• Haberler
  • Genel
  • 'Güvencesiz çalışma hayatı için altyapı oluşturuluyor'

'Güvencesiz çalışma hayatı için altyapı oluşturuluyor'

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Erol Özsoy, memurun iş güvencesinin gaspedilemeyeceğini söyledi. Özsoy, kamu reformu adı altında üniter devletten taviz verilmesine neden olacak düzenlemeler yapılırsa Türkiye’yi eylem alanına dönüştüreceklerini kaydetti Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Erol Özsoy, iş güvencesinin, çalışanın en büyük haklarından biri olduğunu söyledi. Özsoy, Kamu çalışanlarının haklarını geriletecek, iş güvencesini ortadan kaldıracak [&hellip]

“Güvencesiz çalışma hayatı için altyapı oluşturuluyor”

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Erol Özsoy, memurun iş güvencesinin gaspedilemeyeceğini söyledi. Özsoy, kamu reformu adı altında üniter devletten taviz verilmesine neden olacak düzenlemeler yapılırsa Türkiye’yi eylem alanına dönüştüreceklerini kaydetti

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Erol Özsoy, iş güvencesinin, çalışanın en büyük haklarından biri olduğunu söyledi. Özsoy, Kamu çalışanlarının haklarını geriletecek, iş güvencesini ortadan kaldıracak birçok kanun tasarısının gündemi meşgul ettiği bir dönemi yaşamaktayız. Bir çalışan için kazanılmış en büyük haklardan biri, iş güvencesidir. İktidar geldiği günden beri, memurluk güvencesini ortadan kaldırarak, güvensiz ve güvencesiz bir çalışma hayatı oluşturmak için altyapı hazırlamakta, türlü söylemlerle kazanılmış haklarını yok edecek uygulamalarla, memurlarımızı adeta bir ateş çemberinin içine atmak istemektedir. Türkiye Kamu-Sen, Türk memurunu çepeçevre sarmakta olan bu ateş çemberini parçalamak için çok mücadele vermiştir” dedi.
Memurlar cezalandırılacak mı?
Memurların tasfiye edileceğini belirten Özsoy, “Yıllardan beri ülkemiz, bazı malum çevreler aracılığıyla yıpratılmakta, kaynaklarımız ve değerlerimiz talan edilmektedir. Ancak; ne hikmetse hazırlanan her kanun tasarısı bu olumsuzlukların kaynağı olarak kamu kurumlarını ve kamu çalışanlarını göstermektedir. Şimdi de bir kez daha eşit işe eşit ücret, daha sade bir kamu personel sistemi gibi aldatmacalarla, herkesin çalışan adı altında birleştiği ve en temel çalışma haklarından mahrum kaldığı bir yapı oluşturulmak istenmektedir. Bu yolla memurlar cezalandırılacak ve tasfiye edilecektir. Bir kere, hazırlanmakta olduğu iddia edilen kanunla ilgili olarak sivil toplum kuruluşlarına bilgi verilmemesi, onların görüşlerine başvurulmaması başlı başına kabul edilemez bir durumdur” ifadelerini kullandı.
“Türkiye’yi eylem alanına çeviririz”
Kamu reformu yasasının çıkmasına izin vermeyeceklerinin altını çizen Özsoy, şöyle devam etti:
“Sorunları çözmenin yolu, sorunların temelinde yatan nedenlerin doğru tespit edilmesinden geçmektedir. Ama eğer niyetiniz kötüyse; o zaman personel reformu dersiniz, mil-yonlarca kamu çalışanını sözleşmeli statüye geçirip, iş güvencesini yok etmek istersiniz. Kamu yönetimi reformu dersiniz, üniter devleti bitirmek istersiniz. Üstelik bunları yaparken de kamuoyunu yanıltır, gerçekleri gizlersiniz. Bu tasarıları kapalı kapılar ardında hazırlar, kimselere göstermezsiniz. Hazırladığınız kanun taslaklarını, hamaset dolu sözlerle piyasaya pazarlamaya çalışırsınız ama gerçek içeriğinden de kimseye bahsetmezsiniz. Sonra da çıkar, bu düzenlemeleri milletin ve vatanın iyiliği için yaptığınızı iddia edersiniz. Ama kimse size inanmaz. Zaten Türkiye Kamu-Sen de bu niyetlerinizi bildiği için buna asla müsaade etmez. Türk memurunun güvencelerini yok etmek isteyenler, 2 milyon 600 bin kamu çalışanının çelikleşmiş iradelerini karşılarında bulur. Böyle bir girişim durumunda, Türkiye’yi eylem alanına çevireceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu nedenle Türk memurunun en büyük kazanımını gasp etmeye çalışanlar, akıllarını başlarına almalı ve daha aklıselim hareket etmelidirler.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme