Günlük 150 vakaya müdahale ediliyor

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, 112 hizmetinin geldiği son durumu değerlendirerek bilgi verdi. Yemenici, 112'nin günlük ortalama 150 vakaya müdahale ettiğini belirtti İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Afyonkarahisar'daki 112 hizmetleriyle ilgili bilgi verdi. Yemenici, 'Afyonkarahisar 112, il genelinde 29 farklı noktada 112 Acil Sağlık Hizmetleri (ASH) İstasyonu 405 personel ile 7/24 saat fedakarca hizmet [&hellip]

Günlük 150 vakaya müdahale ediliyor

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, 112 hizmetinin geldiği son durumu değerlendirerek bilgi verdi. Yemenici, 112’nin günlük ortalama 150 vakaya müdahale ettiğini belirtti

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Afyonkarahisar’daki 112 hizmetleriyle ilgili bilgi verdi. Yemenici, “Afyonkarahisar 112, il genelinde 29 farklı noktada 112 Acil Sağlık Hizmetleri (ASH) İstasyonu 405 personel ile 7/24 saat fedakarca hizmet vermekte ve Komuta Kontrol Merkezi (KKM) tarafından günlük ortalama 150 vakaya müdahale etmektedir. 112 KKM’e günlük 3 bin çağrı gelmekte olup bunların ne yazık ki 2 bin 500 tanesi gereksiz aramalardır” dedi.
10 BİN KİŞİYE BİR AMBULANS
“2012 yılında planlaması yapılan ve bir tanesi teslim edilen 2 ASH İstasyonu göreve başladı. Merkezde konuşlanan bir istasyonumuz yeni binaya taşındı ve burada hizmet vermektedir. Harbiş semtinde de 11 Nolu Aile Hekimliği bahçesine yapılan prefabrik ASH İstasyonu inşaatı bitti ve bu ekibimiz burada çalışmalarına başladı. Harbiş bölgesine daha hızlı ulaşım sağlanmaktadır” diyen Yeminici, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Afyon geneline daha hızlı ulaşabilmek amacıyla ilin bazı noktalarına istasyon yapımı devam etmektedir. Diş hekimliği arkasında yapılan bina ise bitmek üzeredir. Bir başka ASH İstasyonumuz ise Uydukent’teki Devlet Hastanesi’nde konuşlandırıldı. Daha sonr ki planlamamızda ise Emniyet Müdürlüğü arkasında, Şuhut yolu civarında birer ASH İstasyon yapımı vardır.Daha önce de bilgisini verdiğimiz gibi, 2013 yılında mevcut ambulanslarımıza ilave olarak bir tane yoğun bakım ambulansı, 3 tane standart ambulans gelmiştir. 2 tane kar paletli ambulansın ilimize tahsisi yapılmış olup yakında bunlar da ilimize gelmiş olacaktır. İl Özel idaresi imkânları ile de 2 tane ambulans alımı yapılacak. Böylece Türkiye genelinde 26 bin kişiye bir ambulans düşerken ilimize bu sayı 10 bin kişiye bir ambulans oranına ulaşmış olacak. Ayrıca ilimize UMKE için bir tane de 4×4 arazi aracı tahsis edilmiş olup UMKE araç sayısı da 2 olmuştur. Böylece olağan dışı durumlarda ekiplerimizin daha hızlı hareket edebilmesi sağlanmış oluyor.”
PERSONEL SAYISI ARTTI
Yeni atanan personelle birlikte ASH İstasyon sayısının da artırılacağını belirten Yemenici, “Yeni atanan personellerimiz ile ilimiz genelinde mevcut olan ASH İstasyon sayımızı da arttırarak vakaya ulaşım sürelerimizi daha aşağıya çekeceğiz. Yeni planlanan ASH istasyonlarımızdan bir tanesi yazın nüfusu 20 bin civarına ulaşan ve Eskişehir yolunu kontrol altında tutmayı planladığımız İhsaniye 2 numaralı ASH İstasyonu Gazlıgöl’e, diğeri ise Ankara yolunu kontrol altında tutmayı planladığımız Emirdağ 3 numaralı ASH istasyonu da Gömü ye konuşlandırılacaktır. Yeni istasyon personellerimiz atanmış olup eğitim sürecini tamamladıkları zaman bu noktalarda da ekiplerimiz aktif hale gelecektir. Türkiye genelinde 50.000 nüfusa bir ASH istasyon ortalaması bulunurken ilimizde bu oran 20.000 kişiye bir ASH İstasyonu olacaktır” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme