Hacı adayları yola çıktı – Kocatepe Gazetesi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2018 yılı Hac organizasyonu ile Afyonkarahisar'an Hacca gidecek ilk Hac kafilesi dün saat 08:30'da Fuar Alanından, uğurlandı. Kütahya Zafer Havalananına giden yolcular oradan da kutsal topraklara doğru yola çıktılar. Hac organizasyonlarında 40 yılı aşkın tecrübeye sahip Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri bu yolculukta hacı adaylarına rehberlik edecek.Afyonkarahisar Müftülüğü'nden Hac organizasyonuyla ilgili olarak yapılan [&hellip]

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2018 yılı Hac organizasyonu ile Afyonkarahisar’an Hacca gidecek ilk Hac kafilesi dün saat 08:30’da; Fuar Alanından, uğurlandı. Kütahya Zafer Havalananına giden yolcular oradan da kutsal topraklara doğru yola çıktılar. Hac organizasyonlarında 40 yılı aşkın tecrübeye sahip Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri bu yolculukta hacı adaylarına rehberlik edecek.
Afyonkarahisar Müftülüğü’nden Hac organizasyonuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“Yolcularımız, bu iç yolculukta, Peygamber Efendimizin (s.a.v); “Kötü söz söylemeden ve büyük günah işlemeden hacceden kimse, annesinden doğduğu gündeki gibi günahsız olarak (evine) döner.” hadis-i şerifi gereği manevi arınma yaşayacaklar. Dünya üzerinde İslamiyet ile müşerref olmuş farlı millet, kültür ve dillere sahip Müslümanlarla bir arada olarak ümmet olma ve kardeşlik bilincine varacaklar. Yakınlarından ayrılırken hüzünlenen Hacı adaylarımız, bir yandan da kutsal topraklara kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşayacaklar. En güzeli ise hac ibadeti yapma imkânı bulamayan geride bıraktığı yakınları ile “Allah’ım hacıyı affet, hacının kendisine dua ettiği kimseyi de affet” hadis-i şerifi uyarınca dua ederek, dualarda buluşacaklar. Yüce Rabbimiz  Bakara Suresi 197. ayette “Hac bilinen aylardadır. Kim o aylarda hacca karar verip niyet ederse, bilsin ki hac sırasında kadına yaklaşmak, günaha sapmak ve tartışıp çekişmek yoktur. Ne hayır işleseniz Allah onu bilir. Azık edinin; kuşkusuz azığın en hayırlısı takvâdır. Öyleyse bana saygı duyun, ey akıl sahipleri!”  buyurmuştur. Bu emir gereği hac yolcularımızın, bu mübarek yolculukta en güzel azığı yanlarına almalarını, “takva” sahibi olmayı önemsemelerini, haccın yapılışı ile ilgili uygulamaları öğrenmekle birlikte, haccın hikmetini de kavramalarını; haccın manevi ve sosyal ilişkilerde kardeşliği önceleyen kazanımlarını, bu özel ibadet sonrası yaşamlarında da devam ettirmeleri temenni ediyoruz.”

Bakmadan Geçme