• Haberler
  • Genel
  • Hacıbeyli'de mera kavgası sürüyor – Kocatepe Gazetesi

Hacıbeyli'de mera kavgası sürüyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Hacıbeyli Köyünde köylüler ile köyün hazineye ait 300 dönümlük alanı 49 yıllığına kiralayan Mehmet Arık arasında mera tartışması devam ediyor. Köylülerin çiftlik arazisine girmelerini İhsaniye kaymakamı Muhammet Kaya ve Jandarma ekipleri önledi Mera kavgası Mehmet Arık adlı vatandaşın köylülerin daha önce mera olarak kullandığı alanları hazineden 49 yıllığına kiralayarak tel örgülerle [&hellip]

Hacıbeyli’de mera kavgası sürüyor

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Hacıbeyli Köyünde köylüler ile köyün hazineye ait 300 dönümlük alanı 49 yıllığına kiralayan Mehmet Arık arasında mera tartışması devam ediyor. Köylülerin çiftlik arazisine girmelerini İhsaniye kaymakamı Muhammet Kaya ve Jandarma ekipleri önledi

Mera kavgası Mehmet Arık adlı vatandaşın köylülerin daha önce mera olarak kullandığı alanları hazineden 49 yıllığına kiralayarak tel örgülerle çevirmesiyle başladı. Eskiden mera olarak kullandıkları alana hayvanlarını sokamayan köylü ise isyan bayrağı açtı. Çiftlik arazisinin köyün kullanım alanı olduğunu iddia eden köylüler toplanarak çiftliğe doğru traktörlerle gitmek istedi. Olayın jandarma ekipleri tarafından öğrenilmesi ile yolda önlemler alındı. İlçe Jandarma ekipleri çiftlik yolunda önlemler aldı. Köylülerin geçişine izin vermedi. Olay yerine gelen İhsaniye Kaymakamı Muhammet Kaya, köylüleri sakin olmaya davet ederek, ikna etmeye çalıştı. Kaymakam Kaya, köy muhtarı ve köylülere, “Sizin yıllardır mera olarak kullandığınız yer hazinenin yeri. Hazine burayı istediği gibi satabilir veya kiralayabilir. Bunu yaparken ne köylüye, ne köy muhtarına ben satıyorum diye haber vermek zorunda değildir. Yaptığınız doğru bir şey değil, çiftliğin çalışmalarını engellemeye hakkınız yok” dedi.
Konuyla ilgili Vali Hakan Yusuf Güner tarafından vali yardımcısı görevlendirildiğini belirten Kaymakam Kaya, mera komisyonu tarafından konunun inceleneceğini, hazineye ait olan diğer alanların mera olarak kalması için uğraşacağını söyledi.
“ÇİFTLİK SAHİBİ
SABIRSIZ DAVRANIYOR”
Yaklaşık 15 gündür Afyonkarahisar’da diyalog halinde olduğunu ifade eden Hacıbeyli Köyü Muhtarı Şükrü Yavuz da Çiftlik sahiplerinin aceleci davranmalarından dert yandı. Konunun mera komisyonuna intikal ettirildiğini belirten Muhtar Yavuz, şöyle konuştu; “Hacıbeyli köyümüzün mera problemini çözmek için Afyonkarahisar Valimiz başta olmak üzere Kaymakamımız, Milli Emlak Müdürlüğümüz, Tarım İl Müdürümüzle diyaloglar kurduk. Hepside köyümüzün sorunlarıyla ilgilendi. Yardımcı olacaklarını söylediler. Çiftlik sahibi olacak olan Mehmet Arık, biraz daha beklemesi gerektiği konusunda öneride bulunduk. Bizim müracaatlarımızın sonucunu alalım ondan sonra hareket edin şeklinde görüştük. Ama kendisi sabırsız davrandı. Sonuç olarak da tekrar köy halkımız sinirlendi ve galeyana geldi. 6 parsel çiftlik yerinin biri faaliyette fakat diğer beş tanesini mera olarak durdurmak istiyoruz. Hiç kimsenin de canının yanmasını, burnunun kanamasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
Jandarma ekiplerinin ve Kaymakam Muhammet Kaya’nın görüşmeleri ve ikna çabaları sonrası köylüler çiftliğe gitmekten vazgeçirildi. Köylüler araçları ile birlikte köye geri döndü. Çiftlik basma eylemi sorunsuz sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme