'Haçlı seferleri bizi süper güç yapacak'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ile AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim gazeteniz Kocatepe'yi ziyaret ettiler.ÜLKE DÖVİZLE KURULMADIAK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunusueven ile AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim Kocatepe Gazetesi ziyaretinde [&hellip]

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ile AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret ettiler.
ÜLKE DÖVİZLE KURULMADI
AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunusueven ile AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim Kocatepe Gazetesi ziyaretinde ülke ve yerel gündemi değerlendirerek sorulan soruları cevaplandırdılar. Hiçbir açık borsa olmamasına rağmen bir anda dolar yükselişinin net şekilde İngiltere ve Washington’daki bankalarla, fonların gece kapanışında hazine birimlerine dolar alarak oluşturdukları spekülasyon olduğunu belirten Ali Özkaya, “Bunun sebebi şu; bugün (dün) Pazartesi. Hayat, dolayısıyla ticaret de başlıyor. Pazartesi sabahına çok büyük kaotik bir ortam oluşturacağı düşüncesiyle dolar yükseltildi. Bu devlet dolarla, euro ile dövizle kurulmadı. Bu devlet kan ile kuruldu. Şehit cenazeleriyle kuruldu. 1071’den bugüne kadar, o tarihte Sultan Alparslan’ın meydan okuması ne ise, Miryekefelon’da Sultan Kılınçaslan’ın meydan okuması ne ise Niğbolu’da Murat Hüdevendigar’ın, 1514’de Yavuz Sultan Selim’in, Mohaç’ta Kanuni’nin, Kocatepe’de Mustafa Kemal’ın meydan okumaları ne ise Kıbrıs’ta rahmetli Ecevit ve Erbakan’ın meydan okumaları ne ise Cumhurbaşkanımız da bugün meydan okuyor” dedi.
DAHA AĞIRLARINI ATLATTIK,
DURUM DERS OLACAK
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Atalarımdan aldığım güçle bugün size meydan okuyorum. Evet, siz bugün bize meydan okuyorsunuz. Bütün silahlı kuvvetlerinizle, maşalarınızla devirmeye çalıştınız başaramadınız. Şimdi ekonomik olarak uğraşınız başarısız kalacak” dediğinin altını çizdi. Mutlaka sıkıntı yaşanacağına dikkat çeken Özkaya, “Sıkıntı yaşar mıyız? Mutlaka sıkıntı yaşayacağız. Sonuç itibariyle dünya ile entegre olmuş bir ticaretimiz var. Allah’ın izniyle biz bundan çok daha ağırlarını atlattık. Bu hepimize bir ders olacak. Devleti yönetenlere, vatandaşlarımıza ders olacaktır. Mümkün mertebe borçlanmalarımıza dikkat etmek gerekiyor. Dövizle geliri olmayanın dövizle borçlanmamasına dikkat etmesi gerekli” diye konuştu.
KAYNAKLAR YERİNDE VE
TASARRUFLU KULLANILMALI
AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven de konu ile ilgili olarak , “En küçük birimden devletin tepe noktasına kadar sıkı bir para politikası uygulamak durumundayız” dedi. Özellikle kamu kurum ve kuruşlarında araç kullanımları, araç yakıtları ile ilgili bu dönem başta olmak üzere her zaman hassasiyet ve ölçülü yaklaşmak gerektiğinin altını çizen Ali Özkaya, en üst düzeyde tasarruf yapılması zorunluluğuna dikkat çekti. Kişilerin özel işlerinde hangi aracı tercih edip, hangi tür yakıtı ne ölçüde kullanıyorsa devlet kaynak ve imkânlarını da aynı mantıkla kullanılmasına değinen Özkaya, “Kişi kendi tatile gittiğinde en uygun otelleri, misafirhaneleri ayarlarken devletin kesesinden olunca en lüksüne gitmemeli. Kamu kaynağında tüyü bitmedik yetimin hakkı olduğunu anlayabilsek mesele bitiyor zaten” şeklinde konuştu. İbrahim Yurdunuseven de Hz. Ömer’in mum tercihi örneğini hatırlatarak bunun hayata pratize edilmesi gerektiğine dikkat çekti.
“BU MANYAK BİZİ SÜPER GÜÇ YAPACAK”
Ali Özkaya, ASELSAN’ın 1974 yılında yavru vatan KKTC Harekâtında Türkiye’ye uygulanan ambargolardan sonra doğduğunu hatırlattı. Özkaya, “İsrail’in 2000’li yıllarda Türkiye’ye Heron (insansız hava aracı) vermemesi, terörle mücadelede Almanya’nın tankları, silahları kullandırmaması, ABD’nin belirli ambargoları uygulaması nedeniyle Allah razı olsun Sayın Cumhurbaşkanımız milli harp sanayimize çok ciddi bir yatırım yaptı. Yüzde 15’lik mertebeden şu anda yüzde 70’e geldik. Dünyanın en iyi helikopterini, insansız hava araçlarını, füzelerini, sistemlerini, zırhlı araçlarını yapar noktaya geldik. Ben hep söylüyorum, kötü komşu insanı mal sahibi, ev sahibi yapar. Afedersiniz bu ‘manyak’  yönetici, bu ‘deli’ de bizi süper güç yapacak.” ifadelerini kullandı.
MİLLİ VE YERLİ ÜRETİM ESAS
Teknolojiden geri kalmanın mümkün olmayacağını Türkiye’nin kendi teknolojisini yapacağını söyleyen Ali Özkaya şu ifadelere yer verdi: “Milli ve yerli üretim esastır. Şimdi hepimiz için önemli olan ilk başta akıllı cep telefonlarının yurt dışı değil de yerli olanları kullanmak. Ne yapacağız? Heron’dan yararlanamadık SIHA’yı kurduk. Helikopter alamadık ATAK helikopterini yaptık. Günümüzde bizim ürettiğimiz yerli televizyonlar diğer dünya markalarından geri kalıyor mu? Dolayısıyla tüm telefon üreticilerimiz bu işe önem vermeliler. Vatandaşın kullandığı en üst kriterdeki makineleri yapacaklar.”
 “EVET, BU BİR HAÇLI SAVAŞIDIR”
Siyasetin büyük kesiminin Türkiye’ye yapılan açık savaşı net şekilde gördüğünü dile getiren Milletvekili Ali Özkaya, “Allah razı olsun vatandaşımızın yüzde 95’i net şekilde tarafını milletten yana gösterdi. Bu savaşta yazarlarımızın da ifade ettiği gibi dövizi bozdurmak farzı ayındır. Yerli ve milli üretimle kullanım bu durumu atlatmamızda ve sonrasında da önem taşıyor. Bunun altında FETÖ ve onun adamları var. Net şekilde rahatsız edici bir üslup ve dille halen daha uğraşıyorlar. Burada korkuya paniğe gerek yok. Bütün büyük bombalama, eylem, savaş v.s için hep ya Ramazan ya da Kurban Bayramında olur. Açık ve net şekilde bize ‘Biz sizin kutsalınızla savaşıyoruz’ diyorlar. Hani eski ABD Başkanlarından Bush ağzından kaçırmıştı ya ‘Bu bir Haçlı Savaşıdır’ diye. Evet, bu bir Haçlı Savaşıdır” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

DİNAR’DA KÖMÜR REZERVİ BÜYÜK, İHALESİ BİR YIL İÇİNDE

Dinar ilçesindeki termik santral ve kömür madenleri çalışmaları hakkında sorulan soruyu cevaplandıran Ali Özkaya, geçen hafta sonu konuyla ilgili Enerji Bakanı Fatih Dönmez’le bir araya geldiklerini söyledi. Bakan Dönmez’in “Vekilim en geç bir yıl içinde mutlaka ihale yapacağız” dediğini aktaran Özkaya şöyle konuştu: “Kömür madeni durumundan söz ediyorum. Şu anda 1100 metreye kadar kazılan sondajlar var. 1100 metrede büyük kömür tabakası var. Bu büyük bir nimet, derinliği 75 metreden başlıyor bin 100 metreye kadar giden büyük bir rezerv var. Ulaşım zor değil. Yer altından kapalı sistemle alıp aynı yerde kömüre çevirebileceğimiz bir üst teknoloji inşallah kullanılacak. Eskişehir Alpu’da ihale aşamasına gelen çalışma akabinde Sayın Bakanımız Dinar’ın ihalesine çıkılacağını söyledi. Bakan Bey, Teiaş’ın kendisinin yapacağını ya da uluslar arası şirketlerle bizim yapacağımızı ifade etti. Bunun yöntemini belirliyorlar. Tabi bu durum dünya piyasalarını da ilgilendirir. Türkiye’nin elektrik enerjisinin yüzde 10’unu karşılayacak bir santrali kurduğumuzda o miktarda yurt dışına döviz ödenmeyecek anlamına gelir. Bizim bugünkü sıkıntımız açısından da ekonomik savaşın bir cephesi olacak. Allah nasip ederse bunu yapacağız. Bu mühim.”

BALIKESİR’E AFYON MODELİNİ UYGULAYIN ÖNERİSİ

Son çıkarılan kanunla dünyadan sağlık turizminin gelmesi, üniversite hocalarının daha yüksek parayla tedavi yaparak, kazancın artmasının sağlandığını belirten Özkaya şunları söyledi: “Bilindiği üzere Uluslar arası Sağlık A.Ş’yi kurduk. Bizim Afyon termal yatırımlarımıza bu önemli bir katkı sağlayacak. Çünkü üniversite hastanelerinin, hocaların, uluslar arası şirketlerle birlikte sözleşme yapabilmelerini diyelim ki otellerde hizmet vermesini de sağlayabileceğiz. Hem iyi sağlık hem de iyi otel hizmeti birlikte verilmiş olacak. Bunun önünü açtık, Afyon bunda en karlı çıkacak illerden birisidir. Geçen hafta bir vesile ile Balıkesir’de idim. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz ziyaretimize geldi. Bana, ‘Vekilim İller Bankasına gittim. Kaplıcalarımız var ne yapabiliriz dedim. Bana, lütfen Afyon’a gidip görüşün Afyon modelini uygulayın dediler. Oralarda bizim Afyon’daki sistem yaygınlaştırılarak uygulanmak isteniyor. Biz 5 yıl önce gerçekten çok doğru bir müdahale yaptık. Termal suların tek bir şirket eliyle işletilip dağıtılması son derece gerekli ve doğruydu. Kaynaklarımızı hem verimli kullanıyoruz hem de kafasına göre kuyu kazmayı önlemiş olduk. Uzun vadede yatırımların atıl kalmasını da önlemiş olduk.”

HIZLI TRENİN KATKISI BÜYÜK OLACAK

Hızlı tren çalışmasının iyi gittiğini söyleyen Ali Özkaya sözlerine şöyle devam etti: “Geçen hafta Meclis’te DDY Genel Müdürümüz hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında yakın zamanda ray döşeme çalışmasında program değişikliği yapılacağını söyledi. Ulaşıma çok önemli bir katkı olacak. Ankara’ya ulaşım kısa sürede gerçekleşecek. Günümüzde Eskişehir’de, Konya’da, Ankara’da çalışmak da gidip gelen 3-5 bin kişi var. Benim Konya’da ikamet eden Yargıtay Üyesi arkadaşlarım var. Her gün hızlı trenle gidip geliyorlar.”

AFYON ŞEKER’DE DEVİR YAKIN

Afyon Şeker Fabrikası ihalesi sonrası son durum hakkında bilgi veren Ali Özkaya, Genel Müdürle yaptığı görüşmede ihaleyi alan Doğuş Grubuna devir noktasına gelindiğini kaydetti. Özkaya, “30 Ağustos 2018 tarihine kadar Doğuş Grubunun teslim alma hakkı var. Ben satış sürecinde bazı şeyleri ön gördüm. Ön gördüğüm için de Afyon Şeker Fabrikasına yeni yatırım yapılmasını sağladık. Yenilenme ile bu yatırımı yaptırarak bu şekilde devam eder düşüncesi bizde vardı. Son güne kadar da Afyon Şeker Fabrikası belki devletin elinde kalacak fabrikalardan birisi diye düşünülüyordu. Ancak Uşak ve Eskişehir Şeker Fabrikalarının arsası çok kıymetlidir. Çünkü bu arsalar şehrin içinde kalıyor. Konya’da da 4 fabrika vardı. İkisi daha önce satılmıştı ikisi de satışa konulmuştu. Devletimiz bazı açıklarını bu fabrikaların satışı ile kapatacağını öngördü. Bizim bitişiğinde iki milyon metrekarelik arsa okulların ihalesi için satışa çıkarıldı. Metrekaresi 22 TL’den satışa çıkarıldı. Hiç alıcı çıkmadı. Mühendisler 200 milyon ile de bu fabrikanın yenisinin kurulacağını söylüyor. Yani toplasak, Afyon Şeker’in arsası ile fabrikası 300 milyona mal oluyor. Biz iki katı fiyatına satış yaptık. Yatırım yapılsın daha iyi hale gelsin. Devlet mümkün olduğunca bunları satarak diğer yatırımlarına kaynak oluşturma kararı aldı. Buradan elde edilen parayla yine üretim devam edecek, yine vergi alımı devam edecek. Biz şimdi mevcut fabrika daha iyi işlesin diye kusur mu işledik? Bunları yaptığımız için değeri arttı. Beni bu hususta eleştirenlerin aslına bana teşekkür etmeleri lazım. Bu yatırımla belki biz yüz milyon kar kazandırdık. Biz doğru bildiğimizi yapıyoruz. Herkes eleştirebilir bu hakkıdır. İş yaparsanız hata yapma ve eleştirilme ihtimalleriniz var. Bunu göze almak zorundasınız” dedi.

FETÖ YARGILAMASINDA AFYON BAŞARILI İL

AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya ile İbrahim Yurdunuseven’e, FETÖ davalarını yakından izleyen hukukçu milletvekilleri olarak operasyon ve yargı sürecine yönelik düşünceleri soruldu. Güvenlik güçlerince operasyonların devam ettiğini belirten Özkaya, “Afyon’da FETÖ konusunda ortalama 7 bin kişi hakkında şikâyet ve ihbar var. 3 bin civarında soruşturmalık oldu. 1150 civarında mahkûmiyet kararı veren Türkiye’deki en fazla ve en başarılı adliye Afyonkarahisar Adliyesidir. Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi mahkeme olarak bu konuda en fazla karar veren mahkeme. En ağır cezayı ve en hızlı kararı veren mahkemedir” diye konuştu.

“AFYONKARAHİSARLILAR TANIKLIK YAPMIYOR!”

Silahlı Terör Örgütü Üyeliği ve Silahlı Terör Örgütü Kurma veya yönetme suç isnatlarının yanında belli kişilerin başkaca suçlarının da olduğuna dikkat çeken Özkaya, “Kimse kurusa bakmasın. Afyonkarahisarlılar mahkemeye gidip tanıklık yapmıyor. Adalete yardımcı olmak ve milletin yanında olmak için buna ihtiyaç var. Şu anda kimse bunu yapmıyor. Ben ve İbrahim Bey bizler 25 sene avukatlık yaptık. Pek çok örgütlü suç davasına girdim. Mahkeme kararı delille verir. Hukuk devletinin de varlık sebebi budur. Delil olmadan yargılama olmaz, mahkûmiyet olmaz. İnsanlar en yakınındaki kişiyi gizliyor, saklıyor, söylemiyorsa o zaman mahkemeyi, hâkimleri ve Cumhuriyet Savcılarını eleştirmeye hakkımız olamaz.” şeklinde konuştu.
Milletvekili İbrahim Yurdunuseven de operasyonların devam ettiğini ve edeceğine vurgu yaparak, “Operasyonlar devam ediyor ve edecek. Birkaç yıllık bir yapı değil 50 yıla dayanan bir örgüt yapısı var. Bunu bir iki yılda eritmek zordur. Bu hususta süre vermekte yanlış olur” ifadelerini kullandı. Ali Özkaya, “FETÖ yapılanmasında operasyonel gücün yüzde 90’dan fazlasının kırıldığını, kriminize edildiğine inanıyorum. Bunda tereddüt yok çünkü kişileri tanıyoruz. Suçları sabit görülüp cezalandırılan ve cezalarını çeken insanları rehabilite etmemiz gerekiyor. Dönüştürmemiz lazım. Bundan pişmanlığı sağlamamız lazım. Yalnızca yargılama, muhakeme faaliyetiyle ortadan kaldıramayız. İlahiyatçısından, sosyologuna, vatandaşından toplumun her kesimine kadar bu yarayı temizlemek için gayret sarf etmek zorundayız” dedi.

“CEMAATLER ŞEFFAF  VE DENETLEBİLİR OLARAK VAR OLMALI”

Tasavvufi anlamda tarikat ya da cemaat yapılanmalarına karşı FETÖ hain darbe kalkışmasından sonraki bakış açısını açıklayan Özkaya şu ifadeleri kullandı: “Net söyleyeyim, Ben toplumun büyük kısmından genel olarak farklı düşünüyorum. Ben bu coğrafyada tasavvufun, tarikatın, cemaatin var olması gerektiğine inananlardanım. Ancak şeffaf ve devletin denetimine, gözetimine açık ve devlete talip olmamak kaydıyla var olmalıdır. Anayasanın 174’ncü maddesi belki devrim kanunlarından biri olan 678 sayılı kanunu kaldırdık, yasakladık. Yüz yıldır neyi sonlandırdık? Geçtiğimiz günlerde CHP’nin Alevi Milletvekilleri kürsüde ‘Bektaşi Dernekleri açmak zorundasınız. Bunlar din evi, cemaattir’ dedi. CHP’li vekil kürsüde, ‘Alevi cemaatlerini yok sayamazsınız. Bunları açmak ve resmiyet kazandırmak zorundasınız’ dedi. Bir şeyi yasakladım demekle yasaklayamazsınız. Bu toplumun örfünü, âdetini, inancını bilmek lazımdır. Ama şeffaflık, denetlenebilirlik önemlidir. Bir kısım CHP zihniyeti alnı secdeye giden her adamı bu fırsatla yok edeyim diyor. Kusura bakmayın öyle bir şeye müsaade edemeyiz. Bizim varlık sebebimiz bu. AK Parti olarak muhafazakâr, demokrat bir partiyiz. Devlet kurumlarında yetiştirdiğimiz insanlar belli. Bunlar onların bir başka faaliyet alanı. Osmanlı’da da aynıydı, zannederim 1870’li yıllarda II. Mahmut döneminde Yeniçeri Ocağının kapanma gerekçelerinden birisi Bektaşi Derneğine bağlılık, tarikat liderlerinin orduya etkin olmasıdır.  Devlet içinde devlet olmaya müsaade edilmemiştir. Bizim yapmamız gereken budur. Devletin memuru devletten başka hiçbir yere bağlı olmamalıdır.”

“BELEDİYE ADAYLARINI PARTİ BELİRLER, BİZ ARDINDA DURURUZ”

Mahalli İdareler Genel Seçim sürecinde AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı konusunda görüşleri sorulan milletvekillerinden İbrahim Yurdunuseven şu cevabı verdi: “Partimiz genel merkezi kimi uygun görüp takdir etmişse bizim destekleyeceğimiz kişi odur. Arkasında duracağız. Genel merkez derken ilde istişare yapılır, vekiller istişare eder, genel merkez istişare eder. En sonunda bir isim üzerinde sabit kalınır. Genel merkezimiz tarafından Sayın Cumhurbaşkanımız takdiriyle biz milletvekilleri olarak onun arkasında duracağız.”
“ÇOBAN ÇOK BAŞARILI BİR BAŞKAN”
Milletvekili Ali Özkaya, Belediye Başkanlığı anlamında Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın çok başarılı bir Belediye Başkanı olduğunun altını çizdi. “Burhanettin Bey kesinlikle Afyon için inanılmaz derece de hizmetler yaptı” diyen Özkaya, “Burhanettin Bey’in eleştirildiği noktalar olabilir mi? Elbette olabilir. Burhanettin Bey aday adayıdır. Diğer arkadaşlar da aday adayı olabilir. Genel merkez oturup bir karar verecek. Hepimizin fikrini soracak. Biz partinin milletvekilleriyiz fikrimizi söyleriz. Partimiz için doğru görülen kararı da hep beraber çalışıp inşallah Afyonkarahisar’da da yeni dönemde inşallah beraber ilerleyeceğiz.” dedi.
EĞİTİMDE İLİMİZ İYİYE GİDİYOR
Eşi Nur Özkaya’nın Milli Eğitim Müşavirliği görevi ile birlikte öncesinde olduğu gibi Afyonkarahisar’ın eğitim hayatına yönelik gerekeni yapacağını söyleyen Milletvekili Ali Özkaya sözlerine şöyle devam etti: “Nur Özkaya hanımefendi daha önce Ankara’da bir eğitim derneğinin Genel Başkan Yardımcısıydı. Engelli okullarıyla ilgili birçok program olduğunda arkadaşlarla görüşüp sorunların çözümüyle ilgili Maliye Bakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza çok sefer detaylı raporlar sundu. Ben bu hususta sırf eğitimle ilgili en az 30 kez Maliye Bakanımızla görüşmüşümdür. Parasal sorunların çözümü, alt yapı v.s konularında bugüne kadar faydası oldu. Bugünden sonra da olur. İl Milli Eğitim Müdürümüzü belirlediği öncelik ve aciliyet bizim öncelik ve aciliyetimizdir. Afyonkarahisar iller arasında eğitim noktasında iyiye doğru ilerliyor. Daha öncelerde hep 60’lı sıralara yakın konumda idik, artık 40’lı sıralarda yer alıyoruz”

Bakmadan Geçme