Hacca ruhen, bedenen manen hazırlık önemli

Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya, kutsal hac yolculuğuna hazırlanan hacı adaylarına yönelik düzenlenen seminerler hakkında bilgi verdi. Seminerlerin tamamlandığını belirten Kaya, hac öncesi, ruhen, bedenen ve manen hazırlığın tamam olmasının önemine değinerek ilimizden ilk hac kafilesinin 18 Eylül Salı günü hareket edeceğini söyledi İl Müftüsü Mustafa Kaya, hac ibadetinin yurt dışı şartlarında gerçekleştirilen bir ibadet olduğunu, [&hellip]

Hacca ruhen, bedenen manen hazırlık önemli

Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya, kutsal hac yolculuğuna hazırlanan hacı adaylarına yönelik düzenlenen seminerler hakkında bilgi verdi.

Seminerlerin tamamlandığını belirten Kaya, hac öncesi, ruhen, bedenen ve manen hazırlığın tamam olmasının önemine değinerek ilimizden ilk hac kafilesinin 18 Eylül Salı günü hareket edeceğini söyledi

İl Müftüsü Mustafa Kaya, hac ibadetinin yurt dışı şartlarında gerçekleştirilen bir ibadet olduğunu, hacı adaylarının eğitilmeleri noktasında bilinçlendirilme açısından bu ibadetin önem taşıdığını kaydetti.
Afyonkarahisar Müftülüğü olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan (DİB) aldıkları talimat üzerine hacı adaylarının hazırlık aşaması ve kutsal topraklardaki hac görevini en güzel şekilde ifa etmeleri için seminerler düzenlendiklerini belirtti. Mustafa Kaya, tecrübe edinmeden kutsal topraklara giden hacıların zorluk yaşadıklarını kültür seviyeleri çok farklı olan hacı adayları içerisinde özellikle genç yaştaki hacıların görevleri daha kolay ifa ettiklerini söyledi. Bazı hacı adaylarının bilhassa bayan hacı adaylarının bilgilendirilmelerinde yarar olduğunun altını çizen Kaya; “Müftülük olarak ‘Hac Bilgilendirme Seminerleri’ düzenledik. Seminerler 3 Eylül 2012 tarihinde başlayıp 7 Eylül Cuma günü tamamlandı. Beş gün boyunca devam seminerlerimizde; ibadet bilinci, hac ibadeti ifasında İslam kardeşliği ve birarada yaşama bilinci konuları ele alınmıştır. Toplu hareket ediliyor, İslam dünyasının her yerinden insanlar geliyor. Bu temas medeni, beşeri usullerde en iyi şekilde olmalı. Birde orada ayyıldızlı bayrağımızın yer aldığı kıyafetler ile ülkemizi, devletimizi temsil ediyoruz. Hacı adaylarımızın vakarlarını koruyarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeleri konusunda açıklamalarımız oldu. Hac ibadeti bir takım zorlukları olan temel bilgilerin bilinmesi gereken bir ibadettir. Seminerlerimiz bilinçlenmede önemli rol oynamıştır.” dedi. İl Müftüsü Mustafa Kaya, ilimizden ilk hac kafilesinin 18 Eylül Salı günü hareket edeceğini, hac öncesi, ruhen, bedenen ve manen hazırlığın tamam olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Haber: Burcu Aydın

Bakmadan Geçme