• Haberler
  • Gündem
  • Güneş enerjisinde Almanya modeli – Kocatepe Gazetesi

Güneş enerjisinde Almanya modeli – Kocatepe Gazetesi

Türkiye'nin enerji ihtiyacını yenilenebilir ve temiz kaynaklardan elde etmesi için yapılan girişimlerde Afyonkarahisar da yerini almaya başlıyor. Afyonkarahisar'da nüfusu 10 binden düşük belediyelerde güneş enerjisinden elektrik üretme projeleri hazırlanması ve kurumlara sunulması teşvik ediliyor. Özellikle beldelerin güneş enerjisinden elektrik üretimine sıcak baktığı, bu üretimle uzun vadede kazançlı çıkmayı hedefledikleri biliniyor.PROJELER NETLEŞECEKGüneş enerjisinin beldelerde yaygınlaştırılması, Almanya'da [&hellip]

Türkiye’nin enerji ihtiyacını yenilenebilir ve temiz kaynaklardan elde etmesi için yapılan girişimlerde Afyonkarahisar da yerini almaya başlıyor. Afyonkarahisar’da nüfusu 10 binden düşük belediyelerde güneş enerjisinden elektrik üretme projeleri hazırlanması ve kurumlara sunulması teşvik ediliyor. Özellikle beldelerin güneş enerjisinden elektrik üretimine sıcak baktığı, bu üretimle uzun vadede kazançlı çıkmayı hedefledikleri biliniyor.
PROJELER NETLEŞECEK
Güneş enerjisinin beldelerde yaygınlaştırılması, Almanya’da uygulanan “küçükten bütüne” sistemi ile benzerlik taşıyor. Almanya’daki köy ve ilçeler, enerji kooperatifleri kurarak yenilenebilir enerji alanında ilerliyor. Belde sakinlerinin belediye başkanları ile doğrudan iletişim kurup güneş enerjisinden yararlanma istekleri de, sistemin işleme ihtimalini artırıyor. Afyonkarahisar’da güneş enerjisinden elektrik üretimi sistemiyle ilgili projelerin bu yılın ilk yarısında netleşmesi bekleniyor.
>> Murat ARISOY’un haberi

Bakmadan Geçme