Bu nedenle hakkında inceleme başlatılan Halil Konakçı, sözkonusu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar.”

Bakmadan Geçme