Hak üstün olmazsa, zulüm engellenmez

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, Mısır'da 529 kişi için idam kararı çıkmasını protesto etti. Üyümez, 'Hakkı üstün tutan bir anlayışla yeni bir dünya kurulmadığı müddetçe bu zulümler engellenemeyecektir' dedi Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, Mısır'da 529 kişi hakkında idam kararı çıkmasını protesto etti. Üyümez, 'Kardeş ülke Mısır'da 24 Mart [&hellip]

Hak üstün olmazsa, zulüm engellenmez

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, Mısır’da 529 kişi için idam kararı çıkmasını protesto etti. Üyümez, “Hakkı üstün tutan bir anlayışla yeni bir dünya kurulmadığı müddetçe bu zulümler engellenemeyecektir” dedi

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, Mısır’da 529 kişi hakkında idam kararı çıkmasını protesto etti. Üyümez, “Kardeş ülke Mısır’da 24 Mart tarihinde 20 dakika süren bir duruşmada 529 kişi hakkında verilen idam kararı bir insanlık suçudur. Bu kararı veren mahkemenin geçtiğimiz 3 Temmuz’da askeri cunta tarafından gerçekleştirilen darbenin emrinde olduğu aşikârdır. Aynı askeri cunta 14 Ağustos 2013 Çarşamba günü Adeviyye Meydanı’nda üç bin’i aşkın sivili şehit etmekten kaçınmamıştır. Şimdi bu cuntanın emrindeki yargının 529 kişi hakkında verdiği saçma sapan idam kararları bizi şaşırtmamıştır. Bu kişilerin tek suçu o gün seçilmiş hükümete karşı yapılan darbeyi protesto etmek için Adeviyye Meydanı’nda olmalarıdır” dedi.
ABD VE İSRAİL’İN OYUNU
İdam kararının insan hakları ile ilgisinin bulunmadığını kaydeden Üyümez, “Yaşanılan süreç, yeryüzünün enerji kaynaklarını yağmalayarak, kendinden olmayan insanları ücretli köleler haline getirerek, kendilerine itaat etmeyenleri de imha ederek mevcut dünya düzenini işleten ırkçı emperyalizmin örtülü işgalinin yansımasıdır. 529 kişi ile ilgili verilen idam kararı bu coğrafyanın insanlarının bağımsızlığını hedef alan bir karardır. Alınan bu kararın Mısır’ı bir iç savaşa sürükleme ihtimali de bizi endişelendirmektedir. İşgalci İsrail’e komşu olan ülkelerde yaşanan bu sıkıntılı süreçlerin tek kazananın İsrail olduğu aşikârdır. ABD ve İsrail ile stratejik müttefik olan ülkelerin yaşanılan süreçle ilgili bir tepki koyamaması ya da ortaya konulan tepkilerin cılız kınamalardan ibaret kalması da bu oyunun bir parçasıdır” diye konuştu.
ZALİMLERİN KARŞISINDA OLMAK GEREK
Mısır, Suriye, Irak, Lübnan, Yemen, Bangladeş, Afganistan ve Pakistan’daki insanlar arasında nefret tohumları eklendiğini hatırlatan Üyümez, “Anadolu Gençlik Derneği olarak biz yeryüzünde ezilen, sömürülen, yoksul ve yoksun bırakılan ve insanlarının oluk oluk kanı akıtılan tüm toplumların bütün bu zulümlere karşı ortak bir irade beyanıyla bir araya gelmesi gerektiğine inanıyoruz. Hakkı üstün tutan bir anlayışla yeni bir dünya kurulmadığı müddetçe bu zulümler engellenemeyecektir. Üç günlük iktidar ve çıkar hesapları ile bu ideali terk etmenin vebalini kimse ödeyemez. Hepimizin üzerine düşen zalimlerin karşısında ve mazlumların yanında yer alışımızda sahici olmaktır” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme