Hafize Gaye Erkan’ın Babası Ne İş Yapıyor?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan, Merkez Bankası’nda protokol görevlisi Büşra Bozkurt'u, işten çıkarttığı iddiasıyla CİMER'e şikayet edilmesinin ardından merak edilerek araştırılmaya başlandı. . İşte detaylar…

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan Merkez Bankası’nda protokol görevlisi Büşra Bozkurt’u, işten çıkarttığı iddiasıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikâyet edildi. Bozkurt,  şikâyetinde Erol Erkan’a bankada ayrıcalıklar tanındığını ileri sürdü.

Merkez Bankası’nda protokol görevlisi Büşra Bozkurt şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“22 Ocak 2020 tarihinden beri T.C. Merkez Bankası’nda protokol misafir karşılama görevlisi olarak çalışmaktaydım. Amirlerim ve çalışma arkadaşlarımla şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım. İşimi ve görevimi her zaman önemsedim. Bundan dolayı genel müdürüm tarafından her zaman taktirle karşılanıp en önemli karşılamalarda görevlendirildim. Her şey bu kadar güzel giderken 2023 yılı Aralık ayının ilk haftalarında Sayın Merkez Bankası Başkanımız Hafize Gaye ERKAN Hanımın babası Erol ERKAN Bey ve Annesi Gamze ERKAN Hanım protokole giriş yaparken, Protokol karşılama Bölümünde görevliydim. Giriş esnasında Sayın Erol ERKAN bey yanımdan geçerken, bana bir uğrayabilir misin? Diye sözlü olarak istekte bulundu. Yaklaşık 15-20 dakika sonra bekleme odasına gidip Erol ERKAN Beyin Gelmesini bekledim. Geldiğinde bilgilerimi sorguladı, kaç yıldır çalıştığımı sordu. Sonrasında Başkanın odasına güvenilir ve sabit insanların giriş çıkış yapmalarını istiyorum. Sizde güvendiğimiz bir çalışansınız. Sonrasında İnsan Kaynakları Müdürlüğünü arayarak, Büşra BOZKURT adında bir çalışanımız var. Artık bize hizmet verecek kızımızın önünü açalım. Dedi ve telefonu kapatıp benimle konuşmaya başladı. Ben nasıl bir görev yapacağımı sorduğumda bir cevap alamadım. Sayın Hafize Gaye ERKAN hanımefendiye hizmet edeceğimi bildiğim için çalışma sürelerinin gece geç saatlere kadar olduğunu biliyordum. Bundan dolayı arzuhalimi kendisiyle paylaştım. Dedim ki! Geç saatlere kadar çalışmamın bir sıkıntısı var. Bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Dedim ki! Okula gitmekte olan 7 yaşında bir çocuğum var onu her gün okuldan almak zorundayım. Evli bir bayanım bu saatlere kadar çalışmak bana zor gelebilir. Bu konuyu bir daha değerlendirebilir misiniz?”

GAYE ERKAN’IN BABASI EROL ERKAN KİMDİR? NE İŞ YAPIYOR?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan, makine mühendisidir. Aslen Elazığlıdır.

Bakmadan Geçme