Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

HACLI ZİHNİYETİ VE KUDÜS – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 12 Aralık 2017 Salı 14:28:53
 

Haçlıların tarih boyunca Müslümanlara ve özellikle de Türklere nasıl bir husumet içinde olduklarını hepimiz biliyoruz. Zayıf buldukları anı gözleyip her fırsatı değerlendirmeye çalışırlar.
Türkler’in içinde veya müdahil olmadığı Müslümanlarla Hıristiyanlar arasında çıkan savaşların hiçbirisi kazanılamamıştır. Halifelik dönemleri istisnadır. Türkler’in tartışılmaz üstün özelliklerinin başında cihangirliği gelmektedir.      
Geçenlerdeki yazımızın birisinde bir Alman profesörün Türkler hakkındaki “Biz Türkleri sevmiyoruz. Neden sevelim ki; Türkler olmasaydı İslamiyet Mekke ve Medine’ye sıkışıp kalmış olacaktı.” şeklindeki tespitinden bahsetmiştik. Bu herşeyi anlatmaktadır.
Bu sebeple biz Türklere büyük görev düşmektedir. İslamiyet’in bayraktarlığını yapmış ve Peygamberimizin övgüsüne mahzar olmuş Aziz Türk Milletinin düşmanın çok olması da doğaldır. Hele de bu önemli Vatan toprağında..
Kudüs meselesi de İslamiyet’le diğer dinlerin meselesidir. Bir manada Türklerle onun düşmanlarının meselesidir. Zaten diğer Müslüman ülkelerin direnci de yoktur.
Müslümanların kölelerinin hayatı, 19. asır Avrupası’ndaki bir fabrika işçisinden daha iyiydi.
Ortadoğu’da Yahudiler Müslümanları kurtarıcı gibi karşılamışlardı. Herşeyden önce hürriyetleri daha fazlaydı.
Hristiyan cemaatinin, Bizanslı idarecilerin yerini alması için Selçukluları davet ettikleri yazılır.
Tarihte böyle şimdi malum. Peki biz ne yapmalıyız. Millet olarak her yönden güçlü olmalıyız. Ekonomi ve askeri başta olmak üzere, eğitim, sanayi, tarımda çok güçlü olmalıyız. Patent üretmeliyiz. Sanayide ve tarımda rekor üretim yapmalıyız. Yatırım yapmalıyız. Çılgınca tüketmekten vazgeçmeliyiz. Eğitimimiz milli olmalı. Ne yaptığını bilen, vatansever, milli, çalışkan, devletçi ilim adamları ve idareciler yetiştirmeliyiz. Adaleti, huzuru, refahı, yükselişi sağlamalıyız.
Yoksa sokaklarda kendi kendimize bağırırken atı alan Üsküdar’ı geçer.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER