Hadisler’i inkâr eden, BOP’a hizmet eder

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Afyonkarahisar’daki bir termal otelde Bayram Programı’na katıldı. Hatipoğlu, Hadisler’i inkar edenlerin Büyük Ortadoğu Projesi’ne isteyerek ya da istemeyerek hizmet ettiğini söyledi Murat ARISOY Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve televizyon programı sunucusu Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, [&hellip]

Hadisler'i inkâr eden, BOP'a hizmet eder

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Afyonkarahisar’daki bir termal otelde Bayram Programı’na katıldı. Hatipoğlu, Hadisler’i inkar edenlerin Büyük Ortadoğu Projesi’ne isteyerek ya da istemeyerek hizmet ettiğini söyledi

Murat ARISOY

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve televizyon programı sunucusu Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Afyonkarahisar’daki Korel Termal Otel’de Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Güncel gelişmelere geniş yer vermeyen, din ile ilgili genel bilgilerle sohbet yapan Hatipoğlu, Hadis-i Şerifler’i inkâr eden hocaların televizyonlarda boy gösterdiğini söyledi. Hatipoğlu, “Bazı hocalar Hadis’lerin uydurma olduğunu iddia ediyor. Oysa görüyoruz ki Allah’ın Resulü (Sallallahü aleyhi ve sellem) ne demişse bir bir çıkıyor. Biz gelişmelerin farkındayız. Bu bir proje. Büyük Ortadoğu Projesi için böyle bir din gerekiyor. Önce Hadisler’i inkar edecekler, sonra Peygambersiz bir din söylemini gündeme getirip ‘Biz Kur’an-ı anlıyoruz’ diyecekler. Daha sonra da İncil’in, Tevrat’ın ve Kur’an-ı Kerim’in bazı ayetlerini seçerek yeni bir bir din gayreti içine girecekler. Buna da İbrahimi Dinler gibi bir isim bulacaklar. Hadisler’in uydurma olduğunu iddia eden hocalar, bilerek ya da bilmeyerek bu projeye hizmet ediyor” dedi.
MERKEZDE PEYGAMBER EFENDİMİZ OLMALI
Kendisinin televizyonlardaki programlarda ısrarla Peygamber Efendimiz’den (Sallallahü aleyhi ve sellem) söz ettiğini belirten Hatipoğlu, “Bunların farkında olduğumuz için ‘Resullah, Resullah, Resullah’ diyoruz. Biz merkeze Peygamberimizi koyacağız, koyuyoruz. Firavunlaşan, Karunlaşan liderlere karşı, cemaat liderlerine karşı bunu yapıyoruz. Bu bilinçli bir seçimdir. Bazıları ‘liderimiz, hocamızdır’ diyebilir. Buna itirazım yok. Bizim öğrendiğimize göre şeyh, mürşid, hoca, öğretmendir. Sana doğruyu, yanlışı öğretir. Ama merkezde Peygamberimiz olmalı” diye konuştu.
ANADOLU’DAN,
İNSANIMIZDAN ÜMİTLİYİM
Türkiye’nin İslam Alemi’nde önemli bir rolünün olduğunu söyleyen Hatipoğlu, “İnşallah İslam Alemi akıllanır. Burada en büyük rol Türkiye’ye düşüyor. Ben son iki yıl hariç Türkiye’den, Anadolumuzdan, insanımızdan umutluyum. Son iki yılda sosyal medyada akla hayale gelmeyecek yalanlar ortaya atıldı. İtibarı olan, bayrağa sahip çıkan kim varsa itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor” ifadelerini kullandı.
İSLAM ÜLKELERİ KURTULUŞ OLARAK GÖRÜLMELİYDİ
Ümmetin sıkıntı çektiğini hatırlatan Hatipoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Memleketimizde sıkıntılar var. Ümmetimizde sıkıntılar var. Suriyeliler yollarda. Benim çok ağırıma gidiyor Suriyelilerin yollarda olması. Avrupa’yı kurtuluş gibi görüyorlar. Ve İslam ülkelerinden Avrupa’ya geçiyorlar. Halbuki İslam ülkeleri kurtuluş görülmeliydi.
Din adamlarının partisi olmaz. Bütün milleti kucaklamak, bizim görevimiz.”

OY VERMEK CAİZ Mİ?
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, oteldeki programı takip edenlerin sorularına da cevap verdi. Biz izleyicinin “Oy vermek caiz mi” sorusunu yanıtlayan Hatipoğlu, “
“Bazıları diyor ki Türkiye darül küfürdür. Bu nedenle oy vermek, küfre hizmet etmektir. Halbuki siyasilerimiz, Başbakan, muhalefet liderleri cenaze namazlarında saf tutuyorlar, dua ediyorlar. Türkiye küfür memleketi olur mu? Her şey mi uygulanıyor, eksiklikler vardır ama Türkiye küfür memleketi değildir. Bu akımı ilk başlatan Mısırlı bir kişidir. ‘Oy vermeyin’ demiştir, ama oğlu Mısır’daki İşçi Partisi’nden milletvekili seçilmiştir. Oy, bir yetkidir. Oy verirken aslında yetki veriyorsunuz. Bir anne-baba, çocuğunun her hareketinden mesul tutulabilir mi? Sizin yetki verdiğiniz partiler, yanlış işlere düşerse o mesuliyet o partilere aittir” dedi.

KİMLERİ İZLEYELİM?

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “Televizyonda kimleri izleyelim” sorusuna da şu cevabı verdi:
“Hadisler’i inkar eden kişileri izlememekte fayda vardır. Babam müftüydü, ‘Sen dini anlat, kimsenin arkasından konuşma’ derdi. O nedenle isim vermeyeceğim. Ama kimler izlenebilir, denildiğinde, Kanal 7’de Cevat Akşit Hoca var, O’nu izleyin diyebilirim. Cübbeli Ahmet Hoca, Ehl-i Sünnet’tir, izlenebilir; bu demek değildir ki her şeyi onaylıyorum; ama Ehl-i Sünnet hocaları izleyin. Yine Kayserili Necmettin Nursaçan izlenebilir.”

Bakmadan Geçme