“Hak kuvvette değil, kuvvet Hak'tadır”

Alperen Ocakları İl Başkanı Nurettin Temurtaş, Mısır’da alınan 529 idam kararına yönelik yaptığı açıklamada, Mısırlı’ların mücadelesiyle dayanışma içerisinde olduklarını belirtti. Temurtaş, onların gösterdiği direniş ile iftihar ettiklerini, Hakk'ın kuvvette değil kuvvetin Hak’ta saklı olduğunu belirtti Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanı Nurettin Temurtaş, geçtiğimiz Cumartesi günü PTT Şubesi önünde Mısır’daki darbe [&hellip]

"Hak kuvvette değil, kuvvet Hak’tadır"

Alperen Ocakları İl Başkanı Nurettin Temurtaş, Mısır’da alınan 529 idam kararına yönelik yaptığı açıklamada, Mısırlı’ların mücadelesiyle dayanışma içerisinde olduklarını belirtti. Temurtaş, onların gösterdiği direniş ile iftihar ettiklerini, Hakk’ın kuvvette değil kuvvetin Hak’ta saklı olduğunu belirtti

Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanı Nurettin Temurtaş, geçtiğimiz Cumartesi günü PTT Şubesi önünde Mısır’daki darbe hükümeti mahkemelerinde idama mahkum edilen mazlumlara destek amacıyla basın açıklaması yaptı.
DÜNYA ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR
Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı İl Başkanı Nurettin Temurtaş, Türkiye çevresinin tarihi, kültürel, insani ve en önemlisi dini bağlar nedeniyle çok büyük önem taşıyan ülkelerle çevrili olduğunu söyledi. Temurtaş, Türkiye’nin komşusu Irak ve Suriye’de, Doğu Türkistan’da, Çeçenistan’da, Ürdün’de, Filistin’de, Arakan’da, Patani’de, Burma’da, Somali’de ve Mısır’da en temel insan hak ve özgürlükleri olan can ve mal emniyeti, akıl ve nesil emniyeti, inanç özgürlüğünün yok sayıldığını belirtti. Temurtaş; “Sureten medeni ama sireten vahşi uygar dünya ise bu du durum karşısında üç maymunu oynamaktadır. Yüce dinimiz İslam ve onun müntesibi şanlı ecdadımız, hükmettiği topraklarda yaşayan toplulukların varlığını garanti ettiği gibi, farklılıkları koruyan ve kollayan bir ilke ile hareket etmiştir ki; Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin mezhep kavgalarına ve etnik bölücülüğe maruz kaldığı günümüzde bu durum daha net görülmektedir.” dedi.
ZULÜM İDAM KARARLARIYLA PERÇİNLENDİ
Alperen Ocakları İl Başkanı Nurettin Temurtaş, petrol ve doğal gazın coğrafyası olması, dünya ticaret yollarının buradan geçmesi gibi nedenlerle önemli bulunan bölge ülkelerinde, hegemon güçlerin kendilerine vazife çıkardıklarını kaydetti. Nurettin Temurtaş, demokrasi ve özgürlük fikri üzerinden yeni bir dünya düzeni tasavvuru pazarlamış, adına ‘Büyük ve Genişletilmiş Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ denilip, ‘Arap Bahan’ eşliğinde bölgeye servis edildiğini belirtti. Temurtaş; “Bu durumdan en çok etkilenen ülkelerden birisi Mısır olmuştur. Ülkede sular bir türlü durulmamış, kargaşa atmosferi dinmemiş, binlerce insan yaşamını yitirmiştir. Mısır halkı tarafından seçilmiş meşru Cumhurbaşkanı Mursi’yi cunta darbesiyle deviren kukla Sisi, Müslüman kardeşlere yönelik baskısını artırmışken son göstermelik mahkemelerin verdikleri hukuki delillere dayanmayan siyasi gerekçelerle 529 kardeşimize idam cezası vererek zulmünü perçinlemiştir.” diye konuştu.
KÜFÜR DEVAM ETSE DE
ZULÜM DEVAM ETMEZ
Afyonkarahisar Alperen Ocakları olarak İhvan’a karşı yapılan haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları; iki gün süren davada 529 Müslüman’a verilen idam kararlarını, darbecilerin baskı ve zulmünü şiddetle kınayıp, lanetledikleri açıklayan Temurtaş; “Mısırlı kardeşlerimizin mücadelesiyle dayanışma içerisinde olduğumuzu, göstermiş oldukları direniş ile iftihar ettiğimizi duyuruyoruz. Allah (CC), kardeşlerimize güç ve kuvvet versin, ayaklarını sabit kılsın. Bizler biliyoruz ki küfür devam etse de zulüm devam etmez. Hak kuvvette olmadığı gibi, kuvvet haktadır. Darbecileri, onları destekleyen güçleri ve sessiz kalan yığınların karşısında olan bizler, Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kere daha haykırıyoruz. Bunun bizim için en temel ibadetlerden olduğunu herkese duyuruyoruz. Yaşasın Müslümanların şanlı direnişi, yaşasın şanlı direnişi, yaşasm zalimler için cehennem.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme