Güneri Cıvaoğlu Hayatını Kaybetti

Usta gazeteci Güneri Cıvaoğlu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Gazete sütunlarından ve ekranlardan tanıdığımız duayen gazeteci Güneri Cıvaoğlu, 85 yaşında hayatını kaybetti. Cıvaoğlu’nun bir süredir hastanede yoğun bakımda olduğu belirtildi. Cıvaoğlu’nun yıllarını verdiği Milliyet Gazetesi’nde, Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, acı haberi okuyucularına duyurdu. Güneri Cıvaoğlu’nun cenaze töreni ile ilgili bilginin netleşmesinden sonra açıklanacağı kaydedildi. 

Güneri Cıvaoğlu Hayatını Kaybetti

GÜNERİ CIVAOĞLU KİMDİR?
1939 yılında Ankara’da dünyaya gelen Güneri Cıvaoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Gazetecilik kariyerine henüz öğrencilik yıllarında başlayan Cıvaoğlu, ilk adımlarını Akis ve Yeni İstanbul Gazetesi’nde muhabir olarak attı.

1960’lı yıllarda Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (TRT) kuruluş sürecinde yer alan Cıvaoğlu, sabah haberlerinin hazırlanmasında önemli rol üstlendi. Daha sonra Tercüman ve Güneş gazetelerinde Genel Yayın Yönetmenliği yaptı.

Televizyon dünyasında da adından söz ettiren Cıvaoğlu, Sabah Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaparken Show TV'de yöneticilik görevini üstlendi. 1996 yılından itibaren Milliyet Gazetesi'nin başyazarı olarak görevine devam eden usta gazeteci, aynı zamanda Kanal D'de ana haber bültenini sundu.

Gazeteciliğiyle televizyonculuğu birleştiren Cıvaoğlu, Kanal D’de "Durum" ve "Şeffaf Oda" gibi programları sunarak televizyonculuğa farklı bir soluk getirdi. Medyadaki başarılarının yanı sıra akademik alanda da önemli katkılar sağlayan Güneri Cıvaoğlu, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gazetecilik dersleri vererek deneyimlerini gelecek nesillere aktardı.

Güneri Cıvaoğlu Hayatını Kaybetti

 

Bakmadan Geçme