“Güvenli Trafik Projesi” ABD'de tez konusu

Dünya Sağlık Örgütü’nce “Güvenli Trafik Projesi” pilot bölge uygulaması kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda elde edilen üstün başarının nedenlerini ve izlenilen yolun detaylarını almak için Afyonkarahisar’a gelen Dünya Sağlık Örgütü temsilcilerinden Johns Hopkins Üniversitesi Öğretim Üyesi Connie H. Hoe vereceği tez için proje hakkında Vali İrfan Balkanlıoğlu'na sorular sordu Dünya Sağlık Örgütü’nce “Güvenli Trafik Projesi” pilot [&hellip]

"Güvenli Trafik Projesi" ABD’de tez konusu

Dünya Sağlık Örgütü’nce “Güvenli Trafik Projesi” pilot bölge uygulaması kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda elde edilen üstün başarının nedenlerini ve izlenilen yolun detaylarını almak için Afyonkarahisar’a gelen Dünya Sağlık Örgütü temsilcilerinden Johns Hopkins Üniversitesi Öğretim Üyesi Connie H. Hoe vereceği tez için proje hakkında Vali İrfan Balkanlıoğlu’na sorular sordu

Dünya Sağlık Örgütü’nce “Güvenli Trafik Projesi” pilot bölge uygulaması kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda elde edilen üstün başarının nedenlerini ve izlenilen yolun detaylarını almak için Afyonkarahi-sar’a gelen Dünya Sağlık Örgütü temsilcileri Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.
DURUM KOLLUK KUVVETLERİYLE DEĞERLENDİRİLDİ
Connie H. Hoe sorularına cevaplandıran Vali İrfan Balkanlıoğlu, Dünya Sağlık Örgütü’nün “Güvenli Trafik Projesi” uygulamasında metropol il olarak Ankara ve taşra il olarak Afyonkarahisar illerini pilot bölge seçtiğini belirtti.
Balkanlıoğlu, projenin İl Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Akbulut’un, ildeki güvenli trafik, emniyet kemeri kullanımının artırılması ve hız sınırının aşılmasının önlenmesinin en önemli konular olduğunu belirterek, emniyet kemeri kullanma oranının artırılması konusunda kendisinden yardım istediğini söyledi.
Konu ile ilgili olarak önceden çok sayıda çalışma yapılmasıyla emniyet kemeri takma oranının yüzde 7’nin üzerine çıkamadığını söyleyen Vali Balkanlıoğlu; “Benden istenilen yardım talebi karşılığında emniyet ve jandarma teşkilatlarıyla toplantılar yaparak bu durumu değerlendirdim. Emniyet kemeri ile ilgili kontrolleri artırdık. Zaten kanunlarda da bunun yeri vardı. Emniyet kemeri takmayanlara cezalar uygulanıyordu. Ama kontrollerin akabinde öncelikle uyarma ve bilgilendirmeler yapıldı. İki hafta süren tüm bilgilendirme ve uyarılara rağmen emniyet kemeri takmayanlara ceza işlemi uygulandı” dedi.
KARARLI DURUŞ ETKİLİ
Vali İrfan Balkanlıoğlu, emniyet kemeri kullanımının yaygınlaşması için yapılan uyarılar arasında kemer takmayanlara uygulanan ceza işleminin sadece insan hayatının korunması olduğunu, bunun araç kullanıcıları ve yolcularına aktarıldığını söyledi. Sloganlardan bir tanesinin “Emniyet Kemeri Sizi Hayata Bağlar” olduğunu anlatan Balkanlıoğlu; “Birçok trafik kazasında insanların ölümü emniyet kemerinin takılmaması ve hızlı araç kullanma sonucunda meydana gelmektedir. Bizde bir söz var ‘Uygulayanlar, karar verenlerden daha güçlüdür.’ Ceza uygulamalarını artırınca da yüzde 100’e yakın başarı sağladık. Son zamanlarda ise bu oran yüzde 7’den yüzde 54’lere kadar yükseldi. Biz denetimleri yapmasak bile bu oran azalmıyor. Kesilen cezalar insan hayatının korunması içindir. Kimse bu uygulamaları farklı yönlere çekmesin, bizim için önemli olan insan hayatıdır. Zaten yaptığımız bu çalışmalar Sayın Başbakanımız tarafından da takdir gördü. Bu konudaki kararlı duruşumuz ve samimi davranışımız elde ettiğimiz sonuçta etkili oldu” diye konuştu.
KATKI SONUÇ VERDİ
Son olarak valilik makamının emniyet kemeri takılması ile ilgili genelge çıkarttığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “Genelgeye göre resmi araçlarında emniyet kemeri takma uygulaması dışında kalmayacağı ve trafik ekiplerince kesilen cezanın yanında bizlerinde kamu görevlilerine ceza verebileceğimiz hususu üzerinde fazlasıyla durduk. Bu genelgenin de emniyet kemeri takma oranının yükselmesine katkısı oldu. Bu anlamda Dünya Sağlık Örgütü’nce ‘Güvenli Trafik Projesi’ kapsamında insanların hayatının güvence altına alınması hususundaki çalışmalarda bizlerinde katkısı önemli sonuçları ortaya koymuştur. Bu durum bizleri çok sevindirmiştir. Bu başarının yakalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm araç kullananların emniyet kemeri takmasını istiyorum.”
Ziyarette Vali Yardımcısı Adem Uslu ve Güvenli Trafik Projesi Afyonkarahisar Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Akbulut’da hazır bulundular. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme