Güzide Kasacı Kimdir?

Güzide Kasacı, nam-ı diğer Bayan Kahkaha yaşamını yitirdi. Şarkılarını beğeniyle takip eden sanat severler internet ortamında Güzide Kasacı kimdir? Bayan Kahkaha kimdir? şeklinde araştırmaya başladı.

Bayan Kahkaha lakabı ile bilinen, Türk Sanat Müziği’nin beğenilen sanatçı Güzide Kasacı yaşamını yitirdi. 94 yaşında olan Kasacı’nın vefat haberini kızı Canan Alhas sosyal medya hesabından duyurdu.

Haber

Güzide Kasacı 27 Kasım’da tedavi için hastaneye kaldırılırken, 29 Kasım’da 94 yaşında hayata veda etti. Ağlama Değmez Hayat, Benim Adım Çalıkuşu gibi 50’den fazla eser yorumlayan, Bayan Kahkaha lakaplı Güzide Kasacı sevenlerini üzdü. Zeki Müren, Alaeddin Yavaşça, Arif Sami Toker, Fehmi Tokay ve Sadi Işılay ile yarışmada bir araya gelen Kasacı, bu yarışmadan birincilikle ayrılmıştı. Güzide Kasacı’nın yaşa bağlı olarak ortaya çıkan sağlık sorunları nedeniyle yaşamını yitirdiği öğrenildi. Güzide Kasacı 6 Ekim 2009 tarihinde Saba Tümer’in programına konuk olmuştu. Kasacı, programda ‘nereye gitsem önce kahkaha atmamı istiyorlar’ demişti.

Haber

Bakmadan Geçme