'Haklı mücadelesinde Azerbaycan'ın yanındayız'

Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, haklı mücadelesinde Azerbaycan devletinin ve Türk Milletinin yanında olduklarını bildirdi   Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, 'Tek Millet İki Devletiz, Kardeşiz ve Aynı Kandan İmanlı Türk Milletiyiz' vurgusuyla Azerbaycan Barolar Birliği Başkanı Anar Baghirov'a mektup yazdı. 'KARABAĞ KONUSUNDA AZERBAYCAN HAKLIDIR' Baro Başkanı Av. Turgay Şahin kaleme aldığı mektupta Dağlık [&hellip]

Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, haklı mücadelesinde Azerbaycan devletinin ve Türk Milletinin
yanında olduklarını bildirdi

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, “Tek Millet İki Devletiz, Kardeşiz ve Aynı Kandan İmanlı Türk Milletiyiz” vurgusuyla Azerbaycan Barolar Birliği Başkanı Anar Baghirov’a mektup yazdı.
“KARABAĞ KONUSUNDA
AZERBAYCAN HAKLIDIR”
Baro Başkanı Av. Turgay Şahin kaleme aldığı mektupta; Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan’ın hukuki olarak yüzde yüz haklı olduğunu, bu konunun müzakere veya pazarlığa açık olmadığını belirterek şunları kaydetti: “ Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarından kaynaklanan temel ve tartışılmaz bir haktır. Afyonkarahisar Barosu ve avukatları olarak Azerbaycan’ın haklı davasının yanında, meseleyi tüm hukuki veçheleriyle savunma konusunda kararlıyız. Karabağ, Azerbaycan kadar bizim de meselemizdir. Karabağ’ın işgalinin Azerbaycan’ın egemenliği ve toprak bütünlüğü temelinde çözüme kavuşturulması en büyük arzumuzdur. Ayrıca kanunla İnsan Haklarını savunmak görevi verilen Baromuz, 20. yüzyılın en büyük vahşetlerinden biri olan Hocalı katliamını lanetliyor ve sorumluların hukuk önünde hesap vermesini bekliyoruz.”

Bakmadan Geçme