Günlük 300 bin araç geçti

Ramazan Bayramı dönüşünde Afyonkarahisar’dan geçen araç sayısının 300 bin olduğu tahmininde bulunuluyor. İlimizde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 83 kişinin yaralandığı bayram tatilinde trafik ekipleri özverili mesai yaptı Haber: Burcu AYDINAfyonkarahisar emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Ahmet Özer, 9 günlük bayram tatili süresinde ki trafik yoğunluğunu değerlendirdi. Afyonkarahisar'ın 5 güzergâhı birbirine bağlayan önemli bir kavşak [&hellip]

Günlük 300 bin araç geçti

Ramazan Bayramı dönüşünde Afyonkarahisar’dan geçen araç sayısının 300 bin olduğu tahmininde bulunuluyor. İlimizde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 83 kişinin yaralandığı bayram tatilinde trafik ekipleri özverili mesai yaptı

Haber: Burcu AYDIN
Afyonkarahisar emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Ahmet Özer, 9 günlük bayram tatili süresinde ki trafik yoğunluğunu değerlendirdi. Afyonkarahisar’ın 5 güzergâhı birbirine bağlayan önemli bir kavşak noktası olduğuna temas eden Özer, Ramazan Bayramı tatili başlangıcında özellikle araç geçişinin hat safhaya ulaştığını bildirdi. Araç geçişinin sayıca artışında bir diğer faktöründe yaz tatilinin bitişi olduğuna değinen Şube Müdürü Ahmet Özer; “Ramazan Bayramı tatiline gidiş sırasında araç geçiş sayısının günlük 150 bin olduğunu tahmin ediyoruz. Bayram dönüşünde ise araç sayısının günlük olarak 3 yüz bini bulduğu tahminimiz var. Normal günlerde ilimizden geçen günlük araç sayısı 50 bin ile 60 bin civarındadır.” dedi.
4362 Araç kontrol edildi
Hafta sonu dört ayrı trafik ekibinin öğleden sonra akşam saat 20.00’ye kadar Özdilek kavşağında trafiği çektiğini aktaran Bölge Trafik Şube Müdürü Ahmet Özer, araç sürücülerinin trafik akışında daha dikkatli olduklarını ancak boş yolda sürat unsurunun ortaya çıktığını kaydetti. 26 Ağustos Cuma gününden 5 Eylül Pazartesi gününe kadar ki süreçte 6 kişinin hayatını kaybettiği 3 ölümlü kazanın vuku bulduğunu söyleyen Özer; “83 Kişinin yaralandığı toplam 29 adet yaralamalı kaza meydana geldi. Ramazan Bayramı tatil süresince 24 adet maddi hasarlı kaza gerçekleşti. Mevcut süreçte 44 tanesi tek taraflı olmak üzere toplam 56 adet kaza meydana geldi. Ekiplerimiz toplamda 4 bin 362 adet aracı kontrol ederken bin 56 adet cezai işlem yapıldı.” diye konuştu.
Tedbirlere rağmen kaza oluyor
Alınan tüm tedbirlere rağmen kazaların olduğunu belirten Bölge Trafik Şube Müdürü Ahmet Özer, Afyonkarahisar’da bölge trafik de emniyet kemeri takma oranının yüzde 90 olarak Türkiye standardı üzerinde olduğuna dikkat çekti. Bayram tatili öncesinde cep telefonlarına araç sürücülerinin dikkatli ve tedbirli olmaları için mesajlar gönderildiğini kaydeden Özer şöyle konuştu: “Afyonkarahisar yolculuk sırasında ortada kalan bir mola yeri. Trafik ekiplerimiz pek çok noktada araç sürücülerinin dinlendirmek ve uykularını açma amacıyla çeşitli şekillerde inmesini sağladı. Sağlamaya devam ediyor. Amacımız kazaları önlemek ve trafik akışının sağlıkla ilerlemesini sağlamaktır. Duble yolların çok büyük yararı oldu. Trafik ekipleri ile diğer ekiplerin koordineli uyumlu bir çalışması var. Bu da önemli bir avantajdır.”
Yorgun araç kullanmayın
Bölge Trafik Şube Müdürü Ahmet Özer, 26 Ağustos- 5 Eylül tarihleri arasında 110 personelin gece gündüz sürekli görev başında olduğunu dile getirdi. Şube Müdürü Ahmet Özer, 356 kilometrelik yol ağından sorumlu olduklarını merkezde 4 istasyonun görev yaptığını kaydetti. Özer; “Trafik kazalarının olmaması için uğraşıyoruz. Üç adet ölümlü kaza meydana geldi. İçimiz buruk. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu kurallara uydu. Onlara teşekkür ediyoruz. Trafik ekiplerimiz tarafından aralıksız düzenli yol denetimleri, araç kontrolleri yapılmaya devam ediyor. Araç sürücüleri yorgun yola çıkmamalı. Yolda araç kullanırken yorulup dikkati dağılan sürücülerimizin araçlarını kenara çekerek dinlenmelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme