Gürcan'dan iki şiir kitabı daha

Dinarlı Şair Nedret Gürcan'ın, 'Dünya Ne Kadar Küçük!' ve 'Aşk ve Yaşama Sunulmuş Şiirler' adlı iki şiir kitabı yayımlandı Türkiye'nin önde gelen şairlerinden biri olan Dinarlı Nedret Gürcan'ın geçen yıl yayımlanan 'Benim Sevgili Şiirlerim' ve 'Bir Mutlu Cümbüştür Yaşamak 'adlı şiir kitaplarından sonra 'Dünya Ne Kadar Küçük!' ve 'Aşk ve Yaşama Sunulmuş Şiirler' adlı iki [&hellip]

Gürcan’dan iki şiir kitabı daha

Dinarlı Şair Nedret Gürcan’ın, “Dünya Ne Kadar Küçük!” ve “Aşk ve Yaşama Sunulmuş Şiirler” adlı iki şiir kitabı yayımlandı

Türkiye’nin önde gelen şairlerinden biri olan Dinarlı Nedret Gürcan’ın geçen yıl yayımlanan “Benim Sevgili Şiirlerim” ve “Bir Mutlu Cümbüştür Yaşamak “adlı şiir kitaplarından sonra “Dünya Ne Kadar Küçük!” ve “Aşk ve Yaşama Sunulmuş Şiirler” adlı iki şiir kitabı da geçtiğimiz günlerde Hayal Yayınları tarafından yayımlandı.
1953–1998 yılları arasında yayımlanan Yaşadıkça Aşk, Festival, İki Beyaz Çizgi, Bulut İndi, Tutkun ve Kırgın, Beş Çayı adlı şiir kitaplarının mevcutlarının tükenmesi üzerine yeni bir çalışma içerisine giren Gürcan, bu altı kitabından seçtiği şiirlerden daha çok gençlik yılları ve evlilik sonrası yazdıklarını “Benim Sevgili Şiirlerim”, 70 yıl yaşadığı taşra ortamı şiirlerini de “Bir Mutlu Cümbüştür yaşamak” adlı kitaplarda toplayarak geçen yıl yayımlamıştı. Ünlü şair geçtiğimiz günlerde yayımlanan “Dünya Ne Kadar Küçük!” adlı yeni kitabında çeşitli gezi ve gözlemlerini yansıtan şiirleriyle “Aşk ve Yaşama Sunulmuş Şiirler” adlı kitabında yurt gerçeklerinin derinliklerine inen şiirlerinin yanı sıra, birkaç yıldır hiçbir yerde yayımlamadığı yeni şiirlerine yer verdi. Şairin iki kitabında toplam 116 şiir bulunuyor. Kitapların kapak resimlerinin ise, Gürcan’ın resim sanatı ile uğraşan kızı Etil ve torunu Karya İmirzalıoğlu tarafından hazırlanmış olması da ayrı bir özelliği.
1948’den bu yana şiir yazıyor
Nedret Gürcan, 26 Haziran 1931’de Dinar’da doğdu. Aile tarafından Doğu Karadeniz, Arhavi kökenlidir. Dedesinin 1917’de kadı olarak Dinar’a tayininden sonra tüm ailesi çoğalarak Dinar’da kaldı ve burada yaşadı. Buca’da okurken geçirdiği zorlu ameliyatlar sonunda öğrenimini ortaokuldan ileriye götüremedi. Bir aile işletmesi olan ilçedeki un ve irmik fabrikalarında elli yıl süreyle yöneticilik yaptı. 1998’de kendi işinden emekli oldu.
Dinar’da 1950’lerden 1970’lere uzanan süreçte 14 yıl CHP İlçe Başkanı olarak yoğun bir biçimde siyasetle ilgilendi; 29 yıl Belediye Meclis üyeliği ve iki devre de Belediye Başkan Yardımcılığı yaptı. Şiire 1948’de başladı. Yapıtları sürekli olarak Varlık, Yeditepe, Kaynak, Şairler Yaprağı, Mülkiye, Yücel dergilerinde yayınlandı. Siyaset, ekonomi ve Dinar depremine ilişkin dizi yazılarıysa Milliyet ve Cumhuriyet gazetelerinde yayımlandı. Birisi kız, ikisi erkek üç çocuğu ve beş torunu vardır. Eşi Nuran Gürcan’la birlikte 1997’den beri Ankara’da yaşıyor.
Gürcan’ın, Yaşadıkça Aşk (Ankara 1953), Festival (Dinar 1956), İki Beyaz Çizgi, (İstanbul 1963), Bulut İndi (İstanbul 1972), Tutkun ve Kırgın (İstanbul 1996), Beş Çayı (İstanbul 1998), Benim Sevgili Şiirlerim (Ankara 2009), Bir Mutlu Cümbüştür Yaşamak ( Ankara 2009), Dünya Ne Kadar Küçük! (Ankara 2010), Aşk ve Yaşama Sunulmuş Şiirler (Ankara 2010) adlı şiir kitapları; Benim Sevgili Taşram (İstanbul 2003), Yaşanmış Taşra Öyküleri (İstanbul 2005), Hoşça Kal Dinar (İstanbul 2008) adlı anı kitapları ve İzmir’de Üç Gün ve Bir Gece (İstanbul 2007) adlı bir de romanı bulunuyor.

Bakmadan Geçme