Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

GÜNDEMDEN

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Uzun Çarşı’nın trafiğe kapatılması, Vakıf İşhanı ve Telekom Binalarının yıkılıp Kent Meydanı’na katılması gibi açıklamaları hemşehrilerimizin ilgisini çekti.
Uzun Çarşı’yı, esnafla da konuşarak günün belirli zamanlarında trafiğe kapatmayı düşündüklerini, Çarşı’nın üzerinin kapatılmasının gündeme gelebileceğini ve burada bulunan dükkanların tamamında cephe ve tabela düzenlemesi yapılması gerektiğini dile getirmişti Belediye Başkanı Mehmet Zeybek son açıklamalarında.
Başkan’ın bu sözleri sonrası başlayan tartışma alevlendi. Uzun Çarşı’nın trafiğe kapatılmasına tüm gücüyle destek verenler olduğu gibi, kanının son damlasına kadar (!) bu işe karşı çıkanlar da var. Aslında bu konu Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in gündemine yeni girmiş değil. Başkan Zeybek daha önce birkaç defa Uzun Çarşı başta olmak üzere şehrimiz ticaretinin nabzının attığı bölgelerde, tarihi çarşılarda dükkanların cephelerine ve tabelaların belli bir düzene oturmasına yönelik çalışmalar yapmayı planladıklarını açıklamıştı. Araya pandemi girdi, esnafın ve ticaretin durumu son derece sıkıntılı bir hal aldı. Bu durumda Başkan Zeybek projelerinden vaz geçmemekle birlikte zamana yaymakta fayda gördü. İnşaAllah Başkan Zeybek’in görev süresi içerisinde bu yönde çalışmalara tanık olacağız hep birlikte. Tabii ki, esnaf ve vatandaşla görüş birliği içerisinde…
***
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Ordu Bulvarı üzerindeki 2. Vakıf İşhanı’nın Belediye’ye devrinin gerçekleştiğini, sırada Gazlıgöl caddesi üzerinde bulunan Telekom Binası’nın olduğunu söyledi son açıklamalarında. Bu sözler üzerine dikkatler Telekom binasına çevrildi. Telekom’un Kalegörünmez mevkiindeki geniş arazisine yeni imar düzenlemesi yapılması karşılığında Kent Meydanı projesinin içerisinde kalan Telekom binasının Belediye’ye devri gündeme gelmişti daha önce. Bu konuda bir gelişme sağlandı mı bilemiyoruz ama Başkan Zeybek’in sırtını sağlama dayamadan kamuoyu önünde böyle bir söz vermeyeceğini tahmin edebiliyoruz. Umarız kısa süre içerisinde Telekom binası da Kent Meydanı’na dahil olacaktır, aynı Vakıf İşhanı gibi.
Bu noktada hemşehrilerimizin dikkatini çeken bir husus var. Belediye’ye devredilmesi, Kent Meydanı’na katılması, yıkılması tartışılan Telekom binasında şu günlerde cephe iyileştirme ve tadilat çalışmaları sürüyor. Hani insanların aklına gelmiyor değil; “Telekom binayı gözden çıkardı da faturayı kabartmaya mı çalışıyor acaba” diye. Hani devri gündem geldiğinde “Benim binam sağlam, bakımlı” diyebilmek için mi bakım yapılıyor diye merak ediliyor. Eğer yıkım için devredilecekse cephe ve tadilat için yapılan masrafa yazık. Binanın devri gündemdeyken bu çalışmaların hikmeti ne ola ki?
***
AK Parti ile MHP arasındaki Cumhur İttifakı Türkiye genelinde bir çok olumlu hizmete vesile oluyor. Afyonkarahisar’da da durum böyle.
Cumhur İttifakı’nın ilimize olan hizmetlerinin en güzel tezahürlerinden birisini Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde gördük. AK Parti ve MHP kurmaylarının el birliğiyle AKÜ bünyesinde Afyonkarahisarımıza yeni bir Hayvan Hastanesi kazandırılıyor.
Malum AKÜ Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek seçimlerde MHP’nin Afyonkarahisar milletvekili adayı idi. Seçimler geçtikten sonra Cumhur İttifakı’nın güzel bir yansıması olarak AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından, AK Parti’nin de destek ve onayı ile Turan Hoca Dekan olarak atanmıştı. Dekan Civelek Veteriner Fakültesi’nin gelişimi için elinden gelen çabayı gösterirken hem AKÜ Rektörlüğü’nden, hem AK Parti’den, hem de MHP’den destek alıyor. Sonuçta Afyonkarahisar güzel bir eser kazanıyor. İttifak dediğin böyle olur. Emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti