• Haberler
  • Genel
  • Gündemde istişare toplantısı hedefte büyükşehir var

Gündemde istişare toplantısı hedefte büyükşehir var

AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, il yönetimi olarak gündemlerinde istişare toplantısı olduğunu belirtti. Yurdunuseven, Afyonkarahisar’ın 750 bin nüfusu yakalayıp büyükşehir olabilmesini hedeflediklerini söyledi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, Kocatepe Gazetesi muhabirinin sorularını cevaplandırdı.KIRMADAN BİRLİK SAĞLANACAK AK Parti teşkilatları için başlayan olağan seçimli genel kurul süreci hakkında [&hellip]

Gündemde istişare toplantısı hedefte büyükşehir var

AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, il yönetimi olarak gündemlerinde istişare toplantısı olduğunu belirtti. Yurdunuseven, Afyonkarahisar’ın 750 bin nüfusu yakalayıp büyükşehir olabilmesini hedeflediklerini söyledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, Kocatepe Gazetesi muhabirinin sorularını cevaplandırdı.
KIRMADAN BİRLİK
SAĞLANACAK
AK Parti teşkilatları için başlayan olağan seçimli genel kurul süreci hakkında düşüncelerini açıklayan İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, bu sürecin heyecan verdiğini belirtti. Yurdunuseven, tüm ilçelerde güçlü bir kadro ile tek liste ile seçime gireceklerini söyledi.
Neden tek liste ile genel kurula gittikleri sorusunu cevaplandıran Yurdunuseven; “Güçlü ve daha güzel bir kadro ile seçimden çıkmak istiyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde olmak istiyoruz. Yoksa biz hep şunu görüyoruz. Eğer bir kaç liste yarışırsa bunlardan bir tanesi kazanacağı için diğerleri puskun kalacak. Hoş bir durum olmuyor. Biz burada bütün grupların, aday adayı arkadaşlarımızı biraraya getirip güçlü bir liste halinde bir isim altında toplayarak koordinasyonu sağlayacağız. İlçelerimiz ve ilimiz içinde söylüyorum, tek amacımız güçlü bir kadro ve güzel bir liste ile çıkmaktır. Birlik ve beraberliği göstermek istiyoruz. Biz bu birliği tüm ilçelerde görüyoruz. Hiçbir ilçemizde sıkıntı yok. İl Başkanı olsun, İlçe Başkanı olsun burada kaptan durumundadır. Koordinasyonu sağlayacağız. Bir isim altında birleşip güçlü bir kadro ile kongre sürecini atlatacağız.” dedi.
“AFYON TERMALİN
VE ANTREMANIN
MERKEZİ OLACAK”
Son dönemde Afyonkarahisar’a yapılan ve yapılması düşünülen yatırımlarla ilgili neler düşündüğünü aktaran AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, şehrin termalde ve seracılık noktasında kabuğunu kırdığını kaydetti.
Şu anda ikisi Çobanlar ilçesinde toplam üç tane termal seranın üretimde olduğunu söyleyen Yurdunuseven; “Afyon’da termal seracılık faaliyetleri devam ediyor. Seracılarımız yurt dışı çalışıyorlar. Termalde de yeni yeni yatırımlar var. Bir kaç yatırımcının daha geleceği söyleniyor. Bunlar kesin değil. Bu konuda Milletvekilimiz Sait Açba’nın çok büyük bir gayret ve çabası bulunuyor. Bu işleri çok iyi bilen bir kişi. Çevresi de bu konuda iyi, geniş bir alanı var. Bu yapılan yeni yatırımlar ve devam eden inşaatlarla beraber inşallah Afyonumuzu bir termal kongre merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz. Bu amaçlarımızdan biridir. Termal kentin yanı sıra Afyon yeni açılacak stad ve diğer projelerimizle birlikte spor klüplerinin uğrak noktalarından biri olacak. Hem termal hem de antreman anlamında büyük bir koordinasyon içerisinde olacak. Afyon’da büyük spor kulüplerini ağırlamak istiyoruz. Afyon’u Türkiye’ye hatta dünya spor kulüplerine geniş şekilde tanıtmak istiyoruz. Bunlar zamanla olacak. Aşama aşama gidiyor. Şimdiki termal Afyon ile inşallah 5 sene sonrası çok daha farklı olacak.” diye konuştu.
GÜNDEMDE İSTİŞARE TOPLANTISI VAR
AK Parti Afyonkarahisar İl yönetimi olarak gündemlerinde 31 Ekim Cuma günü milletvekilleri ile yapılacak olan istişare toplantısı olduğunu belirten Yurdunuseven, akabinde kongre süreçleri ve il kongresi şeklinde rotayı çizdiklerini ifade etti. 31 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek olan istişare toplantısının parti genel merkezince organize edileceğini dile getiren İbrahim Yurdunuseven; “İstişare toplantısını genel merkez düzenliyor. Ama biz Afyon olarak ekstra programlar yapmaya çalışacağız. İstişare genellikle TBMM’de AK Parti Afyon grubu temsilinin iki gün süreli büyük bir değerlendirmesi şeklinde gerçekleşecek. AK Parti Grup toplantısı gibi düşünülebilir. Güvenlik, işsizlik, akil insanlar grubu ve güneydoğu da çözüm sürecine ekstra neler yapılabilir bunların konuşulup, tartışılacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
HEDEF
BÜYÜKŞEHİR
AK Parti Milletvekili Halil Ürün’ün Afyonkarahisar’ın büyükşehir olması yönündeki düşüncelerine katıldığını belirten İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven şöyle konuştu: “Hedefimiz tabi ki büyükşehir olmak. Çünkü büyükşehir olduğumuzda herşey çok farklılaşacak. Yatırımlar, gelen ekstra yardımlar çok daha farklı hale gelerek çoğalacak. Belki mahalle sayımız artacak. Adres hususunda ki durum belli. Afyonkarahisar’da evi olan, telefon, su abonelikleri olan hemşehrilerimizi Afyonkarahisar’a davet ediyoruz. Buyurun gelin ikinci adres olarak gösterin, nüfusumuzu 750 bin yapalım. Ondan sonra da büyükşehir olalım. Hedefimizde bizim de büyükşehir olmamız var.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme