• Haberler
  • Genel
  • 'Güneyli hemşehrilerimizin emeklerin karşılığını vereceğine inanıyorum'

'Güneyli hemşehrilerimizin emeklerin karşılığını vereceğine inanıyorum'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Güney'in belde hüviyetini kazanmasında en büyük pay sahibinin Burcu Köksal ve parti yöneticileri olduğunu söyledi. Torun, 'İnanıyorum ki Güneyli hemşehrilerimiz bu emeklerin karşılığını vereceklerdir' dedi   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, dün sabah partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Adana [&hellip]

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Güney’in belde hüviyetini kazanmasında en büyük pay sahibinin Burcu Köksal ve parti yöneticileri olduğunu söyledi. Torun, “İnanıyorum ki Güneyli hemşehrilerimiz bu emeklerin karşılığını vereceklerdir” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, dün sabah partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ve Antalya Milletvekili Cavit Arı, İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Mehmet Ali Sakal, Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız ve partililer hazır bulundu.
“GÜNEY BELEDİYESİ’NDE CHP’NİN BÜYÜK EMEĞİ VAR”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Güney Beldesi’nin köy statüsünden eskisi gibi belde statüsüne dönmesi için büyük bir mücadele verdiklerini söyledi. Köksal, “Büyük bir mücadele sonunda Güney belediyelik hakkını aldı. Bugün Belediye’yi geri vermemek için direnenler çıkıp vatandaştan Belediye’yi sanki çok rahat şekilde vermişler gibi hemen mahkeme kararını uygulamışlar gibi oy istiyorlar. Bizim CHP olarak Güney Beldesi’nde mahkeme kararının uygulanması noktasında büyük bir emeğimiz var. Mücadeleler sonucu Güney beldesi Belediyeliğini geri aldı ve 6 Haziran’da seçime gidiyor. Ben inanıyorum ki Güney halkı sandıkta AKP’ye gereken dersi verecektir.” dedi.
“CHP GÜNEY’LE BİRLİKTE AFYON’DA 5. BELEDİYE’Yİ KAZANMAK İSTİYOR”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 6 Haziran 2021 tarihinde Güney Beldesi’nde yapılacak yerel seçimde sosyal demokrasinin kazandığı, israfın yok edildiği, halk iktidarının kurulduğu bir beldeyi kazanmak için çabaladıklarını belirtti. Bir çoban ateşini daha yakarak Afyonkarahisar’da ki 4 CHP’li Belediye’ye beşinci Belediye’yi eklemek istediklerini söyleyen Torun, “Ben Güney beldemizdeki yurttaşlarımıza inanıyorum ve güveniyorum. İnşallah hep birlikte geleceği kuracağız.” ifadelerine yer verdi.
“GÜNDEM ÜLKENİN
ALEYHİNE DEĞİŞİYOR”
İçinde bulunulan ortamda yarın ne olacağının belli olmadığını dile getiren Torun, “Cumhurbaşkanının her bir lafı artık Türkiye’nin önüne kâbus gibi geliyor. Kendisi de ülkeyi yönetemediğini itiraf ediyor. Akşam yatıyoruz başka şey sabah kalkıyoruz başka şey. Gündem o kadar çok hızlı değişiyor ki. Değişen gündem hep bizim aleyhimizedir. Birileri bu ülkenin kaynaklarını albildiğine kullanırken vatandaşa gelince maalesef yoktur. Bize gelince çözüm yoktur. Ama sarayın beslemelerine, sarayın etrafında ki insanlara bu ülkenin her türlü kaynağı gitmektedir. Bir Covid-19 sürecinden geçiyoruz. Her birimize fedakârlık düştü. Her birimiz bir fedakârlığa katlandık. Ama bu saray beslemeleri hiçbir fedakârlığa katlanmadı. Dediler mi ki millet zaten zorda dolar garantili köprüden geçiş ücreti almayıp bizde fedakârlıkta bulunalım dediler mi? Ne yaptılar bizlere IBAN numarası gönderip, sabredin dediler, helalleşmeye kalktılar. Ama bu vatandaş size sandıkta bunun hesabını soracak.” diye konuştu.
“AFYON’DAKİ CHP’Lİ BELEDİYELER TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU”
Kovid-19 pandemi sürecinde vatandaşın devlet desteğine ihtiyaç duyduğunu belirten Torun, “Vatandaş olarak yıllardır bu ülkede vergi verdik. İçtiğimiz sudan yediğimiz ekmeğe kadar yıllardır vergi veriyoruz. İlla vergi mükellefi olmaya, gelir vergisi vermeye gerek yoktur. Sonuçta tükettiğimiz her üründen vergi veriyoruz. Bu ülke vergi cennetidir. Ama maalesef ilk defa ihtiyacımız olduğu bu süreçte bize destek olunmadı. Beş maskeyi daha dağıtamadılar. Vatandaşı çaresiz bıraktılar. Ama bu olumsuzluğu CHP’li Belediyelerimiz vatandaşın üzerinden bu yükü aldı. Bizim Belediyelerimize teşekkür edecekleri yerde maalesef onları engellemenin bir takım yasa dışı uygulamaların baskı altına almanın çabası içerisinde oldular. Bizim CHP’li Belediyelerimiz vatandaşın her ihtiyacını ekmeğine kadar dağıttı. Uçuk kaçık projelerle uğraşmadılar, israf etmediler, kaynaklarını en iyi şekilde kullandılar. Afyonkarahisar’da hem ilçe hemde belde Belediyelerimiz tarih yazdılar. Afyonla birlikte Türkiye’ye de örnek oldular. Örnek çalışmalar yaptılar.” şeklinde konuştu.
“EN BÜYÜK
BAŞARIMIZ KORKUYU
YENMEK OLDU”
CHP’nin geçtiğimiz yerel seçimlerde en büyük başarısının korkuyu yenmek olduğunu belirten Torun şunları söyledi: “En büyük başarımız son yerel seçimlerde korkuyu yenmek oldu. Bu ceberrut iktidarı sandıkta nasıl yenebileceğimizi gösterdik. Demokrasinin nasıl kazanacağını gösterdik. İstanbul seçimini elimizden almalarına rağmen yasa dışı şekilde gasp etmelerine rağmen halkın iradesinin önünde hiçbir gücün olmadığını ispat ettik. İnşallah bu gücü şimdi 6 Haziran 2021 tarihinde Güney beldemizde de göstereceğiz. Burcu Köksal vekilim parlamentoda ve bakanlıklarda çok uğraş verdi. Gerçekten Güney’in belde hüviyetini kazanması için her platformda konuyu gündeme getirdi. Mecliste de bu konuda arkadaşlarımızın desteğini alarak Güney bugün belde hüviyetini kazanmışsa bunda en büyük pay sahibi Burcu vekilim ve değerli parti yöneticilerimizindir. Kendisine bu vesile ile çok teşekkür ediyor ve kutluyorum. İnanıyorum ki Güneyli hemşehrilerimiz bu emeğin karşılığını vereceklerdir.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme