• Haberler
  • Genel
  • Hafızlık eğitimi veren Kur’an kursları bir araya geldi

Hafızlık eğitimi veren Kur’an kursları bir araya geldi

Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından Sarıkız Kız Kur’an Kursu konferans salonunda, İl merkezi ile ilçelerde hafızlık ve hafızlık proje eğitimi veren Kur'an kursları yönetici ve öğreticilerinin katılımıyla seminer programı düzenlendi   Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan program İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun açış konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında din gönüllülerinin mesai mefhumuyla değil, vakıf insan modeliyle çalıştığından bahseden [&hellip]

Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından Sarıkız Kız Kur’an Kursu konferans salonunda, İl merkezi ile ilçelerde hafızlık ve hafızlık proje eğitimi veren Kur’an kursları yönetici ve öğreticilerinin katılımıyla seminer programı düzenlendi

Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan program İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun açış konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında din gönüllülerinin mesai mefhumuyla değil, vakıf insan modeliyle çalıştığından bahseden Kabukçu, kurslarda önceliğin rol model insan yetiştirmek olduğunu belirtti.
Din Hizmetleri ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Hasan Demir Afyonkarahisar özelinde hafızlık eğitimi veren kurslar hakkında genel bilgiler sundu. Sarıkız Kız Kur’an Kursu Yöneticisi Keziban Konuk, Salar Beldesi Fatih Kur’an Kursu Yöneticisi Mehmet Dede, Altınoluk Metin Yurter Kız Kur’an Kursu Yöneticisi Seval Oruç ve Bolvadin İlçesi Sultan Carullah Kız Kur’an Kursu Yöneticisi Zehra Duran ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yakın zamanda Konya’da gerçekleştirilen “Okul-Kur’an Kursu İşbirliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafizlık Projesi” toplantısında edindikleri bilgilerden oluşan sunumlarını katılımcılarla paylaştı.
İl Müftü Yardımcısı Sevdegül Çekiç’in moderatörlüğünde katılımcıların görüş, önerilerinin alınması ve değerlendirmelerin yapılması ile devam eden program İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Bakmadan Geçme