• Haberler
  • Genel
  • Haciz cinayetinde TBB’nin müdahilliği kabul edilmedi

Haciz cinayetinde TBB’nin müdahilliği kabul edilmedi

Afyonkarahisar’da İscehisar Belediye Başkan vekili Seydi Aşkın, babası Mustafa Aşkın ve avukat Hüseyin Bürhan Hayran cinayetinin ikinci duruşması görüldü. Davaya müdahil olarak katılmak isteyen Türkiye Barolar Birliği’nin talebi reddedildi. Davada azmettirici olma iddiasıyla yargılanan Harun Arslan, cinayet sonrası Bayram Arslan’ı cep telefonuyla aradığı ses kaydını mahkemeye delil olarak sundu İscehisar ilçesi’nde 30 Mart 2012 tarihinde [&hellip]

Haciz cinayetinde TBB'nin müdahilliği kabul edilmedi

Afyonkarahisar’da İscehisar Belediye Başkan vekili Seydi Aşkın, babası Mustafa Aşkın ve avukat Hüseyin Bürhan Hayran cinayetinin ikinci duruşması görüldü.
Davaya müdahil olarak katılmak isteyen Türkiye Barolar Birliği’nin talebi reddedildi. Davada azmettirici olma iddiasıyla yargılanan Harun Arslan, cinayet sonrası Bayram Arslan’ı cep telefonuyla aradığı ses kaydını mahkemeye delil olarak sundu
İscehisar ilçesi’nde 30 Mart 2012 tarihinde aralarında 10 yıl öncesine dayanan husumet ile 300 Bin TL’ye yakın icra davası bulunan İscehisar Belediye Başkan Vekili 48 yaşındaki Seydi Aşkın’ı makamında, babası 74 yaşındaki Mustafa Aşkın’ı ise ilçedeki fırınında kurşun yağmuruna tutup öldüren 38 yaşındaki Bayram Aslan, olaydan bir saat sonra Aşkın ailesinin avukatı 56 yaşındaki Hüseyin Bürhan Hayran’ı da Afyonkarahisar kent merkezindeki bürosunda tabancayla öldürmüştü. Cinayetlerden bir kaç saat sonra yakalanan Bayram Arslan’ın yargılandığı ikinci duruşma Afyonkarahisar 2’inci Ağır Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Bürhan Hayran’ın avukatlık görevini yaparken ve avukatlık yaptığı için hedef haline geldiğini belirten Türkiye Barolar Birliği (TBB) Vekili Avukat Özcan Çine, birliğin mahkemeye müdahil olarak katılmayı talep ettiğini anlattı.
TALEP UYGUN BULUNMADI
Müdahillik taleplerinin gerçeğin bulunmasının yanı sıra avukatlara karşı yapılan saldırıların kınandığı ve meşru görülmediği konusunda kamuoyuna açık bir mesaj olacağını ifade eden Avukat Çine’nin müdahillik talebi kabul edilmedi. Afyonkarahisar Barosu’nun davanın müdahili olduğunu, TBB’nin bu cinayetten doğrudan etkilenmediğini vurgulayan mahkeme heyeti, talebi CMK’nın 337 ve 338 maddelerindeki normlara uymadığı gerekçesiyle reddetti.
SES KAYDI İNCELENECEK
Duruşmada azmettirme iddiasıyla yargılanan tutuksuz sanık Harun Arslan da mahkemede söz alarak iddiaları reddetti. Cinayetleri duyduktan sonra kardeşi sanık Bayram Arslan’ı cep telefonuyla aradığını açıklayan Harun Arslan, “olayı öğrendim, Bayram’ı aradım. Cinnet getirmişim. ‘Oğlum sen ne yaptın’ demişim. Bunun da ses kaydı var” dedi. Mahkemenin bu ses kaydını niye sakladığını sorması üzerine Harun Arslan, kaydın bir görüşme kaydı olmadığını, Bayram Arslan’a telefonla ulaşamayınca sesli mesaj bıraktığını belirtti. Kaydın sesli mesaj kaydı olduğunu ve cep telefonu SİM kartından alınabileceğini ifade eden tutuksuz sanık Harun Arslan, kaydın delil olarak incelenmesini talep etti. Mahkeme ses kaydının incelenmesini kabul eder-ken, duruşmayı 7 Eylül 2012 tarihine erteledi.
“SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ”
Duruşma sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan TBB vekili Çine, “Meslektaşımızın avukatlık görevini yaptığı sırada bürosunda katledilmesi tüm avukatlarımızda, meslektaşlarımızda büyük bir infial oluşturmuştur. Burada eylemi gerçekleştiren sanık temsilcilik, savunmanlık sıfatımızla kişiselliği özleştirmiştir. Bu düşünce yapısı avukatları toplumda hedef haline getirmektedir. Avukatlar insanları hukuk tekniği açısından savunmaktadırlar. Dolayısıyla biz bu suçtan dolaylı olarak zarar gördüğümüz düşüncesiyle barolarımız ve avukatlarımızın isteğiyle müdahillik talebinde bulunduk. Ancak mahkeme katılmadığımız bir hukuki gerekçe ile talebimizi reddetti. Bu talepte ısrarcı olacağız. Davaya müdahil olan Afyon Baromuz başta olmak üzere tüm barolarımız bu olayı takp etmektedirler. Mahkemede müdahl olarak bulunmasık dahi bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme