• Haberler
  • Genel
  • Güvenli Taşıt Hareketi Afyonkarahisar’da – Kocatepe Gazetesi

Güvenli Taşıt Hareketi Afyonkarahisar’da – Kocatepe Gazetesi

Ulaştırma Bakanlığı'nın koordinasyonunda, trafikte sorumluluk bilinci alanında çalışma yapan kurum ve kuruluşlar işbirliğinde ve TÜVTURK'ün desteğiyle trafikte sorumluluk bilinci geliştirmek amacıyla hayata geçirilen 'Trafikte Sorumluluk Hareketi' tüm hızıyla devam ediyor Ödüllü bilgi yarışması düzenlenecekÜlkemizin en büyük sorunlarından biri olan trafik sorununun çözümü için her kesimden vatandaşa trafik sorumluluğu edindirmeyi hedefleyen bu projenin ticari araç sürücülerini [&hellip]

Güvenli Taşıt Hareketi Afyonkarahisar'da

Ulaştırma Bakanlığı’nın koordinasyonunda, trafikte sorumluluk bilinci alanında çalışma yapan kurum ve kuruluşlar işbirliğinde ve TÜVTURK’ün desteğiyle trafikte sorumluluk bilinci geliştirmek amacıyla hayata geçirilen “Trafikte Sorumluluk Hareketi” tüm hızıyla devam ediyor

Ödüllü bilgi yarışması düzenlenecek
Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan trafik sorununun çözümü için her kesimden vatandaşa trafik sorumluluğu edindirmeyi hedefleyen bu projenin ticari araç sürücülerini ve halkı hedefleyen kolu Güvenli Taşıt Hareketi’nin 2011 yılı etkinlikleri Afyonkarahisar’da da gerçekleştirilecek.
Afyonkarahisar, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından belirlenen “Karayolu Güvenliği 10 yıllık Eylem Dönemi” kapsamında Dünya Sağlık Örgütü tarafından başlatılan RS 10 Projesi içinde Ankara ile birlikte pilot kent seçildi. Trafikte Sorumluluk Hareketi de “BM Eylem 10 Yılını” ve Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye’nin de dahil olduğu RS10 projesini destekliyor.
Afyonkarahisarlılar, İstasyon Meydanı’nda oluşturulacak etkinlik alanında Güvenli Taşıt TIR’ı ile en son Çocuklar Duymasın dizisine misafir olan emniyet kemeri simülatörü, alkol gözlüğü gibi birçok uygulamayla trafik kurallarına uymanın önemini bizzat yaşayarak görecek. Güvenli Taşıt TIR’ında ödüllü bilgi yarışmaları düzenlenecek.
Aynı gün Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliği ile düzenlenen eğitim toplantısında da ticari araç sürücülerine trafik işaretlerinin kazayı önlemedeki katkısı, araç muayenesi ve güvenliği, sorumluluğun bireye çekilmesi, trafik kurallarının günlük hayatta kullanımı gibi konularda eğitim verilecek. Eğitim programı Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. Bugün düzenlenecek etkinlikler saat 11.00’da istasyon meydanında başlayacak.

Bakmadan Geçme