• Haberler
  • Genel
  • Güral’dan KEKA’ya 'eğitim' önerisi – Kocatepe Gazetesi

Güral’dan KEKA’ya 'eğitim' önerisi – Kocatepe Gazetesi

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, KÜTSO Başkan Vekili İsmet Özotraç, KÜTSO Başkan Yardımcısı Hasan Öhcel ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan 7 kişilik heyet Kuzey Ege Kalkınma Ajansı’nı ziyaret etti Görevine yeni başlayan KEKA Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen'e başarı dileklerini ileten Nafi Güral, aynı zamanda Kuzey Ege Kalkınma Ajansı [&hellip]

Güral'dan KEKA'ya “eğitim” önerisi

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, KÜTSO Başkan Vekili İsmet Özotraç, KÜTSO Başkan Yardımcısı Hasan Öhcel ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan 7 kişilik heyet Kuzey Ege Kalkınma Ajansı’nı ziyaret etti

Görevine yeni başlayan KEKA Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen’e başarı dileklerini ileten Nafi Güral, aynı zamanda Kuzey Ege Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi olarak Ajansın faaliyetlerini yakından takip ettiğini belirtirken yeni genel sekreterin göreve başlamasıyla yeni bir vizyon kazanan ajansın kısa zamanda büyük mesafe katedeceğine inandığını ifade etti.
Kuzey Ege Kalkınma Ajansı’nın işlevi çalışmaları hakkında bölgedeki aktörlerin yeterli bilgiye sahip olmadıklarını, bazılarının ise Ajansı para dağıtacak bir kurum olarak gördüğünü ifade eden Güral, Ajans’ın bölgedeki tüm aktörleri ve KÜTSO üyelerini de içeren bir dizi eğitim seminerleri düzenlemesi, Ajansın bu eğitimlerde aktörleri dinleyerek onlara yön vermesi gerektiğini belirtti.
Ajans personeline karşılaşılabilecek zorluklara ilişkin tavsiyelerde bulunan Güral, zahmetli ve uzun bir yola girildiğini “çok ağır bir sorumluluk altındasınız” diyerek bu yolda yılmadan engelleri aşmak zorunda olunduğunu belirtti. Güral, Bölge Planı çalışmalarında belli zamanda yapılan çalıştayların, her fasılda yapılmasının daha verimli olabileceğini ifade etti.
KÜTSO Başkan Vekili İsmet Özotraç, yaptığı konuşmasında “Kalkınma Ajansından ciddi beklentilerimiz var” diyerek, Ajansın sanayi ve ticaretle uğraşanların lokomotifi olacağını, yol gösterici olacağını, bu sayede KÜTSO yönetimi olarak üyelerine tetikleyici olacaklarını, onlara yön göstererek müteşebbislik ruhlarını daha harekete geçirerek Kütahya ve bölge içeresinde ciddi yatırımların oluşmasında gayret sarf edeceklerini ifade etti.
Özotraç, İstanbul, İzmit ve Bursa gibi sanayi yoğun illerin sanayi bakımından doyduklarını ve buradaki sanayi kuruluşlarının bu illerin dışına çıkarılmalarına yönelik çalışmaların olduğunu, Kütahya ve TR33 Bölgesinin Bölgesel Teşvik Sistemine göre 3. Teşvik Bölgesinde olduğunu ve bunların avantajlarını kullanarak bölgeye bu sanayi kuruluşlarını Ajans ile birlikte hareket ederek çekilmesi gerektiğini ifade etti. Özotraç, ulusal ve uluslararası yatırımcıları bölgeye çekmek için daha önce çalışmalarının olduğunu ancak yeterli olmadığını, bu tür çalışmaları Ajans ile birlikte yaparak daha etkin sonuçlar alınabileceğini belirtti.

Bakmadan Geçme