• Haberler
  • Genel
  • Güvenilir gıda, halk sağlığı için önemli

Güvenilir gıda, halk sağlığı için önemli

Afyonkarahisar'daki ekmek üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, gıda güvenliğinin herkesi ilgilendirdiğini söyledi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu arasında imzalanan 'İşbirliği Protokolü' çerçevesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğine bağlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi olan fırınlarda, ekmek üretiminde, dağıtımında ve [&hellip]

Güvenilir gıda, halk sağlığı için önemli

Afyonkarahisar’daki ekmek üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, gıda güvenliğinin herkesi ilgilendirdiğini söyledi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu arasında imzalanan “İşbirliği Protokolü” çerçevesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğine bağlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi olan fırınlarda, ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personel ile fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki ekmek satışı yapan personelin genel gıda hijyeni konularında eğitilmelerini ve bilgilendirilmelerini sağlamak amacıyla eğitim toplantıları başladı.
Belediye Şehir Çarşısı’nda düzenlenen toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdulkadir Konak, Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, ekmek üreticileri ve bakkallar katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Hüseyin Arap, Temmuz ayında yürürlüğe giren Ekmek Tebliği hakkında çeşitli bilgiler verip, hijyen konusunda ekmek üretici ve satıcılarının tebliğde belirtilen hükümler çerçevesinde hareket etmeleri gerektiğine dikkat çekerek, güvenilir gıdanın halk sağlığı açısından büyük önem arz ettiğini ifade etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme