Hakemler ve taban birlikleri buluştu

İl Hakem Kurulu tarafından haftalık olarak düzenlenen eğitim toplantılarında ilk yarının son oturumuna taban birlikleri de katıldı. Toplantıda amatör liglerde geride kalan haftalar değerlendirilirken il hakemlerine malzeme dağıtımı yapıldı. Ayrıca toplantının sonunda vatani görevini yapacak olan Kurtuluş Aslan'a da veda töreni düzenlendi     Afyonkarahisar Futbol İl Hakem Kurulu tarafından her hafta değişen oyun kuralları [&hellip]

İl Hakem Kurulu tarafından haftalık olarak düzenlenen eğitim toplantılarında ilk yarının son oturumuna taban
birlikleri de katıldı. Toplantıda amatör liglerde geride kalan haftalar değerlendirilirken il hakemlerine malzeme
dağıtımı yapıldı. Ayrıca toplantının sonunda vatani görevini yapacak olan Kurtuluş Aslan’a da veda töreni düzenlendi

Afyonkarahisar Futbol İl Hakem Kurulu tarafından her hafta değişen oyun kuralları ve haftalık performansların değerlendirildiği haftalık eğitim toplantısı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ndeki B Blok toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Futbol Antrenörler Derneği İl Şube Başkanı Mustafa Keser ve yönetim kurulu üyeleri, Futbol İl Temsilcisi Mehmet Temur, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Arif Yavaş ve çok sayıda hakem katıldı.
“AMACIMIZ BİRLİKTELİĞİ DAHA DA GÜÇLÜ HALE GETİRMEK”
Toplantının farklı bir amacının olmadığını ve tek amacın birlikteliği daha da güçlendirmek istediklerini aktaran İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş, “Türk futbolunun gelişmesi ve liglerin sağlıklı şekilde devam etmesi noktasında taban birliklerinin bir bütün halinde spora katkı vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu düşünceden hareketle her hafta düzenlediğimiz eğitim toplantımıza taban birliklerinin temsilcilerini de davet ettik. Kendileri de bizleri kırmayarak davetimize iştirak ettiler. Tek amacımız bu birlikteliği daha da güçlü hale getirerek şehrimizin ve ülkemizin sportif anlamda gelişmesine birlikte katkı sunmaktır.” dedi.
“HAKEMLERİMİZİN İKİ TARAFI DA MEMNUN ETMESİ MÜMKÜN OLMAYACAK”
Kendilerinin amatör spor kulüplerinin sendikası olduklarına dikkat çeken Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, kulüplerin haklarının korunması adına sorumlulukları olduğunu ifade etti. Hakemlerin görevlerinin kolay olmadığını söyleyen Küçüksağrıcı, “2019-2020 sezonunun ilk yarısını tamamladık. Bu süre zarfında zaman zaman gergin geçen mücadeleler olsa da büyük sorunlarla karşılaşmadık. Bu anlamda sporun tüm paydaşlarına teşekkür ediyorum. Geride kalan müsabakalarda yönetici, teknik adamlar ve futbolcular ile hakemler arasında sorunlar yaşandığını gözlemledik. Bu noktada herkesin daha anlayışlı olmasını ve liglerimizin sorunsuz tamamlanmasını arzu ediyoruz. Hakemlerimizin iki tarafı da memnun etmesi mümkün olmayacak farkındayız ancak oyuncularla ilgili de oyunda tutmayı önceleyen bir yaklaşımda bulunmalarını arzu ediyoruz” diye konuştu.
Taban birliklerinin temsilcileri olan TÜFAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Keser, Futbol İl Temsilcisi Mehmet Temur ve Saha Komiserleri Derneği Başkanı Arif Yavaş da Afyonkarahisar’da futbolun gelişimine katkı sunan tüm hakemlerin görev yaptıkları maçlarda başarılı olmaları temennisinde bulundular.
Konuşmaların ardından Türkiye Futbol Federasyonu tarafından İl Hakemlerine gönderilen forma, şort, tozluk ve ayakkabıların dağıtımı gerçekleştirildi. Toplantı sonunda ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde ve Klasman Hakemi olarak görev yapan Kurtuluş Aslan’ın önümüzdeki günlerde vatani görevini yapacak olması sebebiyle küçük bir tören düzenlendi. Kendisi gibi klasman hakemi olan eşi Gamze Aslan tarafından Asker Şalı bağlanan Kurtuluş Aslan’a bir adet Türk Bayrağı ile arkadaşları tarafından alınan küçük hediye takdim edildi. Programın son kısmında ise davetlilere ikramda bulunuldu.

Bakmadan Geçme