Hac kuraları şaibeden uzak olmalı

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, önceki gün belirlenen hac kuraları ile ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'na soru önergesi verdi.Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak konuyla ilgili açıklamasında Başbakanlığa bağlı olan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Hac kurası işlemleri ile yine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen hac ücretleri hakkındaki iddialara değindi.Önergesinde Hacc'a [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, önceki gün belirlenen hac kuraları ile ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’na soru önergesi verdi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak konuyla ilgili açıklamasında; Başbakanlığa bağlı olan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Hac kurası işlemleri ile yine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen hac ücretleri hakkındaki iddialara değindi.
Önergesinde; Hacc’a gitmek isteyen ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na bu konuda talepte bulunmuş vatandaşlardan hangilerinin hacca gideceği hususunda nasıl bir belirleme ve tespit yapıldığını soran Mehmet Parsak, kuraların şeffaflığı ve güvenilirliği konularının da büyük önem arz ettiğini söyledi.
KURA SONUCU,
SONRADAN DEĞİŞİR Mİ?
Kendisine iletilen şikâyetlerden birisini de soru önergesinde yer veren Mehmet Parsak, “Kura sonuçları açıklanmadan önce hacca gitme hakkı kazandığını öğrenen bir vatandaşın, sonradan kura sonucunun değişmesi gibi bir ihtimal var mıdır?” diye sordu.
Soru Önergesi’nde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac görevini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımızdan kar edip etmediğini de soran Milletvekili Parsak, “Hac ücretleri Amerikan Doları üzerinden alınırken artık “Euro” üzerinden alınmaya başlanmış, ancak Euro kurunun, Amerikan Doları kuruna göre daha yüksek olmasına rağmen alınan miktarlar değişmemiştir, bu uygulama, hac ücretlerinden daha da fazla kar elde etmeye yönelik mi yapılmıştır?” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme