Haberlerden iki gün önce gereği yapıldı

Vali İrfan Balkanlıoğlu, yerel basında 28 Temmuz tarihinde 'Bizim Köye'de Gelin Halimizi Görün ve Sağlığımız Tehlikede' başlıkları ile yer alan Sandıklı ilçesine bağlı Alagöz köyündeki kanalizasyon ve içmesuyu sıkıntısına dair haberlerle ilgili olarak gerekli inceleme yapıldığını açıkladı. Balkanlıoğlu, gazete haberlerinden iki gün önce tesise pompa montajının yapıldığını açıkladı. Sandıklı ilçesine bağlı Alagöz köyü kanalizasyon tesisinin [&hellip]

Haberlerden iki gün önce gereği yapıldı

Vali İrfan Balkanlıoğlu, yerel basında 28 Temmuz tarihinde “Bizim Köye’de Gelin Halimizi Görün ve Sağlığımız Tehlikede” başlıkları ile yer alan Sandıklı ilçesine bağlı Alagöz köyündeki kanalizasyon ve içmesuyu sıkıntısına dair haberlerle ilgili olarak gerekli inceleme yapıldığını açıkladı.

Balkanlıoğlu, gazete haberlerinden iki gün önce tesise pompa montajının yapıldığını açıkladı.

Sandıklı ilçesine bağlı Alagöz köyü kanalizasyon tesisinin 2005 yılında Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Alagöz Muhtarlığı işbirliği ile yapımı gerçekleştirildiğini ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, fosseptik deşarjının cazibeli akışla deşarjı mümkün olmadığından pompalı terfili sistem olarak projelendirilerek yapımı gerçekleştirildiğini belirtti.
Alagöz köyü kanalizasyon tesisisinde pompanın belli bir süre çalıştırılıp daha sonra arıza ve elektrik parası bahane edilerek çalıştırılmadığını kaydetti. Alagöz köyü muhtarının alternatif cazibeli deşarj noktaları olduğunu beyan etmesine müteakip İl Özel İdaresi teknik elemanlarınca gerekli ölçümlerin yapılıp pompasız deşarjın mümkün olmadığı tespitinin yapıldığını aktaran Vali Balkanlıoğlu; “Alagöz Köyü muhtarının kanalizasyon tesisi ile ilgili tıkanıklık bildiriminden sonra yerinde yapılan incelemelerde pompanın arızalı olduğu ve tamirinin mümkün olmadığından değiştirilmesine karar verilmiştir. Muhtarlığın pompa alma imkanının olmadığını bildirmesi üzerine, İl Özel İdaresince doğrudan temin ile yeni pompa alınmış ve 26 Temmuz Perşembe günü yani gazete haberlerinden 2 gün önce montajı yapılmıştır. Ancak muhtarlıkça elektrik faturasının ödenmemesi sonucu elektrikler kesik olduğundan pompa çalıştırılamamıştır. Pompanın çalıştırılması durumunda kanalizasyon şebekesinde şu an itibari ile herhangi bir arıza ve sıkıntı kalmayacaktır.” dedi. (Kocatepe)

Zülme uğrayan Müslümanlar için yardım edilmeli

Güneydoğu Asya’da bulunan Myanmar’da Arakan bölgesindeki Müslümanların gördüğü zulüm nedeniyle açılan yardım kampanyası devam ediyor

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanlar için başlatılan yardım kampanyasının 1 ay süreceğini bildirdi. Balkanlıoğlu, henüz beklenilen seviyede bir yardımla karşılaşılmadığını aktararak “Türkiye büyük bir memleket. Nerede yardıma ihtiyacı olan varsa, nerede aciz varsa orada. Milletimiz yardımsever bir millet. Acılara karşı duyarsız kalamayız. Myanmar’da Müslümanların azınlıkta yaşadığı Arakan diye bir muhit var. Orada Müslümanlar, fanatiklerin zulmüne maruz kalıyorlar. Birçoğu göç etmek zorunda kaldılar. Üzerilerinde giysi yok neredeyse. Bu konuda bir yardım kampanyası başlatıldı. Geçen sene Somali hakkında bir yardım toplanmış Afyonkarahisar’da 1 buçuk milyon liranın üzerinde yardım yapılmıştı. Son yardımda biraz yeterli olmadık. Paylaşmak büyük bir erdemdir” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme