• Haberler
  • Genel
  • Güzergah düzenlemesi “Valilik ricası” mı?

Güzergah düzenlemesi “Valilik ricası” mı?

Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara, Bayındırlık minibüs hattının Yeni Hastane’ye kadar uzatılmasıyla ilgili gündem maddesinin Valilik ricasıyla gündeme geldiğini söyledi Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara, Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde görüşülen ve oy çokluğu ile kabul edilen Bayındırlık minibüs hattının, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Yeni Hastane’ye kadar uzatılması kararıyla ilgili açıklama yaptı. Baykara, kendilerine [&hellip]

Güzergah düzenlemesi "Valilik ricası" mı?

Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara, Bayındırlık minibüs hattının Yeni Hastane’ye kadar uzatılmasıyla ilgili gündem maddesinin Valilik ricasıyla gündeme geldiğini söyledi

Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara, Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde görüşülen ve oy çokluğu ile kabul edilen Bayındırlık minibüs hattının, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Yeni Hastane’ye kadar uzatılması kararıyla ilgili açıklama yaptı. Baykara, kendilerine verilen ön gündemde bu maddenin ayrıntılarının bulunmadığını Meclis toplantısı sırasında yapılan Trafik Komisyonu toplantısında ayrıntıları öğrenebildiğini belirtti.
Komisyon toplantısındaki ayrıntı
Belediye Meclisi’nin toplandığı 1 Mart 2012 tarihinde Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın muhtarlarla toplantıya katıldığı, bu toplantıda muhtarların talebi üzerine böyle bir karar alındığının açıklandığını kaydeden Baykara, “Belediye Meclisi toplantısı sırasında, ilgili teklifi görüşmek için Trafik Komisyonu toplandı. Elimize kalem verip ‘Valilik’in ricası, bunu imzalayalım’ denildi” dedi.
Durak başkanlarının
görüşü alınmadı
Bayındırlık minibüs hattının Yeni Hastane’ye uzatılmasının durak başkanlarına sorulmadığını hatırlatan Baykara, “Ben 3 ayımı ayırıp güzergâh ile ilgili bir proje hazırladım. Bu proje, ‘Durak başkanları kabul etmedi’ denilerek Meclis’in onayına sunulmadı. Son toplantıda bu projenin incelenmesine devam edilmesi kararı çıktı. Fakat Bayındırlık hattı ile ilgili düzenleme yapılırken durak başkanlarına sorulmadı” diye konuştu.
“Herkes proje ortaya koysun”
Gündeme getirdiği projenin Afyonkarahisar’a yararlı olacağını kaydeden Halil İbrahim Baykara, “Ben istiyorum ki herkes ortaya bir proje koysun. Taraflar, projeyi tartışsın. Hangisi Afyonkarahisar için, taraflar için en uygunu ne ise onu kabul edelim. Maksadımız, Afyon’un trafik ve ulaşım sorununu çözmek” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme