Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Güney Köyü 1,5 yıldır belde olmayı bekliyor”

“Güney Köyü 1,5 yıldır belde olmayı bekliyor”

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, AK Parti iktidarını eleştirerek, hukuki karara ve verilen söze rağmen Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Güney Köyü’nün
1,5 yıldır belde olmayı beklediğini söyledi

 

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, düzenlediği basın toplantısında yerel ve ulusal gündeme dair açıklamalarda bulundu.
“ATEŞKESİN BİRİNCİ ŞARTI, DAĞLIK KARABAĞ İŞGALİNİN SONA ERMESİDİR”
Türkiye’nin iktidarıyla, muhalefetiyle kardeş Azerbeycan’ın yanında olduğunu bildirdiğini dile getiren Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, “Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmaları hep birlikte takip ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Rusya ateşkes için devreye girerek bir masa kurdu. Ancak bu masada Türkiye yoktu. Bunun sebepleri titizlikle incelenmelidir. Ateşkes görüşmeleri sonrası Ermenistan sivillere yönelik saldırılarını devam ettirdi. Demek ki Ermenistan birilerine güveniyor. Biz ise bu saldırıları kınamaktan öteye geçemiyoruz. Dış politikada güçlü bir duruş sergilemeliyiz. Bölgede kalıcı bir ateşkesin bir numaralı şartı Dağlık Karabağ’daki Ermeni işgalinin son bulmasıdır. Karabağ’ın Azerbeycan’ın toprağı olduğu ve Ermenistan’ın işgal ettiği bu topraklardan kayıtsız şartsız çekilmesi gerektiği BM kararlarıyla da belirtilmiştir. Bu kararın uygulanmasını sağlamalıyız.” dedi.
“IŞIKLAR HER YERDE
YANIYOR AMA ADALETİN
IŞIĞI SÖNÜYOR”
Son günlerde ülke gündeminde yer alan ‘ışıklar yanıyor’ tartışmasını değerlendiren Başkan Arslan, “Ülkemizde hukukun ne kadar uygulandığının açık bir göstergesi olmuştur. Anayasa’nın 153. maddesi Anayasa Mahkemesi kararları yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar. Anayasa’nın 11. maddesi de Anayasa’nın bağlayıcılığı ve üstünlüğü ilkesini düzenlemektedir. Bu değerlendirmeler ışığında ve Anayasa’nın açık hükümleri karşısında Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmaması söz konusu olamaz. Ancak alt mahkeme ‘AYM’nin verdiği kararı uygulamam’ diyor. Ne yazık ki hukuk rafa kalkmış, keyfiyet hakim olmuştur. İşte ihtilal budur. İhtilal yapanlar önce anayasayı rafa kaldırıyorlar. ‘Ben böyle istiyorum’ diyerek hareket ediyorlar. Yapılması gereken ışıkları konuşmak değil, hukuka dönmektir. ‘Ben devletim, ben kanunum’ anlayışından vazgeçilmesi gerekmektedir. Devleti yönetenlerin hukuk kurallarına en başta ve herkesten çok kendilerinin riayet etmeleri gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.
“HUKUK TANIMAZLIĞIN
BİR ÖRNEĞİ GÜNEY KÖY”
Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Güney Köyü’nün halen daha belde olmayı beklediğini kaydeden Arslan, “Hukukun değil keyfiyetin işlediğine bir örnekte ilimizden verelim. Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Güney Köyü’nün belediyeliği nüfusu düşük olması sebebiyle düşürülmüştü. Konu mahkemeye taşındı. Mahkeme köyü haklı bularak belediye olmasına hükmetti. Temyiz sürecinde üst mahkeme de kararı doğru bularak belediye olmaları gerektiğine hükmetti. 31 Mart’ta yapılan seçimlere yetişmediğinden aynı yıl 2 Haziran’da seçime gitmesi bekleniyordu. Afyon Milletvekillerinden Sayın Ali Özkaya’da 2 Haziran’da seçime gidecekleri konusunda söz vermişti. Ancak aradan 1,5 yıl geçmesine rağmen verilen söz tutulmadığı gibi hukuk ta işletilmedi. Güney Köyü hala daha belde olmayı bekliyor.” şeklinde konuştu.
>> Kocatepe Haber Merkezi