Hacamatta Çıkan Kan Ne Anlama Gelir?
Vücudun uyarı sistemi gibi çalışan hacamat kanı, toksinlerin, atık maddelerin ve artık dolaşıma katılmayan 'kirli' kanın dışarı atıldığını gösterir bu nedenle çıkan kanın rengi, kıvamı ve miktarı, vücutta biriken yük hakkında ipuçları verir.
Hacamatla alınan kanın yapısı, işlem süresince değişiklik gösterebilir. İlk başta venöz kan daha yoğun şekilde gelirken, seansın sonuna doğru kanın rengi açılır. Bu, arteryel kanın da gelmeye başladığını gösterir ve seans bu noktada sonlandırılır. Dolayısıyla hacamatta alınan sıvı, damarlardaki farklı kan türlerini ve vücut sıvılarını içeren kompleks bir yapıya sahiptir. Öte yandan, flebotomiyle alınan kan ise yalnızca damardan akan saf kandır.
Ayrıca hacamatla alınan kanda, substrat miktarı da yüksektir. Glikoz, oksijen, yağ asitleri, hormonlar, asit oranı ve lenf sıvısı kaynaklı yağ miktarı bu kompleks sıvıda daha fazla bulunur.
DAMAR YOLUYLA ALINAN KANIN ETKİLERİ
Damardan kan aldırmanın da vücuda faydaları vardır. Bu işlemle genel dolaşımdan alınan kan sayesinde, derin dokulardaki kirli kanın vücuttan atılması sağlanabilir. Örneğin sağ dirsekteki toplardamardan kan alınması karaciğerle ilgili rahatsızlıkların iyileşmesine yardımcı olabilirken, sol dirsekteki damardan kan alınması dalak hastalıklarına iyi gelebilir. UB-40 noktasından alınan kanın lumbago (bel ağrısı) üzerinde etkili olabileceği, Cubital Venden uygulanan flebotominin ise LU-5 noktasını uyararak akciğerlere olumlu etkide bulunabileceği ifade edilmektedir.