• Haberler
  • Genel
  • Haberlere eleştirel gözle bakın – Kocatepe Gazetesi

Haberlere eleştirel gözle bakın – Kocatepe Gazetesi

Kritik Analitik Düşünce Eğitmeni Elif Demir, eleştirel medya okuması dersi veriyor İlim Yayma Cemiyeti Afyonkarahisar Şubesi’nin Yaz Etkinlikleri kapsamında, KAD Eğitmeni Elif Demir tarafından, gençlere “Medya Okur Yazarlığı” dersleri veriliyor.İçeriğinde “Eleştirel Düşünce, Manipülasyon, Safsata, Düşünce Hataları, Subliminal Mesajlar, Medyada Haber Takibi ve Okuması, Sanal Ortamda Oyun Bağımlılığı…” gibi çeşitli konu başlıklarının olduğu dersler neticesinde, gençlerin [&hellip]

Haberlere eleştirel gözle bakın

Kritik Analitik Düşünce Eğitmeni Elif Demir, eleştirel medya okuması dersi veriyor

İlim Yayma Cemiyeti Afyonkarahisar Şubesi’nin Yaz Etkinlikleri kapsamında, KAD Eğitmeni Elif Demir tarafından, gençlere “Medya Okur Yazarlığı” dersleri veriliyor.
İçeriğinde “Eleştirel Düşünce, Manipülasyon, Safsata, Düşünce Hataları, Subliminal Mesajlar, Medyada Haber Takibi ve Okuması, Sanal Ortamda Oyun Bağımlılığı…” gibi çeşitli konu başlıklarının olduğu dersler neticesinde, gençlerin medyayı daha bilinçli ve sağlıklı takip ederek zararlarından en az şekilde etkilenmeleri hedefleniyor.
KAD (Kritik Analitik Düşünce) Eğitmeni Elif Demir, Medya Okur Yazarlığı derslerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da özel olarak önemsendiğini ifade ederek medya çağı olarak adlandırılan günümüzde iyi bir medya okur yazarı olmanın gerektiğini söyledi.
SAVAŞLAR MEDYA
ÜZERİNDEN YAPILIYOR
Kendisinin de son yıllarda bu konuya önem verdiğini, okumalar ve konuyla ilgili çalışmalar yaptığını söyleyen Eğitmen Elif Demir, “Günümüzde savaşlar medya üzerinden yapılıyor, toplumlar medya araçları ile manipüle edilip sürü haline getiriliyor.
Biz bu derslerimizde farkındalık çalışmaları yaparak medyayı takip eden bireylerin birer analist gibi önlerine gelen haberleri süzgeçten geçirmelerini, doğrulamalarını istiyoruz.Derslerimizin bir önemli başlığı da bu yüzden eleştirel düşüncedir. Sorgulayan, her söylenen söze inanmayan, akıl ve mantık süzgecinden geçiren bireylerin menipüle edilmesi çok zordur” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme