Güral Afyon kentin yüz akı olacak

Türkiye’de termalde en büyük yatırım olan Afyon Güral ön açılışa hazırlanıyor. Euro spa merkezi kriterleri uygulanacak olan Güral Afyon Wellnes Convention’ın Afyonkarahisar’ın termalde yüz akı bir tesisi olacağını belirten Genel Müdür Serdar Tütüncü, Güral Afyon’la kentin bir sağlık oteli kazandığını belirtti.Güral Afyon’un Genel Müdürü Serdar Tütüncü, bölgenin en büyük turzim yatırımı olan spa alanında Türkiye’nin [&hellip]

Güral Afyon kentin yüz akı olacak

Türkiye’de termalde en büyük yatırım olan Afyon Güral ön açılışa hazırlanıyor.

Euro spa merkezi kriterleri uygulanacak olan Güral Afyon Wellnes Convention’ın Afyonkarahisar’ın termalde yüz akı bir tesisi olacağını belirten Genel Müdür Serdar Tütüncü, Güral Afyon’la kentin bir sağlık oteli kazandığını belirtti.
Güral Afyon’un Genel Müdürü Serdar Tütüncü, bölgenin en büyük turzim yatırımı olan spa alanında Türkiye’nin bir kaç büyük tesisinden biri olacak olan Güral Afyon Wellnes Convention’ın şehrin gelişen ve değişen yüzünün somut örneği olarak gösterilebileceği mesajını verdi.
Alanında Türkiye’nin en büyük yatırımı
Güral Afyon Wellnes Convention’ın Genel Müdürü Serdar Tütüncü, inşaatı hızla ilerleyen tesisi anlattı. 16 Mayıs 2010 tarihinde inşaat çalışmalarına başlandığını hatırlatan Tütüncü, 30 Ağustos 2011 tarihinde ön açılışın planlandığını söyledi. İlk etapta otelin deneme sürecine gireceğini ifade eden Genel Müdür Serdar Tütüncü, bu süreçte perso-nel eğitimi, fiziki mekanlar ve tesisatların gözden geçirileceğini belirtti. Ön açılış döneminde Kütahya Porselen Grup’un misafir edileceğinden söz eden Tütüncü; “Resmi açılışı Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmasını arzu ediyoruz. Bilindiği üzere Sayın Başbakan Afyonkarahisar’a ayrı bir önem veriyor. Bu nedenle programının uygun olması halinde bizleri kırmayacağını düşünüyoruz. Afyonkarahisar’ın siyasileri başta Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ve Milletvekilimiz Sait Açba olmak üzere siyasilerimiz tesisimizin inşası için ön ayak oldular. Hepsine yakın ilgileri nedeniyle teşekkür ediyoruz. Güral Afyon Wellnes Convention, Türkiye’de termal alanda en büyük yatırım olacak. Spa alanında Türkiye’nin en büyük olarak bilinen tesislerinden, 7 yıldızlı otellerden çok daha geniş bir alanda yer alacak. Çok güzel bir fiziki mekanda hizmet sunulacak. ” dedi.
Bölgenin en büyük turizm yatırımı
Genel Müdür Serdar Tütüncü, tesis olarak eğitime çok önem verdiklerini, süreklilik içerecek bir eğitimle gerekli güncellemelerin sağlanacağını dile getirdi. Çalışma ekibini ağırlıklı olarak Afyonkarahisar’dan oluşturmaya özen gösterdiklerine temas eden Serdar Tütüncü, insan kaynaklarına çok önem verildiğini kaydetti. Güral Afyon Wellnes Convention’da personel eğitimine 20 Haziran 2011 tarihinde başlandığını aktaran Tütüncü; “Eğitimler bölüm bölüm devam ediyor. Eğitimlerin süresi departmanına göre farklı süreleri kapsıyor. Yaklaşık olarak 5 ila 10 hafta arasında eğitmler devam ediyor. Otelimizde ilk etapta 270 daha sonra 350 personelle hizmet vereceğiz. Bölgenin en büyük turzim yatırımı olacak olan otelde teknolojik alt yapıya sahip 10 ayrı toplantı odası, maksimum bin 500 kişilik konferans kapasitesi 7 bin 500 metrekarelik SPA merkezi ile her yaş grubuna hitap edecek 2 bin 2 yüz metrelik oyun ve sosyalleşme alanları yer alıyor. Otelimizde fonksiyonellikle zarafetin bir araya getiriliyor. Her türlü teknolojik donanıma sahip, bölgenin en büyük termal ve kongre oteli olacak.” diye konuştu.
Zamanla çalışan sayısı artacak
Serdar Tütüncü, Ege Bölgesi’nin en büyük Spa merkezi olacak olan Güral Afyon Wellnes Convention’ın 427 oda, 780 yatak ve 1028 kişi kapasiteli Güral Afyon Wellnes Convention Park’ın 213 standart odası, 8 engelli odası, 112 deluxe odası, 10 corner deluxe odası, 36 dublex aile odası, 34 dublex suite odası, 11 suite odası, 2 dublex queer suite odası ve 1 kral dairesi bulunduğunu söyledi. Otele ait 7 bin 500 metrekarelik spa merkezinde tedavi hizmetlerinin yanı sıra insanların yaşam kalitesini arttırmaya yönelik wellness ve antiacing hizmetlerinin de sunulacağını aktaran Tütüncü; “Güral Afyon Wellnes Convention’ın sunduğu avantajlar bunlarla sınırlı kalmayacak. Otelde açık ve kapalı spor alanlarının yanı sıra her yaş grubuna hitap edebilecek 2 bin 200 metrekare büyüklüğünde oyun ve sosyal alanlar da yer alacak. Otelimizin gerek sunacağı konfor gerekse hizmet anlayışıyla bölgesinde bir ilke imza atacak. Ege’ye istihdam konusunda da katkı sağlayacak. Otelimiz ilerleyen dönemlerde çalışan sayısını arttıracak.” şeklinde konuştu.
Mobilyalar özel tasarım
Güral Afyon Wellnes Convention’ın misafirlerinin ihtiyaç duyacakları her türlü konforun ve kullanım rahatlığının düşünüldüğünü belirttiği otelde bir tanesi üçe bölünebilir balo salonu olmak üzere 10 ayrı toplantı odasının bulunduğunu belirten Serdar Tütüncü, teknolojik alt yapıya uygun olarak hazırlanan toplantı odalarının yanı sıra 1400 kişilik konferans salonu, termal spa merkezi, fizyotera-pi merkezi, özel aktivite alanlarının da yer aldığını kaydetti. Kolonsuz olması nedeniyle elverişli kullanılabilen balo salonunda bin 500 yüz kişiyi ağırlamanın mümkün olduğunu söyleyen Tütüncü, balo salonu ve lobby içerisine binek araç sokmanın mümkün olduğunu ifade etti. Termal kür ihtiyacı olan misafirlerin, çocuklu ailelerin, toplantı grupları, şirket misafirleri gibi farklı gruplardan ziyaretçilere hizmet verecek olan otelin dikkat çeken özellikleri arasında özel tasarlanan mobilyaları olduğunu söyleyen Serdar Tütüncü;
“Her mekanın özel görünmesi gerekitği düşüncesiyle hareket eden Güral Afyon için tasarlanan mobilyaların hepsi özel üretim olacak. Mobilyalar Kütahya Grup için mobilya imal eden Odeion Mimarlık’ın imzasını taşıyacak.” ifadelerini kullandı.
Eğitimde Güral marka standartları hakim
Güral Afyon Wellnes Convention’ın vizyon, ufuk ve kalite açısından çok büyük bir farkı ortaya koyacağına işaret eden Genel Müdür Serdar Tütüncü, rekabetin sektöre çok büyük fayda sağlayacağına dikkat çekti. Sektörde hizmet fiyatında yapılacak rekabetin tesislere ve bölgeye çok ciddi zarar vereceği gerçeğine temas eden Tütüncü şöyle konuştu: “Güral Afyon Wellnes Convention’ın hizmete başlamasıyla mevcut otellerin kendilerini revize etme ihtiyacı duyacaklarını düşünüyorum. Afyonkarahisar termal başkenti olma özelliklerinin tümünü taşıyor. Tesis olarak İŞKUR’la yürüteceğimiz bir eğitim projemiz olacak. Sağladıkları destek nedeniyle İŞKUR İl Müdürü Kadir Hamikli’ye teşekkür ediyorum. İŞKUR’a bağlı eğitim programımıza kendi eğitmenlerimiz katılacaklar. Merkezde ciddi bir eğitim depatrmanımız var. Güral Otelcilik marka standartlarını İŞKUR’la birlikte uygulu-yoruz.”
Şantiyede tanıtım kokteyli
İşi gereği Türkiye’de ki tüm termal yerleri gezdiğini, Afyonkarahisar’ın tesis ve hizmet kalite standartlarıyla termalde öne çıktığına vurgu yapan Genel Müdür Serdar Tütüncü, şehirde Oruçoğlu Thermal Resortla başlayıp İkbal, Korel Termal Otellerle gelişen sektörün hızlı yol kat ettiğini söyledi. Güral Afyon’da euro spa kriterlerinin uygulanacağını aktaran Tütüncü şunları söyledi: “Otelimizde uygulanacak olan euro spa kriterleri ile Afyon sağlık otelini kazanmış olacak. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ve Milletvekilimiz Sait Açba her ikisi de tesisimizin gerçekleşmesi için çok çabaladılar. Kendilerine tekrar çok teşekkür ediyorum. Termal tu-rizmin ön plana çıkmasında bölgesel hava limanı yapımının başlaması, AFİUM’un ortaya çıkması, Zafer Kent Ormanı, Akarçay projesi sayesinde şehrin kültür turizmi de önemli bir unsur olarak karşımızdadır. Şehrimizde yakın tarih, Kurtuluş Savaşımızın başlayıp sonuçlandığı topraklara sahip olma özelliğimiz, geçmiş tarih ve mitolojik tarih olmak üzere çok zergin bir tarih ve kültürel birikim var. Konuklarımıza farklı alternatifler sunma planlarımız var. Her anlayışa hitap eden bir hizmet anlayışı ile çalışacağız. Muhtemelen bir şantiye kokteyli ile ön açılışımızı gerçekleştireceğiz.” Haber: Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme