• Haberler
  • Genel
  • 'Güvenlik internet' semineri düzenlendi – Kocatepe Gazetesi

'Güvenlik internet' semineri düzenlendi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahi Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü, Afyonkarahisar’da bulunan bütün kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Kaymakamlık, Belediye Belde temsilcilerinin katılımlarıyla 'Güvenli İnternet Hizmeti ve İnternetin Güvenli Kullanımı' seminerini düzenledi Seminerde bilgi teknolojilerindeki baş döndüren hıza paralel internet dünyasının da hızla büyüdüğü böylece hayatımızı değiştirdiği, kolaylıklar getirdiği ancak bununla beraber bazı riskleri de beraberinde getirdiğine değinildi.Seminerde yeni neslin [&hellip]

“Güvenlik internet” semineri düzenlendi

Afyonkarahi Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü, Afyonkarahisar’da bulunan bütün kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Kaymakamlık, Belediye Belde temsilcilerinin katılımlarıyla “Güvenli İnternet Hizmeti ve İnternetin Güvenli Kullanımı” seminerini düzenledi

Seminerde bilgi teknolojilerindeki baş döndüren hıza paralel internet dünyasının da hızla büyüdüğü böylece hayatımızı değiştirdiği, kolaylıklar getirdiği ancak bununla beraber bazı riskleri de beraberinde getirdiğine değinildi.
Seminerde yeni neslin internetle olan diyaloğu gözler önüne serildi. İnternetin toplumsal etkileri ile psikolojik boyutları ile internetin nasıl güvenli kullanılabileceği, İnternette alışveriş yapılırken nelere dikkat edileceğiyle Güvenli İnternet Hizmeti’nin kullanımının kullanıcılara neler sağladığı anlatıldı.
Güvenli İnternet Hizmeti’nin bir zorunluluk değil seçim hakkı olduğu belirtildi. İnternet servis sağlayıcılarının ücretsiz bir hizmeti olduğu, kolayca yararlanılabildiği gibi talep edildiğinde kolayca devre dışı bırakılabileceği belirtildi.
Güvenli İnternet Hizmeti’nin bir özgürlük olduğu, internetin zararlı içeriklerinden çocuklarımızı korumayı misyon edinen ücretsiz bir hizmet olduğunun altı çizildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme