Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Günlük yaşam durdu

Dün alınan kararlar gereğince

Dün alınan kararlar gereğince camilerde cemaatle namaza ve Cuma namazlarına ara verildi. Sosyal mekanların tamamının kapatılmasına, tüm STK etkinliklerinin ertelenmesine karar verildi

 

Dünyayı derinden etkileyen koronavirüsün yayılmaması için önlemler ardı ardına geliyor.
CEMAATLE NAMAZ VE CUMA NAMAZLARINA ARA VERİLDİ
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, koronavirüsün yayılma riskine karşı, cami ve mescitlerde cemaatle kılınan vakit namazları ve Cuma namazıyla ilgili açıklamada bulunarak, virüsün yayılma tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verildiğini açıkladı.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş dün şu açıklamada bulundu:
“Ülkemizde vaka sayısının artmaya başlamasıyla birlikte, kamu otoritesi tarafından, tedbir olarak insanların bir araya geldiği organizasyonlar iptal edilmiştir. Yaşanan bu olağanüstü durum dikkate alındığında câmi ve mescitlerde, namazların cemaatle kılınmaya devam edilmesi halinde virüsün yayılma riskinin artabileceği anlaşılmaktadır. Bu itibarla temel gayelerinden biri de insan hayatını korumak olan İslam dini, insanların hayatını tehlikeye atacak uygulamalara asla cevaz vermez. Yeni tip koronavirüsün yayılma tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir. Bu süreçte cuma namazı yerine öğle namazının kılınması yeterlidir. Ayrıca İslam’ın şiârı olan ezanların okunmaya devam edilmesi ve gerekli tedbirler alınarak camilerin münferiden namaz kılmak isteyenler için açık bulundurulmasının uygun olacağına karar verilmiştir.”
SOSYAL MEKANLAR KAPALI
İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine koronavirüs konulu ek bir genelge daha gönderdi. Genelge ile 81 ilde, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine bugün saat 24:00 itibariyle durdurulacak.
STK’LARIN GENEL KURULLARI, EĞİTİMLERİ VE TOPLANTILARI  ERTELENECEK
Sivil Toplum Kuruluşlarının (Dernek, vakıf) genel kurulları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının eğitimler dâhil insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetleri (icra-i zorunluluk gerektiren yönetim faaliyetleri hariç) bugün saat 24:00 itibariyle geçici olarak ertelenecek. Toplu olarak vatandaşların bir arada bulunduğu “Taziye Evleri”nin faaliyetleri bugün saat 24:00 itibariyle durdurulacak. Bakanlık söz konusu bu tedbirlere ilişkin vali/kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde ilgi Kanun hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve kolluk birimleri tarafından konun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.
OTELCİLER: ZOR DURUMDAYIZ
ZAFTODER Başkanı ve İkbal Termal Otel Genel Müdürü Ali Gümüşhan, koronavirüs salgınının termal otelleri olumsuz etkilediğini duyurdu. Twitter hesabı üzerinden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a seslenen Gümüşhan, turizmcilerin bu konuda destek beklediğini belirtti. Gümüşhan şunları söyledi: “Sayın Kültür ve Turizm Bakanım, koronavirüs nedeniyle yüzde 90 rezervasyonlarımız iptal oldu. Devletimiz en üst seviyede tedbirler alıyor, başarılı şekilde süreci yönetiyor şu anda otelciler başta olmak üzere Turizmciler zor durumda. destek bekliyoruz.”
BANKALAR MÜŞTERİLERİ SIRAYLA ALIYOR
Afyonkarahisar’da koronavirüs tedbirleri kapsamında TEB Afyon şubesi yoğunluğa göre müşterilerini banka içerisine sırayla almaya başladı.
Banka personellerinin maske takması zorunlu hale gelirken TEB şubesi gişelerde ve bekleme alanlarındaki yoğunluğa göre müşterilerini dışarıda bekleterek 3’er, 4’er kişilik gruplar halinde almaya başladı. Uygulamaya ilişkin banka şubesi girişine bilgilendirme yazısı asılırken, güvenlik görevlileri tarafından bankaya işlem yapmak üzere gelen müşteriler sırayla içeriye alındı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti