Güvenlik güçlerine yazılan mektuplar kitaplaşacak

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, Afyonkarahisar Belediyesi’nin bu derlemeye destek vereceğini belirtti.KUMARTAŞLI DERLİYORİlçelerde ilk ve orta dereceli okulların öğrenciler tarafından terörle mücadele eden güvenlik güçlerine moral, motivasyon desteği amacıyla mektuplar kalemi alındı. Çoğunlukla mektup yazan öğrenciler arasında duygu ve düşüncelerini resmederek anlatanlarda var. Şube Başkanı [&hellip]

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, Afyonkarahisar Belediyesi’nin bu derlemeye destek vereceğini belirtti.
KUMARTAŞLI DERLİYOR
İlçelerde ilk ve orta dereceli okulların öğrenciler tarafından terörle mücadele eden güvenlik güçlerine moral, motivasyon desteği amacıyla mektuplar kalemi alındı. Çoğunlukla mektup yazan öğrenciler arasında duygu ve düşüncelerini resmederek anlatanlarda var. Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, dernek binasında kolilerde bulunan mektupları tek tek okuyup tarayıcıdan geçirerek derlemeyi bizzat yapıyor.
İHTİYAÇ MORAL GIDASI
Dernek Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, ilk etapta güneydoğu da mücadele eden asker ve polise yöresel anlamda yiyecekler gönderildiğini belirtti. Gönderilen yiyeceklerin miktar olarak her bir bölük ve tabura yeterli olmayacağının göz önüne alındığını söyleyen Kumartaşlı; “Tadımlık giden yiyecekler yerine şunu düşündüm. Bizlerde güneydoğu da görev yaptık. O mücadelelerin içinde hasbel kader bulunduk. Devletimiz zaten ikmal ve iaşemizi veriyor. Gıda eksiği yok ama manevi destek moral gıdasına ihtiyacımız var. Bu düşünceden hareketle Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğüne bir yazı yazdım. Bir proje kapsamında merkez ve ilçelerde ki okullarda asker ve polise hitaben yazılacak mektupların derneğimize ulaştırılmasını rica ettim” dedi.
BAŞKAN SICAK BAKTI
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın konu ile ilgilendiğini aktaran İsmail Kumartaşlı, merkez ve ilçelerde sayısı 860’ı bulan ilk, orta, lise seviyesinde ki okullara durumun bildirilmesi ile mektupların yazıldığını kaydetti. Özel okullarında dahil olduğu bu çalışmaya ilk başta 120 okuldan 2 bine yakın mektup geldiğini ifade eden Kumartaşlı; “Mektupları direk birliklere göndermedik. Afyonkarahisar ve derneğimize özel bir çalışma olması için konuyu Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a açtık. Mektupları tarayıp ciltli kitap şekline getirilip Genel Kurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi üst makamlara bu kitapları ulaştırırsak onlar aracılığıyla birliklere ulaştırmak istedik. Belediye Başkanımız bu çalışmaya sıcak bakarak, Belediye’nin katılabileceğini söyledi” diye konuştu.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın destek beyanı üzerine çalışmaya başladıklarını aktaran Kumartaşlı, tüm mektupları tek tek bilgisayarda tarayıp belgelediklerini ifade etti. Çalışmanın ciltlenip, basılmasını Afyonkarahisar Belediyesi’nin yapacağını aktaran Kumartaşlı; “İkmal ve Garnizon Komutanımız Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez’e basılacak mektuplar kitabını gerekli mercilere iletilmesi için teslim edeceğiz. Bu çalışmanın önemli olduğu inancındayız. Büyük bir çalışma. En az 50’şer cilt yapılmalı ki bunlar güneydoğuya, birliklere gidebilsin. Birliklerde ‘gazino’ diye tabir edilen dinlenme yerlerde operasyon sonrası çay içiminde bu kitapçık halinde ki mektupları okuyan polislerimiz ve askerlerimiz için bunun değeri tartışılamaz. Mektubu yazanlar içinde asker çocukları da bulunuyor” şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın özel haberi

Bakmadan Geçme