Güral Afyon, ayda 15 bin kişiyi ağırlıyor

Afyonkarahisar'da 'Ortadoğu'nun en büyük oteli' sloganıyla yola çıkan Güral Afyon Otel, ayda 15 bin kişiyi ağırlıyor. Otel Müdürü Kadir Ay, yüzde 50 kapasite ile çalışan otelin önümüzdeki yıllarda yolcu sirkülasyonunun daha da artacağını bildirdi Güral Afyon Otel yöneticileri, Afyonkarahisar'da basın toplantısı düzenledi. Otel Müdürü Kadir Ay, Pazarlama Müdürü Berna Vural Gök, Operasyon Müdürü Arcan Arıcan [&hellip]

Güral Afyon, ayda 15 bin kişiyi ağırlıyor

Afyonkarahisar’da “Ortadoğu’nun en büyük oteli” sloganıyla yola çıkan Güral Afyon Otel, ayda 15 bin kişiyi ağırlıyor. Otel Müdürü Kadir Ay, yüzde 50 kapasite ile çalışan otelin önümüzdeki yıllarda yolcu sirkülasyonunun daha da artacağını bildirdi

Güral Afyon Otel yöneticileri, Afyonkarahisar’da basın toplantısı düzenledi. Otel Müdürü Kadir Ay, Pazarlama Müdürü Berna Vural Gök, Operasyon Müdürü Arcan Arıcan ile Yiyecek ve İçecek Müdürü İlker Demirer’in katıldığı toplantıda basın mensuplarına Güral Afyon Otel ile ilgili bilgiler verildi.
8 AYDIR HİZMET VERİYOR
Güral Afyon Otel Müdürü Kadir Ay, Afyonkarahisar’daki ayda 15 bin kişiyi ağırladıklarını belirtti. Ay, “Otelimiz açılalı 8 aylık bir zaman oldu. Biz bu dönemde epeyce yol aldık. Basındaki arkadaşlarımızın da önerileri sayesinde ayda 15 bin kişiyi otelimizde ağırlıyoruz” dedi.
YÜZDE 50 KAPASİTE
Bin 150 yatak kapasitesine sahip olduklarını, ancak yüzde 50 kapasite ile çalıştıklarını söyleyen Ay, önümüzdeki yıllarda bu oranı yüzde 70 dolaylarına çıkaracaklarını söyledi. Ay, “Bizim 1150 yatak kapasitemiz var. Bunu ayla çarparsanız, ayda 30 bine yaklaşabilirsiniz. Yüzde 50 doluluk oranıyla çalışıyoruz. Şu anda 15 bin kişiyi ağırlıyoruz. Afyon’daki termal otellerle bu rakam 40-50 bini buluyordur” diye konuştu.
KENT EKONOMİSİNE AYLIK 300 BİN LİRA
Oteldeki ihtiyaçları Afyonkarahisar’da üretilen mamullerden karşılamaya çalıştıklarını vurgulayan Kadir Ay, “Ortalama bir hesapla, bizim Afyonkarahisar’dan yaptığımız alışveriş aylık 300 bin lirayı buluyor” ifadelerini kullandı.
ESNAFA GÖREV DÜŞÜYOR
Afyonkarahisarlı esnafın kendilerine destek vermesi hâlinde müşterilerin de esnaftan alışveriş yapmaya başlayacağını kaydeden Ay, “Burada bir Afium var. Oraya baktığınızda geceleri ne kadar kalabalık olduğunu görürsünüz. Esnafımızın da bunu sağlaması lazım. Esnaf, erken kapatıyor dükkanlarını. Gece biraz daha canlandırılabilirse, Uzun Çarşı daha canlandırılabilirse saat 23 ve 24’e kadar hareket sağlanabilir. Yer olmadığı için herkes alışveriş merkezlerine gidiyor” dedi.
TARİH VE TURİZM
BİR ARAYA GELMELİ
Afyonkarahisar’ın termali tanıtma noktasında eksik kaldığını vurgulayan Kadir Ay, bu konuda tur şirketlerinin daha iyi organizasyon yapması gerektiğini söyledi. Ay, şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar termali tam olarak tanıtamıyor. Ama bütün otelci arkadaşlarla bir araya gelerek, yurtdışında tanıtım yapılabileceğini düşünüyorum. Yerel yönetimler ve üniversite bize çok destek veriyor. Biz tur konusunda biraz yalnız kalıyoruz. Tarihi ve turizmi bir araya getirebilirsek, burada tanıtım daha iyi olacak. Burada Kocatepe ve Frig Vadisi var. Bu değerler sayesinde Afyonkarahisar Afyon olmuş. Afyon’a da katma değer vermesi gerekiyor.”
YURTDIŞINDAN DA TURİST GELECEK
Yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de Güral Afyon Otel’e ilgi göstermeye başladığına dikkat çeken Kadir Ay, “Buranın halkı, esnafı herkes faydalanacak. Biz buraya belli bir konseptte yapmayı düşündük. Diğer otellerimizde de aynı şekilde devam edecek. Yurtdışından ve yurtiçinden devamlı olarak bağlantılarımız var. Bazı yurtdışından misafirlerimizi getirerek Afyon için neler yapılabilecek, bunları tartıştık. Bir fiyat politikamız var, hizmette ve kalitede lider olmak istiyoruz” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

TERMALDE
ANLAYIŞ DEĞİŞİYOR

Güral Afyon Otel Müdürü Kadir Ay, dünyada termal ile ilgili yaklaşımın değişmeye başladığını söyledi. Ay, “Eskiden beli ağrıyan, ayakları tutmayan kişiler termale geliyordu. Biz artık o yaşı kaldırıp hastalanmaması için termal suyu kullanmasını tavsiye ediyoruz. Bunda da başarılı olacağımızı düşünüyoruz” dedi.

TERMAL
VİLLALAR GELİYOR

Güral Afyon Otel’in arka kısmında kalan yerde yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen Kadir Ay, “Arkadaki tahsisli yerimizin bir kısmını dubleks daireler, villalar düşünüyoruz. Havuzu, saunası olan villalar yapacağız. Bizim inşaat departmanımız bununla ilgili çalışma yapıyor” diye konuştu.

HAVAALANI
KATKI SAĞLAYACAK

Altıntaş’ta kurulan Zafer Havaalanı’nın bölgeye önemli ölçüde katkı sağlayacağını kaydeden Kadir Ay, otellerin de Havaalanı’ndan yararlanacağını bildirdi. Ay, özellikle Emirdağlı olup da Belçika’da yaşayan Türklerin gelmesiyle, otellerin de doluluk oranlarının artacağına dikkat çekti.

SKY SUIT’TE ÜST DÜZEY KONFOR

Güral Afyon Otel Müdürü Kadir Ay, toplantıya katılan basın mensuplarını 7’nci kattaki Sky Suit’i gezdirdi. Odanın yaklaşık 400 metrekare olduğunu belirten Ay, konaklama ücreti 3 bin 500 avro olan odanın şimdiye kadar 6 aile tarafından kullanıldığını belirtti.

Hem yöresel, hem uluslararası lezzetler

Güral Afyon Otel Yiyecek ve İçecek Müdürü İlker Demirer, Otel’de yöresel tatların
yanı sıra dünya ölçeğindeki lezzetlerin de sunulduğunu söyledi

Güral Afyon Otel Yiyecek ve İçecek Müdürü İlker Demirer, basın mensuplarına oteldeki yiyeceklere dair bilgi verdi. Demirer, “Ciddi çalışmalar yapıyoruz. Afyon Brasserie restaurantta yöresel tatların yanında dünya tatlarını da sunuyoruz” dedi.
BAL KABAKLI, LOKUMLU TATLI
Ciddi çalışmalar yaparak yeni lezzetler bulduklarını belirten Demirer, “Örneğin bal kabaklı lokumlu ılık tart yapıyoruz.Tahinle beraber sunuyoruz. Bizim için önemli olan yöresel tat. Kasım ayında bir Gurmeler Birliği’ne yemek verdik. Her ay o ayın mevsimine uygun meyve, sebze ve balıklarıyla ilgili yemekler hazırlayacağız” diye konuştu.
EVLİLİK TEKLİFLERİ İÇİN…
Demirer, 8 ayda 22 evlilik teklifinin Afyon Brasserie’de yapıldığını, Sevgililer Günü’nde iki çiftin evlenme teklifine şahit olduklarını kaydetti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme