• Haberler
  • Spor
  • Hakemlerin sinir uçlarına dokundu – Kocatepe Gazetesi

Hakemlerin sinir uçlarına dokundu – Kocatepe Gazetesi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Afyon Belediyespor ligin 24. haftasında evinde Banvit'i konuk etti. Maçta kırılma anlarında sürekli ön plana çıkan isimler oyuncular olması gerekirken hakemler devreye girdi. Afyon Belediyespor'un farkı hep azalttığı noktalarda hakemler çaldıkları düdüklerle maçı izleyen herkesi çılgına çevirdi. Verilen hatalı kararlarda tepki göstermek isteyen Afyonkarahisarlılar ellerinden gelen tek tepki yöntemi [&hellip]

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor ligin 24. haftasında evinde Banvit’i konuk etti. Maçta kırılma anlarında sürekli ön plana çıkan isimler oyuncular olması gerekirken hakemler devreye girdi. Afyon Belediyespor’un farkı hep azalttığı noktalarda hakemler çaldıkları düdüklerle maçı izleyen herkesi çılgına çevirdi. Verilen hatalı kararlarda tepki göstermek isteyen Afyonkarahisarlılar ellerinden gelen tek tepki yöntemi alkışı kullanmakla yetindi.
MÜCADELE ÇOK GÜZELDİ
Koç Can Sevim’in de sözlerinde yer verdiği gibi maçın üçüncü periyodunun ilk kısmı hariç Keçiler sergilediği performansla izleyen herkesin beğenisini topladı. Tamam kayıpları hatalar yaşandı. Ama her oyuncu, süre aldığı bölüm içinde elinden gelenin fazlasını sahaya yansıttı. Ayrıca İsmail Kerem Gülmez bu maçta süre aldığı dakikalarda top çalma, ribaunt ve asistleri ile takdir topladı.
EKSİLERİMİZ
Kaptan Altan, ilk üç buçuk dakikada 3 faulü gördü. İkinci yarıda yapılan top kayıplarının 5’inden sayı ile ayrılmış olsaydık maçın kazananı Afyon Belediye olmuştu. Hataların olduğu maçta sergilenen üst düzey performans, hataların göz ardı ettirdi.
“SAHADA HAKEME
İHTİYAÇ YOK”
Ayrıca maçla ilgili olarak yorumda bulanan basketfaul.com sitesinde şu ifadelere yer verildi:
“Basketfaul’un notu: Ölçüsünü aşmayan doğal insani tepkilere tahammülünüz olmadığı zaman görüldüğü gibi maç, maç olmaktan çıkıyor ve teknik fauller oyunun tadını kaçırıyor. Ayrıca tepki görmek istemiyorsanız maçları iyi yöneteceksiniz. Altan Erol’u kariyerinde ilk kez sinirlendiren hakemler siz oldunuz. Faulü görerek değil, hissederek çaldığınız sürece de düzelemezsiniz. Her pozisyonda kameraya gidecekseniz sahada hakeme ihtiyaç yok. Oturun ekranın başına, oradan yönetin.”
MAÇIN ÖZETİ
Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Culpepper ve Cevher Özer ile etkili olan Afyon Belediyespor, 4. dakikayı 11-9 üstün geçti. İlerleyen dakikalarda Morgan ve Perez’in sayılarıyla skorda öne geçen Banvit, ilk periyodu 23-20 üstün tamamladı.
İkinci çeyreğe iyi başlayan konuk ekip, Şehmus Hazer ve Metehan Akyel’in sayılarıyla 14. dakikayı 32-26 üstün geçti. Ev sahibi ekip, Hagins, Calloway ve Culpepper ile farkı kapatmaya çalışsa da Banvit, soyunma odasına 49-43 önde gitti.
İkinci yarının başında Tolga Geçim ve Perez ile 3 sayılık basketler bulan Banvit, 23. dakikayı 60-48 üstün geçti. Afyon Belediyespor, Cevher Özer, Carter ve Altan Erol ile skor üretse de konuk ekip, final periyoduna 72-63 önde girdi.
Son çeyreğin ilk bölümünde Şehmus Hazer ve Morgan ile etkili olan Banvit, 34. dakikayı 80-73 önde geçti. Calloway, Hagins ve Culpepper’la pota altından sayılar bulan Afyon Belediye ekip, farkı azaltmaya çalışsa da Banvit, sahadan 96-90 galip ayrıldı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

AFYON BELEDİYESPOR: Altan Erol 13 sayı, 5 ribaund, Cevher Özer 10 sayı, 3 ribaund, Earl Calloway 21 sayı (5/7 üçlük), 3 ribaund, 3 asist, Randy Culpepper 15 sayı 0/5 üçlük, 5/15 ikilik), 4 ribaund, 4 asist, Jamelle Hagins 16 sayı, 7 ribaund
BANVİT: Alex Perez 36 sayı (20/23 serbest atış), 5 ribaund, 5 asist, Jordan Morgan 18 sayı, 7 ribaund, 3 asist, Metehan Akyel 12 sayı, 7 ribaund, Şehmus Hazer 10 sayı, 2 ribaund

Bakmadan Geçme