'Haddinizi bilin, ayağınızı denk alın'

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Hava Şehitliği'nde yaptığı açıklamada Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a ateş püskürdü. Mısırlıoğlu , 'Bu tarz siyasal İslamcılar Atatürk'ten ve Cumhuriyetimizden bir kuyruk acısı içerisindedir. Dolayısıyla Kurtuluş Savaşı yoktur diyerekten Atatürk'ü yok saymaya çalışıyorlar. Bizim Atatürk'ümüz var. Her zaman da kalbimizde yaşayacak.' dedi. Afyon'un düşman [&hellip]

Haber

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Hava Şehitliği’nde yaptığı açıklamada Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a ateş püskürdü. Mısırlıoğlu , “Bu tarz siyasal İslamcılar Atatürk’ten ve Cumhuriyetimizden bir kuyruk acısı içerisindedir. Dolayısıyla Kurtuluş Savaşı yoktur diyerekten Atatürk’ü yok saymaya çalışıyorlar. Bizim Atatürk’ümüz var. Her zaman da kalbimizde yaşayacak.” dedi.
Afyon’un düşman işgalinden kurtuluşunda Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen Kadir Mısıroğlu’nun kitabından söz etmesine Hava Şehitliği’nde düzenlediği basın toplantısında tepki gösterdi. Mısırlıoğlu: “Haddinizi bilin, ayağınızı denk alın” dedi
İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu öncülüğündeki partililer Cuma namazına müteakip Kocatepe Asri Mezarlığı içerisinde bulunan Hava Şehitliği’nde şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfiller bıraktılar.
“ZEYBEK ABESLE İŞTİGAL ETTİ”
Şehitlerin ruhuna dua ettikten sonra İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu açıklama yaptı. Büyük Zafer ile Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşun 100’ncü yıldönümünü idrak edildiğini belirten Mısırlıoğlu, “Büyük Zaferimizin 100’ncü yıldönümünü coşkuyla kutladık. Teşkilatım adına tüm Türk Milletinin ve Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını bir kez daha kutluyorum. Türk Milletini içeriden ve dışarıdan bölüp parçalamak, işgal edip, bozguna uğratmak ve devletimizi ele geçirmek için küresel güçler tarafından organize edilmiş bir savaşı Afyonkarahisar derin şekilde yaşamıştır. Afyonkarahisar bu işgalin ve savaşın izlerini halen daha üzerinde taşımaktadır. Afyon’un kurtuluşunun 100’ncü yılı ve Türk Milletinin zaferinin 100’ncü yılını kutladığımız törenlerde Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı makamında oturan Sayın Mehmet Zeybek, inatla ve bilinçli olarak Türk Milleti’nin ve Atatürk’ün düşmanı olan tarih bilmez bir şarlatan yazarın yazdığı kitabı adres göstermiştir. Afyonlu Şükrü Hoca’yı, Bayatlı Yarbay Arif Bey’i onu adres göstererek anmasını esefle kınadığımı ifade etmek istiyorum. Afyonlular içinden çıkan kahramanları tarih bilmez Türk düşmanından öğrenmek mecburiyetinde değildir. Özellikle Yunan’a karşı vermiş olduğumuz mücadelenin yıl dönümde, Afyonkarahisar meydanında Afyonlular’ın Yunan işgalinden kurtuluşu kutladıkları törende ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyen böylesine bir Türk düşmanının adını anmasının abesle iştigal bulduğumu ifade etmek istiyorum.” dedi.
“İLK HATANIN SEHVEN OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i sert sözlerle eleştiren Mısırlıoğlu, “Sayın Zeybek, Şükrü hocanın adını vermiş olduğunuz Karayolları Altgeçiti açılışında yine aynı hatayı yaptınız. Dedik ki belki sehven yapmıştır. Dedik ki belki o anda öylesine içinden geçirmiştir. Anlıyoruz ki zaferin 100’ncü yılının kutlandığı Afyonkarahisar meydanında Yunan’a karşı vermiş olduğumuz mücadelenin yıldönümü kutlamalarında Afyon Belediye Başkanlığı makamında oturan bir şahıs olarak nasıl böyle bir şarlatanın adını anarsınız? ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyen bir şarlatanın adını Afyonlular’a hakaret eder gibi anmanızı kınadığımı buradan ifade etmek istiyorum. Haddinizi bilin o programda kalkıp sadece Afyonkarahisarlılar’ın, Türk Milletinin Zafer Bayramına gölge düşürmemek için programın ahengini bozmamak için sizi sabırla ve sükûnetle izledim. Ancak bundan sonra ayağınızı denk alın. Türk Milleti’ne düşman olanlar herkesi sevenler bizim düşmanımızdır. Asla buna geçit vermeyiz. Buradan bunun bilinmesini ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.
“BUNUN ARKASINDA ATATÜRK DÜŞMANLIĞI VAR”
Mısırlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘Şehirlerin kurtuluş günlerinin kutlanmasına karşıyım, fetihler kutlanır.’ sözlerini şiddetle kınıyoruz. Daha önce de dillendirmişlerdi. Yolsuzluklarını, haksızlıklarını, düşmanlıklarını toplumun bugün hafızasına düşen birtakım yanlışları ötelemek, örtmek için yapılan bir perdelemedir ve abeste iştigaldir. Yapılan açıklamayı kurtuluş düşmanlığı, Cumhuriyet düşmanlığı olarak nitelendiriyorum. Çok vahim bir şeydir. Bunun arkasında Atatürk düşmanlığı vardır. Atatürk’ün koltuğuna oturmuş bir şahsiyet böyle konuşarak içindeki duyguların tezahürünü ortaya koydu. Bu söylemi şiddetle kınıyoruz ve ayıplıyoruz. TBMM’de Meclis Başkanlığı yapmış bir insan bir an önce geçmişte yaptığı görevin de farkına varmalı ve özür dilemelidir.”
“SİYASAL İSLAMCILAR’IN KUYRUK ACISI VAR”
Mısırlıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Bu tarz siyasal İslamcılar Atatürk’ten ve Cumhuriyetimizden bir kuyruk acısı içerisindedir. Dolayısıyla Kurtuluş Savaşı yoktur diyerekten Atatürk’ü yok saymaya çalışıyorlar. Bizim Atatürk’ümüz var. Her zaman da kalbimizde yaşayacak. Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yapmış olduğu talihsiz açıklama sonrası görüyoruz ki kendisi Başkanlığını yapmış olduğu TBMM’nin hangi şart ve hallerde kurulduğu ve neye hizmet ettiğinden oldukça bihaberdir. Bu kutlu amacı bile özümseyememiş bir muhteremin, 15 Mayıs 1919 da Hasan Tahsin’in attığı ilk kurşun sonrası şehadete erişinin takibinde, Demirci Mehmet Efe’nin ‘Bir genç düşmana ilk kurşunu sıkmış, bundan sonrası bize düşer!’ söyleminden haberdar olmasını beklemek de zaten abesle iştigal olur. Amacınız Milli Mücadele’yi ve kahramanlarını yok saymak, unutturmak mı? Ama bizler, laik Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ilk ve ebedi Cumhur Başkanımız Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cepheden cepheye cansiperane koştururken, İsmail Kahraman ve avanesinin savunduğu zihniyetin 17 Kasım 1922 tarihinde vatan toprakları yangın yeriyken nasıl kaçıp gittiğinden haberdarız.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi.

Bakmadan Geçme