Güreşçiler başarıya doymuyor

Afyonkarahisar Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde eğitim alan Yeşilay Spor Kulübü güreşçileri verilen emeklerin karşılığını gösteriyor. 17 derece ve milli takım başarısında bulunan sporcuların başarıları artarak devam edecek Afyonkarahisar Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde eğitim alan Yeşilay Spor Kulübü güreşçileri sırasıyla katıldığı ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceler almaya devam ediyor. Avrupa ve dünya şampiyonaları için milli takım [&hellip]

Afyonkarahisar Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde eğitim alan Yeşilay Spor Kulübü güreşçileri verilen emeklerin karşılığını gösteriyor. 17 derece ve milli takım başarısında bulunan sporcuların başarıları artarak devam edecek

Haber

Haber

Afyonkarahisar Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde eğitim alan Yeşilay Spor Kulübü güreşçileri sırasıyla katıldığı ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceler almaya devam ediyor. Avrupa ve dünya şampiyonaları için milli takım seçmelerine giren Eyüp Çetin ve Abdullah Toprak seçmeleri başarılı şekilde geçerek milli takıma girmeye hak kazandı. Sporcuların yetiştiği yer olan Afyonkarahisar Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde hocalarının yanı sıra fizyoterapist, diyetisyenleri ve masörleri ile birlikte devletin tüm imkanlarından faydalanıyor.
GÜREŞÇİLERDEN 17 DERECE
Afyonkarahisar Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde (TOHM) güreş branşının oldukça gençler tarafından ilgi gördüğünü dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından TOHM’lara özel ilgi gösterildiğini ifade etti. Burada yetişen çocukların Avrupa, Dünya ve Olimpiyat derecesi yapacakları için önemli olduğuna değinen Kasapoğlu, “Bu Ulusal ve Uluslararası Zafer Kupası Şampiyonaları’nda 7 tane üçüncülük, 4 tane ikincilik ve 6 tane beşincilikle beraber ki buradan zaten Abdullah ile şampiyon olduğu için milli takıma girmiş olacak. Eyüp’te bu sene inşallah bu sene Avrupa milli takım seçmelerine giriş oldu. Bu başarı çığ gibi büyüyerek gidiyor. Çünkü burada ciddi anlamda bir inanmışlık var. Çocuklar ve hocaları tarafından kendilerine yapılan Bakanlık, Valiliğimiz ve İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan emekleri, gayretleri ve çabaları bilmekte ve bu inançla hareket etmekte. Ki geldiğimden bu yana o inancı ve çabayı çok ciddi anlamda görmekteyim. Abdullah diyoruz, Eyüp diyoruz, bunlar çok ciddi anlamda 5 tane, 6 tane, 10 tane milli takıma girecekler, Avrupa, dünya mücadelesine girecekler, kotalar alıp olimpiyata doğru göndermiş olacağız. Afyonkarahisar TOHM güreşin merkez noktalarından bir tanesi olma noktasında. kapıları açıldı, bütün işlemler hazır, sadece çocuklarımızın bir miktar daha zamana ihtiyacı var. Sporcularımızın tamamı inanmış, tamamen kendilerine inanıyorlar, Türk bayrağını göndere çekmek için gece gündüz çalışıyorlar, hocalar bu noktada inanmış kitlenmiş, bizde, Bakanlığımız da, Valiliğimiz de desteklerini veriyor. Biz burada çok kısa bir zaman sonra Avrupa, dünya şampiyonlarını göreceğiz. Kotalarını alıp olimpiyat sporcularını burada çok rahat yaşayacağız. Yeni Tahaların, yeni Rızaların, yeni Fatihlerin inşallah buradan çıkışını görmüş olacağız.” dedi.
“KAYA’NIN YAĞLI GÜREŞ VE KARAKUCAK GÜREŞİNE ÇOK ÖZEL İLGİSİ VAR”
Afyonkarahisar TOHM Güreş Antrenörü Şakir Bozkurt, “Yağlı Güreş Lig müsabakalarının ilk ayağı olan Manavgat müsabakalarına gittik. Oradaki atmosferi soluduk. Orada gaye başarılı maçların olduğunu gördük, hedeflerimiz daima olacak. Biz Kırkpınar’a, tarihi Elmalı güreşlerine ve de 7 tane lig güreşine katılmayı planlıyoruz bu sene. İnşallah Afyonkarahisar’ımızda yağlı karakucak güreşini de tabana yayarak minder güreşinin de altyapısını oluşturacağız. Vali Yardımcımız ve Yeşilay Spor Kulübü Başkanımız Nurullah Kaya’nın yağlı güreş ve karakucak güreşine çok özel ilgileri var. Bizi her anlamda destekliyor, bu destekler devam ettiği sürece ben inanıyorum ki Afyonkarahisar’ımızda yok olmaya yüz tutmuş yağlı güreşimizi karakucak güreşlerimizi canlandıracağımıza inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.
AFYONKARAHİSAR TOHM’UN BAŞARILARI
U-17 Serbest Türkiye Şampiyonası’nda Cihat Dur 65 kilogramda Türkiye üçüncüsü, Eyyüp Çetin, 92 kilogramda Türkiye üçüncüsü, Melih Gökyar 80 kilogramda Türkiye üçüncüsü, Fatih Aydın 71 kilogramda Türkiye beşincisi, Hüseyin Çakırkaya 61 kilogramda Türkiye beşincisi, Muzaffer Yıldırım 51 kilogramda Türkiye beşincisi oldu.
U-17 Serbest Uluslararası Zafer Turnuvası’nda, Eyyüp Çetin 91 kilogramda turnuva üçüncüsü, Muzaffer Yıldırım 55 kilogramda turnuva beşincisi, Melih Gökyar 80 kilogramda turnuva beşincisi olarak turnuvayı tamamladı.
U-20 Serbest Türkiye Şampiyonası’nda Abdullah Toprak 65 kilogramda Türkiye ikincisi Recep Arvas 65 kilogramda Türkiye üçüncüsü, Bekir Keser 52 kilogramda Türkiye ikincisi, Yasin Yeşil 70 kilogramda Türkiye ikincisi, İsmet Aydınlı 61 kilogramda Türkiye beşincisi, Cihat Dur 65 kilogramda Türkiye beşincisi, Emin Kapal 57 kilogramda Türkiye beşincisi olmayı başardı.
U-20 Serbest Uluslararası Şampiyonlar Turnuvası’nda Abdullah Toprak 65 kilogramda turnuva ikincisi, İsmet Aydınlı 61 kilogramda turnuva üçüncüsü olarak müsabakaları tamamladı.
Büyükler Serbest Türkiye Şampiyonası’nda Alperen Sezer 86 kilogramda Türkiye üçüncüsü oldu.

Bakmadan Geçme