• Haberler
  • Genel
  • Hafızlık çalışmalarına sosyo-kültürel destek

Hafızlık çalışmalarına sosyo-kültürel destek

Hafızlık eğitimi almak için İl ve İlçe Müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarına kayıt yaptıran öğrenciler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen müfredat çerçevesinde hafızlık yaparken sosyo-kültürel etkinliklerle destekleniyor Hafızlık eğitimi alan öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirilerek, hafızlık yaparken monotonluktan kurtulup moral ve motivasyonlarının arttırılması, sosyal hayattan kopmamaları amaçlanıyor. ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILIYOR Diyanet İşleri Başkanlığı ile [&hellip]

Hafızlık eğitimi almak için İl ve İlçe Müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarına kayıt yaptıran öğrenciler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen müfredat çerçevesinde hafızlık yaparken sosyo-kültürel etkinliklerle destekleniyor

Hafızlık eğitimi alan öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirilerek, hafızlık yaparken monotonluktan kurtulup moral ve motivasyonlarının arttırılması, sosyal hayattan kopmamaları amaçlanıyor.
ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILIYOR
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında hem örgün eğitime devam eden hem de hafızlık yapmaya başlayan öğrencilerin bu süreçte ihtiyacı olan motivasyonuna katkı sağlayan bu etkinlikler veliler tarafından da destekleniyor. Söz konusu protokol kapsamında örgün eğitime bir yıl ara veren öğrenciler için planlanan etkinlikler ile de onlara disiplinli çalışma becerisi kazandırmanın yanında “ben yapabilirim” cesareti aşılandığı belirtiliyor. Açık havada öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleştirilen kahvaltı etkinlikleri, öğrencilere yönelik sinema etkinlikleri, kurs-aile birliği üyelerinin destekleriyle ok atma etkinlikleri yapılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezleri işbirliğiyle tekvando ve ebru kursları, yine gönüllü öğrencilerin katılımıyla ney üfleme etkinlikleri, satranç, puzzle gibi zekâ ve dikkat oyunları ile kız öğrencilere yönelik el işi faaliyetleri bunlar arasında.
AMAÇ BERABERLİK VE EKİP RUHUNUN SAĞLANMASI
Hafızlık eğitiminde belirli bir aşamaya gelen yâda hafızlığını tamamlayan öğrencilere yönelik, velilerin de katılımıyla gerçekleştirilen programlarda düzenleniyor. Bu programlar sayesinde öğrencilerin kalplerine dokunulup, aralarında birlik, beraberlik ve ekip ruhu oluşması sağlanıyor. Söz konusu hafızlık eğitim programları; Şuhut Emine Erdoğan Kız Kur’an Kursu, Sarıkız Kız Kur’an Kursu, Altınoluk Metin Yurter Kız Kur’an Kursu, Bolvadin Sultan Carullah Kız Kur’an Kursu, Miftah Kur’an Kursu, Salar Fatih Erkek Kur’an Kursu, İsmail Köyü Erkek Kur’an Kursu, Sahipata Erkek Kur’an Kursu ve Şuhut Bölge Yatılı Erkek Kur’an Kursu başta olmak üzere il genelinde uygulanıyor.

Bakmadan Geçme