• Haberler
  • Gündem
  • Hafızlık Final yarışması tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

Hafızlık Final yarışması tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen 'Türkiye Hafızlık Final Yarışması'na öncelikle belirli bir takvim içerisinde ilçe, il ve bölgelerde yapılarak derece alanlar bir üst seviyeye çıkmayı başardı. Bölge yarışmaları sonucunda bölge birincilerinin katıldığı 13. Türkiye Hafızlık Final yarışması Afyonkarahisar Özerler Camisi'nde gerçekleşti.Başkanlığı'nı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin'in yaptığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi [&hellip]

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen ‘Türkiye Hafızlık Final Yarışması’na öncelikle belirli bir takvim içerisinde ilçe, il ve bölgelerde yapılarak derece alanlar bir üst seviyeye çıkmayı başardı. Bölge yarışmaları sonucunda bölge birincilerinin katıldığı 13. Türkiye Hafızlık Final yarışması Afyonkarahisar Özerler Camisi’nde gerçekleşti.
Başkanlığı’nı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin’in yaptığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Halil Tenger, İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Hazırlar ve Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya’dan oluşan Yüksek Seçici Kurul bölge birincilerinin hafızlık derecelerini değerlendirdi.
Yarışma sonunda Türkiye Hafızlık Yarışması birincisi Edirne Uzunköprü Sipahi Köyü Camii İmam Hatibi Hafız Mücahit Abdullah Ertunç oldu. Yarışmanın ikinciliğini Konya Beyşehir Hamidiye Mahallesi Camisi Müezzin Kayyımı Mehmet Tunç, üçüncülüğü ise Erzincan Recep Demir Erkek Kur’an Kursu Öğreticisi Hulki Karapınar kazandı.  
İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun kapanış konuşmasının ardından program tamamlanırken katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi. Ülke çapında diğer yarışmalarda derece elde edenlere Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda bizzat Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından hediyeleri takdim edilecek. Yarışma sonucunda 1. Ertunç’a 10 bin, ikinci Mehmet Tunç’a 9 bin ve üçüncü olan Hulki Karapınar’a 8 bin lira hediye verilecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme