• Haberler
  • Gündem
  • 'Hainliğe izin vermeyeceğiz, ülkemizi işgal ettirmeyeceğiz'

'Hainliğe izin vermeyeceğiz, ülkemizi işgal ettirmeyeceğiz'

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 5. yıldönümünde konuşan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, '15 Temmuz'da olduğu gibi bundan sonra da bu ülkede hiçbir alçaklığa, hiçbir hainliğe izin vermeyeceğiz. Ülkemizi işgal ettirmeyeceğiz' dedi   15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Afyonkarahisar'da bir dizi etkinlikle kutlandı. Hain darbe girişiminin beşinci yıldönümünde Afyonkarahisarlılar Zafer Meydanı'nı doldurarak darbe girişiminde [&hellip]

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 5. yıldönümünde konuşan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, “15 Temmuz’da olduğu gibi bundan sonra da bu ülkede hiçbir alçaklığa, hiçbir hainliğe izin vermeyeceğiz. Ülkemizi işgal ettirmeyeceğiz” dedi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Afyonkarahisar’da bir dizi etkinlikle kutlandı. Hain darbe girişiminin beşinci yıldönümünde Afyonkarahisarlılar Zafer Meydanı’nı doldurarak darbe girişiminde şehit olan 249 kahramanımızı dualarla, 2301 gazimizi ise saygı ve şükranla andılar.
“15 TEMMUZ’DA GÜN
BİRLİK GÜNÜYDÜ”
Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımının gösterisiyle başlayan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yayınlanan ulusa sesleniş konuşması Zafer Meydanı’nda sinevizyon aracılığıyla canlı olarak aktarıldı. Günün anlam ve önemine yönelik ilk konuşmayı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yaptı. Vatanına, milletine, demokrasiye sahip çıkan tüm Afyonkarahisarlıları kutlayan Zeybek , “Rabbimden dileğim böyle ihanet şebekelerine bir daha fırsat vermesin. Darbe kalkışmasının başladığı ilk andan itibaren partimizin önünde toplandık. İhanet şebekesinin tahmin edemeyeceği kararlı bir kalabalık vardı. Bu millet Sayın Cumhurbaşkanımızı, reisimizi hainlere yedirmedi, dik durdu. O akşam şunu gördük. Partilisi, partisizi, yaşlısı, genci bütün insanımız bu meydandaydı. Gün birlik günüydü. Bizlerde hemşehrilerimizin verdiği destekle o akşam sabaha kadar vatandaşlarımızla birlikte hainlere geçit verilmeyeceğini bire bir yaşadık.” dedi.
“EMPERYALİSTLER HİÇBİR ZAMAN RAHAT YÜZÜ GÖSTERMEDİ”
Dünden bugüne emperyalistlerin Türkiye’ye hiçbir zaman rahat yüzü göstermediğini belirten Başkan Zeybek , “Geçmişten günümüze baktığımızda emperyalistler hiçbir zaman bize rahat yüzü göstermemişler. Ermeni Asala örgütü demiş üzerimize salmışlar, 80 öncesi sağ sol demişler üzerimize salmışlar, Alevi Sünni çatışması demiş üzerimize salmışlar, Türk Kürt ayrımı demiş üzerimize salmışlar; PKK’yı başımıza musallat etmişler. Kimi zamanda din kisvesi altında yetiştirdikleri hainleri ‘yalancı cennet’ bahşederek üzerimize salmışlar. En son örneğini malumdur. Din, iman, Allah kitap diyerek, kul hakkı nedir bilmeden garip gurebanın hakkını yediler. Üniversitede başarılı olmasına rağmen sırf onlardan değil diye atanamayan bir sürü gencimiz ve insanımızın bedduasını alan hain örgüt; 15 Temmuz’da kendi emellerine ulaşmak için arkasına onurlu Türk ordusunu da alarak bu millete racon kesmeye kalktı.” diye konuştu.
“DÜNYA VAR OLDUKÇA
TÜRK MİLLETİ VAR OLSUN”
Türk Milletinin en büyük direnişini 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişiminin bertarafında verdiğini kaydeden Başkan Zeybek şöyle konuştu: “Hassas nokta din ve imandan geçiyordu ve bunu da kullandılar. O kadar ileri gittiler ki ilköğretim çağındaki çocukların bile beynini yıkamaya kalkıştılar. Kurban parası diyerek insanlarımızı kandırıp para topladılar. Zekât dediler para topladılar, kurban dediler kurbanlar kesilmedi. Bu paraların nereye gittiği de her kesim tarafından iyi biliniyor. Buna inanan insanımız da pek çoktu. Ama gerçek ortaya çıkmasına rağmen bazı insanlar o haine hala körü körüne inanmaya devam ediyorlar. Amerika eski Dışişleri Bakanının bir sözü var. Kendisine ‘Amerika’da istikrarı nasıl sağlıyorsunuz?’ diye sorulduğunda; ‘İçimizdeki hainleri bulur öldürürüz ama dışarıdakileri de besleriz.’ diyor. Bu sözleri çok doğru; kendi içlerindekileri öldürüyorlar ama bizim içimizdekileri ise besliyorlar. Bu örgüte inanan insanlarımız gerçekleri görerek güzel vatanımıza bayrağımıza toprağımıza sahip çıkmalıdırlar. Ama onlar olmasa da bu aziz millet; 15 Temmuz’da canı pahasına da olsa bu ülkenin bölünmeyeceğini, bu ezanların dinmeyeceğini, bu bayrağın düşmeyeceğini bir kez daha gösterdi. Dünya var oldukça var olsun Türk Milleti. Hainlere bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yaşama hakkı tanımayacağız. Cenab-ı Hak bir daha ihanet şebekelerine bu ülkede fırsat vermesin, vatandaşlarımıza feraset versin. ‘Ben kuluma şah damarından daha yakınım’ diyen Yüce Allah’tan bir daha 15 Temmuz gibi karanlık günler yaşatmasın, cuntacılara bu gibi örgütlere fırsat vermesin.”
“15 TEMMUZ DÜNYA DEMOKRASİ TARİHİ AÇISINDAN DÖNÜM NOKTASI”
Programın son konuşmasını yapan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, 15 Temmuz 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, kararlı duruşuyla Türk Milletinin cesareti ve mücadelesiyle büyük bir alçaklığın önüne geçildiği söyledi. 15 Temmuz 2016 tarihinin Türk tarihi açısından bir dönüm noktası olduğunu belirten Vali Çiçek şunları söyledi: “15 Temmuz 2016 tarihi sadece Türk tarihi açısından değil. Dünya demokrasi tarihi açısından bir dönüm noktasıdır. Bir milattır. 15 Temmuz 2016’dan önce hep beraber televizyonlarda izler ve şöyle duyardık; Falan ülkede dünyanın bilmem neresinde darbe olmuş. Bir yerde ordu yönetime el koydu. İktidar değişti gibi ifadeleri hep beraber duyardık ve halkın hiçbir karşılık vermediğini görürdük ki dış güçler o ülkeler için böyle istemişti. İçeride besledikleri hainlerle beraber ülkelerin yönlerini, iktidarlarını değiştirmişler. Ülkele işgal edildi. Fakat 15 Temmuz 2016 tarihi bu manada tüm dünya da bir milat oldu. Çünkü bu büyük millet dışarıdan planlanan içeride ki alçaklarla birlikte oynanan oyuna dur dedi. Bundan önce mutlaka ama mutlaka başardıklarını ülkemizde başaramadılar, başaramayacaklarda.”
“AFYONKARAHİSARLILARA DA
MİNNET BORÇLUYUZ”
“Ben eskiden sanırdım ki Ulubatlı Hasanlar, Seyit Onbaşılar, Şahinbeyler, Kürşatlar bizim tarihimizde çok eskilerde kaldı. Çok uzaklara gittiler sanırdım.” diyen Vali Çiçek şunları kaydetti: “Ama 15 Temmuz 2016’da hep beraber gördük ki onlar hiçbir yere gitmedi içimizde yaşıyor. Adları değişiyor Halisdemir oluyor, ölüme meydan okuyor. Ölüme gülerek gidiyor. Tankın altına yatıyor ölümü umursamıyor. Helikopterden atılan kurşunlara göğsünü açıyor. Abdestini alıp meydanlara koşuyor. Çünkü milletin karakteri aynı karakter. Bin yıl önceki millet aynı millet. Ve şunu anladım ihtiyaç olduğunda hangi zorluk olursa olsun bu millet tekrar ayağa kalkar tekrar meydanlara çıkar. Bu milletin ferdi olmaktan hep beraber onur ve gurur duyuyoruz. Ayrıca Afyonkarahisar kurtuluşun şehridir. Kurtuluş Savaşı’nda Büyük Taarruz da Afyonkarahisarlılar hep cephelerdeydi. 15 Temmuz 2016 yılı görüntülerine baktık. Geçen senede gördük. Afyonkarahisarlılar bu sefer meydanlardaydı. Herkes sokaklardaydı. Afyonkarahisarlılara da minnet borçluyuz. Biz inşallah bugün olduğu gibi bundan sonra da bu ülkede hiçbir alçaklığa, hiçbir hainliğe izin vermeyeceğiz. Ülkemizi işgal ettirmeyeceğiz.”
15 Temmuz hain darbe girişimini anma programında 15 Temmuz ile ilgili müzik, video, belgesel gösterileri sunuldu. Kanlı darbe girişiminin 5. yıldönümünde darbeleri susturan salâlar, tüm camilerden okundu, dualar edildi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme