Güney Beldesi’nde seçim başladı

2014 yılında nüfusu 2 binin altında olduğu için kapatılan Güney Belediyesi daha sonra başlatılan yargı süreci ile tekrar belde statüsüne geçti. Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney Beldesi’nde vatandaşlar sandık başına gitti. 1830 seçmen 8 sandıkta oy kullanıyor. 2014 yılında 6360 sayılı yasa kapsamında nüfusu 2 binden az olduğu gerekçesiyle Belediyesi düşen Güney beldesinde seçim heyecanı [&hellip]

2014 yılında nüfusu 2 binin altında olduğu için kapatılan Güney Belediyesi daha sonra başlatılan yargı süreci ile tekrar belde statüsüne geçti. Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney Beldesi’nde vatandaşlar sandık başına gitti. 1830 seçmen 8 sandıkta oy kullanıyor.

2014 yılında 6360 sayılı yasa kapsamında nüfusu 2 binden az olduğu gerekçesiyle Belediyesi düşen Güney beldesinde seçim heyecanı başladı. Seçimde 8 partinin adayı yaraşırken, vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren oylarını kullanmak bağlı oldukları sandıklara geldi. Sorunsuz bir şekilde başlayan seçim için oylarını kullanan vatandaşların yoğun ilgisi dikkat çekti. 1830 seçmen Güney İlkokulu’nda 6 ve Çalışlar İlkokulu’nda 2 olmak üzere toplamda kurulan 8 sandıkta oy kullanıyor. Ufak tartışmalarla süren oy kullanma işlemi akşam 17.00’de sona erecek.
Belediye başkanının yanı sıra 4 mahallenin de muhtar seçimi yapılıyor. Jandarma ekipleri seçimlerinin sorunsuz bir şekilde yapılması için yoğun güvenlik önlemleri aldı.
‘KÖYÜMÜZE BELEDİYE GELDİ’
72 yaşındaki Merihan Kınık, komşunun oğlu ile oy kullanmaya geldi. Oyunu kullanırken sandık başkanının yardımını alan Kınık, oyunu kullandı ve pusulayı sandığa attı. 7 yıl sonra köyden beldeye dönen belediye seçim için oy kullanan Kınık, “Allah bilir artık, Allah’a havale ediyorum. Muhtarımıza, başkanımıza, hayırlı uğurlu olsun, köyümüze belediye geldi.” dedi.
‘TERS BASARIM DİYE STRES OLDUM’
Üniversite 1. sınıf öğrencisi Büşra Altundepe, ilk kez oy kullandı. Altundepe, “Stres oldum açıkçası ilk olduğu için. Ters basarım diye falan, gergin ortamda kullandım oyumu. Çok mutluyuz özellikle son günlerde köyümüz çok hareketlendi. Bunun çok teşekkür ediyoruz. Mutluyuz.” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme