• Haberler
  • Genel
  • Güral Afyon Otel termal otelciliğin yeni yorumu

Güral Afyon Otel termal otelciliğin yeni yorumu

Güral Afyon Termal Otel Kongre Merkezi’nin 2012 baharında hizmet vereceğini söyleyenGenel Müdür Serdar Tütüncü, oteli termal otelciliğin yeni yorumu olarak tanımladı Güral Afyon Termal Otel Kongre Merkezi Genel Müdürü Serdar Tütüncü, otel şantiye çalışmalarını ve yaşanan süreci değerlendirdi. Tütüncü, otelin Şubat ayı içerisinde ön açılış anlamında bir test süreci yaşayacağını, misafir ka-bulü ve hizmet sunumunun [&hellip]

Güral Afyon Otel termal otelciliğin yeni yorumu

Güral Afyon Termal Otel Kongre Merkezi’nin 2012 baharında hizmet vereceğini söyleyenGenel Müdür Serdar Tütüncü, oteli termal otelciliğin yeni yorumu olarak tanımladı

Güral Afyon Termal Otel Kongre Merkezi Genel Müdürü Serdar Tütüncü, otel şantiye çalışmalarını ve yaşanan süreci değerlendirdi. Tütüncü, otelin Şubat ayı içerisinde ön açılış anlamında bir test süreci yaşayacağını, misafir ka-bulü ve hizmet sunumunun 2012 baharında gerçekleşeceğini bildirdi
Rekabet farklılaşıp kalite artacak
Güral Afyon Termal Otel Kongre Merkezi inşaatının 16 Mayıs 2010 tarihinde başladığını söyleyen Genel Müdür Serdar Tütüncü, bugüne kadar yaklaşık 18 aylık bir sürenin geride bırakıldığını söyledi. Tütüncü, otelin yaklaşık 60 bin metrekare kapalı alanlı, reklarasyon alanlarıyla birlikte 435 bin metrekarelik alana sahip olduğunu kaydeti. Genel Müdür Serdar Tütüncü, termal otel anlamında Türkiye’nin en büyük yatırımını tamamlama aşamasında olduklarını belirtti. Güral Afyon Termal Otel Kongre Merkezi yatırımının içerisinde bir çok farklılıkları ve ilkleri getirdiğini ifade eden Serdar Tütüncü; “Çıkış noktamız termale farklı bir bakış açısı getirmek. Yani bu bizim aynı zamanda sloganımız. Yola farklı bir termal anlayış düşüncesiyle çıktık. Gerçekten de farklı bir anlayış hakim. Ben şuna inanıyorum, Güral Otel hizmete açıldıktan sonra Afyon’da ki hizmet kalitesinde, standartında diğer otellerde de yükselme olacaktır. Bu anlamda rekabet ortamı da farklılık kazanacak. Bu durumda Afyon’a bir kalite hakim olacak.” dedi.
Profesyonel yapılanma hakim
Afyonkarahisar’da diğer oteller gibi Güral Afyon Termal Otel Kongre Merkezi’nin de var oluş nedeninin termal su olduğunu belirten Genel Müdür Serdar Tütüncü, otelin hizmete açılmasıyla birlikte dünyada ki tüm termal uygulamaların hayata geçirileceğini kaydetti. Profesyonel bir yapılanmanın hakim olduğu termal otel hizmetinde Aliva Spa’nın Türkiye’de marka olabilecek özellikliğe sahip bulunduğunu anlatan Tütüncü; “Aliva Spa direk Nafi Güral Oteller Grubunun bünyesinde yer almaktadır. Bizde Güral Afyon Termal Otel Kongre Merkezi olarak bu gruba bağlıyız. Termal alanda ki yenilikler anlamında dünyada ki tüm uygulamaları sağlayacağız. Medikal Spa alanında da faaliyetlerimiz olacak. Uzman hekimlerin kont-rolünde hizmet sunulacak. Her koşulda belirtiyorum. Spa otel konseptini, spa otel işletmeciliğini dünyada en iyi uygulayan ülkenin Almanya olduğunu her zaman söylüyorum. Almanya’da bu anlamda çok gelişmiş klinikler, oteller var. Bizde çalışmalarımızı tamamen ona göre yürütüyoruz.” diye konuştu.
Beklentilere cevap verilecek
Genel Müdür Serdar Tütüncü, Güral Afyon Termal Otel Kongre Merkezi’nin bir sağlık oteli olma özelliği kapsamında çalıştıklarını dile getirdi. Otelin sadece termal su kaynağına sahip, termal havuzla sınırlı kalan bir işletme olmadığının altını çizen Tütüncü; “Gerçek anlamda sağlık sektörüne hizmetler sunan bir otel olacağız. Bununla ilgili iki farklı paket çalışmamız var. Bunlardan bir tanesi medikal spa paketleri. Bu paket tanı ve tedaviye yönelik olacak. İkincisi ise kozmetik spa paketi olacak. Termal sağlık oteli olma özelliğinin gereğince fizyoterapi uzmanları ile birlikte tedavi edici rahatsızlıkların tedavisi ve yaşam kalitesini arttırıcı programlar bizden paket olarak talep ediliyor. Bizim farklılık olarak sunacağımız Avrupa’da ki spa otellerinin uyguladıkları paket tedavi yöntemlerini, yaşam kalitesini artırmaya yönelik kozmetik spa paketi uygulamalarını vereceğiz. Afyon’da ciddi bir termal müşteri potansiyeli var. Onların beklentilerini ben bu sektörde yaklaşık 15 yıldır çalışan biri olarak biliyorum. Beklentiler doğrultusunda aktiviteler sunacağız.” şeklinde konuştu.
Yatırımcılar oteli görmeden
karar vermeyecek
Güral Afyon Termal Otel Kongre Merkezi’nde çok güzel bir alakart restourantın Afyonkarahisar halkına hitap edeceğini belirten Genel Müdür Serdar Tütüncü, şehir insanına hizmet vermenin kendilerini son derece mutlu edeceğini söyledi. Çatısı açılıp kapanabilme özelliğine sahip kadınlara özel bir havuzun hizmet vereceğini, bunun yanı sıra; bay, bayan ve ortak kullanıma özel havuzların da olacağını açıklayan Tütüncü;
“Türkiye gerçeklerine uygun her ihtiyaç, beklenti ve talebe cevap veren hizmet anlayışı ile çalışacağız. Burada herkesin beklentisini yerine getirecek uygulamalar var. Tabi farklılıklar bunlar. Yeni yatırımcılar bizim otelimizi gördükten sonra yatırımlarına karar vereceklerdir diye düşünüyorum. Termal otel işletmeciliği Güral Afyon Termal Otelin hizmete girmesiyle yeniden yorumlanmış olacak. Termal otelcilik uygulamalarımızla, kurumsal yapımızla, turizme bakış açımızla yeni bir boyut kazanmış olacak.” ifadelerini kullandı.
Afyon yönetim açısından şanslı
Afyonkarahisar’a uydudan bakıldığında bir şantiye şehri gibi gözüktüğünü söyleyen Güral Afyon Termal Otel Kongre Merkezi Genel Müdürü Serdar Tütüncü, spor kompleksi, yeni parklar, Akarçay projelerinin turizmde sosyo kültürel yapıya farklılık kattığına değindi.
Afyonkarahisar’da ki yöneticilerin bu gelişmeye çok ciddi destek sağladığına dikkat çeken Tütüncü şöyle konuştu:
“Başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, Milletvekilimiz Sait Açba, Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban, Valimiz İrfan Balkanlıoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Solak gibi atanmış ve seçilmiş yöneticilerimizin katkıları büyük. Bu durum bizim için çok büyük şans. Bu yönetim ekibinin iş başında olması Afyon için büyük bir şans. Bölgesel havaalanın da açılmasıyla şehrin ufku genişleyecek.”

Haber: Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme