Hacılar dönüş hazırlığında

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kutsal topraklarda görevli personel ile birlikte toplamda 92 bin 500 Türk vatandaşının hacı olduğunu bildirdi. Erbaş, “Hac mevsimi boyunca 25 vatandaşımız vefat etti” dedi. Bu yıl hacı olan 92bin 500 kişinin arasında Afyonkarahisar’dan kutsal topraklara giden yaklaşık 1500 Afyonkarahisar’lı bulunuyor. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ile Afyonkarahisar Valisi Kübra [&hellip]

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kutsal topraklarda görevli personel ile birlikte toplamda 92 bin 500 Türk vatandaşının hacı olduğunu bildirdi. Erbaş, “Hac mevsimi boyunca 25 vatandaşımız vefat etti” dedi. Bu yıl hacı olan 92bin 500 kişinin arasında Afyonkarahisar’dan kutsal topraklara giden yaklaşık 1500 Afyonkarahisar’lı bulunuyor. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ile Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı da bu yıl Hacı olan isimler arasında yer alıyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mekke’de Afyonkarahisarlı Hacılarla da biraraya geldi. Hac farizalarını yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Diyanet işleri Başkanı ali Erbaş ile biraraya geldi. Eşi Dr. Selim Burhan Yiğitbaşı ile birlikte Hac görevini yerine getirmek üzere Hicaz’da bulunan ile Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da Afyonkarahisarlı hemşehrileri ile bir kez daha Mekke’de biraraya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Milletvekili Ali Özkaya’nın buluşmasına eşlik eden TÜRSAB Dumlupınar Bölge Başkanı Bilal Şenel, Yiğitbaşı ailesi ile Dursun Ali Erzincanlı ve Afyonkarahisarlı Hacıların biraraya geldikleri buluşmaya da katıldı.

“92 bin 500 vatandaşımızla Arafat vakfesini yaptık”

Bu yıl son hacı sayısı bakımından 20-30 yılın zirvesi olduğunu söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “92 bin 500 vatandaşımızla Arafat vakfesini yaptık. Geçen yıl sayımız 37 bin 770 idi. Ondan önceki yıllarda hep 80 binlerin altındaydı” bilgisini verdi.

İslam ülkelerinin hac bakanları ve din işleri başkanlarıyla iyi ilişkiler geliştirdiklerini belirten Erbaş, din eğitimi, din hizmeti, aile ve gençlik konularında ortak çalışmalar yapacaklarını söyledi.

“Hac mevsimi boyunca 25 vatandaşımız vefat etti”

Türk hacıların bayramdan sonra belli bir plan ve koordinasyon içinde yurda döneceğini açıklayan Erbaş, “Hac mevsimi boyunca 25 vatandaşımız vefat etti. Vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

Kutsal topraklara gelen Türk vatandaşlarına ilişkin bilgi veren Erbaş, “Bu sene 88 bin 430 vatandaşımız kutsal topraklara geldi. 92 bini aşkın vatandaşımızla, görevlilerimizle birlikte Arafat’ta vakfe yaptık. Elhamdülillah vatandaşlarımız hac ibadetlerini yerine getirerek hacı oldular” bilgisini paylaştı.

BAYRAMLAŞMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın öncülüğünde Mekke’deki Diyanet İşleri Başkanlığı Merkezi’nde bayramlaşma programı düzenlendi. Bayramlaşma programında Vali Yiğitbaşı ve eşi Selim Yiğitbaşı ile Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve eşi de yer aldılar.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın yanı sıra Hac vazifesi için Mekke’de bulunan AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ile AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan da Türk Hacılarla bir araya gelerek sohbette bulundular.

DÖNÜŞ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Mekke’de bulunan hacılar şeytan taşlama ve tavafların tamamlanmasının ardından dönüş hazırlıklarına başladı. Hacılar, Kurban Bayramı’nın ilk gününden itibaren şeytan taşlama ile ziyaret ve veda tavafı yaparak bir taraftan haccın rükünlerini yerine getirirken, bir yandan da Mekke’den ayrılmanın hazırlığını yapıyor.

Harem-i Şerif ve civarında yaşanan yoğunluk yavaş yavaş normale dönerken, şeytan taşlama ve tavaflarını tamamlayan hacılardan özellikle Suudi Arabistan’ın içinden ve Körfez ülkelerinden gelenler Mekke’den ayrılmaya başladı.

Türk hacı kafilelerinden ilki ise yarın Mekke’den ayrılacak. Türk hacıların bir bölümü yarından itibaren Türkiye’ye dönüş yaparken, kutsal topraklarda kalacak olanlar Medine’ye geçerek bir süre burada konakladıktan sonra Türkiye’ye dönecek. >> Şeyda Yeşilçay’ın haberi

Bakmadan Geçme