Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf İLGAR

H. 1316 (M. 1898) YILI HÜDAVENDİGÂR VİLÂYETİ SALNAMESİ’NDE AFYONKARAHİSAR-16

Yusuf İLGAR 1 Mart 2017 Çarşamba 13:16:47
 

DEMİR YOLLARI
Dâhil-I vilâyette mevcut demir yolları (Haydar Paşa)dan bede’e ile (Eskişehir) tarîkıyla Ankara’ya ve (Karahisar)dan bi’l-mürûr Konya’ya ve yine Krahisar, Uşak tarîkıyla Aydın’a dâhil olan hatlar ile Bursa’dan Mudanya’ya kadar mümtedd bulunan küçük hattan ibarettir.
Eskişehir Konya hattı dahi Eskişehir’den cenûba doğru imtidâd ve (Alayund) istasyonunda Kütahya’dan (10) kilometro ve (100) metro tûlunda olarak gelen bir şube ile iltisâk ederek cem‘an (171) kilometrelik bir mesafe kat‘ettikten sonar Afyonkarahisar’ına ve oradan şark-ı cenûbiye bi’t-tevcih Konya Vilâyetine girer. Mecmû‘u tûlu (435) kilometredir.
(s. 261) Eskişehir-Konya Hattı
Mevâkıf
(Durak Yerleri)    Kilometro    Mevâkıf    Kilometro    Mevâkıf    Kilometro
Eskişehir    –    Gazlıgöl hamam    145    Çavuşcuköy    300
Gökçe Kasık    24    Afyonkarahsar    162    Ilgın    317
Sabuncupınar    46    Büyük Çobanlar    181    Kadınhan    344
Alayund    67    Çay    208    Saray İni    368
Çukurlar    87    İshaklı    234    meydan    385
Döğer    114    yasyan    247    Pınarbaşı    412
İhsaniye    128    Akşehir    260    Konya    435
hamam    142    Azariköy    278        
Mezkûr hatlara ait tarifelerde nakliyatın tiyatı kilometro hesabı üzre istifa olunup birinci mevki arabalarından adaam başına (27) para ve ikinci mevkiden (20) para ve üçüncü mevkiden (13) para ahz olunur. Her yolcunun bilet başına meccânen otuz kilo gram yük nekletmeğe hakkı vardır. Fazla eşya için kesr-i gayr-ı münkasım olmak üzre beher on kilo gram için kilometro başına bir para ücret nakliye olunur.
Ahiran (133) kilometro tûlunda olarak Uşak’tan Karahisar’a kadar temdîd olunan demiryolu hattı dahi (İzmir-kasaba) hattıyla iltisâk ederek İzmir, Ankara, Konya şehirlerini yekdiğerine ve pây-ı that-ı saltanat-ı seniyyeye rapt etmekle Anadolunun içeri taraflarında yakın vakitlere kadar vesâit-i nakliyenin fakdânından29 dolayı yalnız ihtiyâcât-ı mahalliye dâiresinde yetitirilen zehâir ve mahsûlât-ı mütenevvi‘a ba‘demâ feyz ve bereket bularak arazinin isti‘dâd-ı tabiiyesinden tamamen istifade olunacağı memuldür.
(s. 262) TAKSÎMÂT-I MÜLKİYE
Hüdâvendigâr Vilâyeti idâre-i mülkiyece beş sancağa münkasımdır:
Bunlardan birincisi merkez vilâyet olan Bursa sancağıdır ki: (Bursa), (Mudanya), (Gemlik), (Pazarköy), (Mihaliç), (Kirrmasti30), (Atranos) kazalarını şâmildir.
İkincisi Ertuğrul sancağıdır ki: (Bilecik), (Söğüt), (Yenişehir), (İnegöl) kazalarını hâvîdir.
Üçüncüsü Kütahya (yahut Germiyan) sancağıdır ki: (Kütahya), (Eskişehir), (Simav), (Uşak), (Gedüs) kazalarını müştemildir.
Dördüncüsü Afyonkarahisârî (yahut Karahisâr-ı Sâhib) sancağıdır ki: (Karahisâr-ı Sâhib), (sandıklı), (Aziziye), (Bolvadin) kazalarını muhtevidir.
Beşincisi Karesi sancağıdır ki: (Balıkesirî), (Bandırma), (Erdek), (Gönen), (Edremit), (Burhaniye yahut Kemer), (Ayvalık), (Bigadiç), (Sındırgı) kazalarını şâmildir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER